Na wyjeździe #34

09 sierpnia 2016 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
MartaP

Dostalyscie jakies premie letnie?Pytam z ciekawosci,bo w co drugim ogloszeniu tego typu dopis :"Wyjedź z nami w sierpniu i odbierz premię letnią - nawet 180 EUR!"

Ale to premia dla nowicjuszek,zachęta do pracy
09 sierpnia 2016 19:27 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Witajcie!Dawno mnie nie było ale chcę napisać jaka zapłatę dostałam od szalonej córki za 3 lata ciężkiej pracy w opiece nad jej rodzicami otóż po 3 tygodniach rewiru po naderwaniu mięśnia przy ratowaniu babki aby nie obiło sobie pyska, szalona postanowiła wynająć agencje bo w wypadku jednej opiekunki przyjeżdża nastepna. Mnie tam wszystko jedno chodzi tylko o ludzkie podejscie. Nie wystarczył ból jaki wycierpialam i niepewność jak się skonczy, bo nie umiałam się poruszać . Napisze w poniedziałek co dalej bo teraz jestem jeszcze na urlopie. Jestem zniesmaczony zachowaniem ludzi. Buziaki

W De zdziwiłaby mnie odwrotna reakcja... Jak dzieje się inaczj niż to obserwuje na co dzień to od razu podejrzewam, że to nie czysty Niemiec tylko z domieszką innej rasy.  ))))
09 sierpnia 2016 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Twoje posty to ja często muszę ze 2-3x poczytać,tak niejasno piszesz ,ale jako żem inteligenta osoba to zajarzyłam szybko i odpowiemCi.
W nas!W nas są te reguły!!!Tak jesteśmy w pracy traktowane, jak sobie na to pozwolimy!!! I nie tylko w pracy,w codziennym życiu jest dokładnie tak samo!!!!To my wyznaczamy reguły  i granice,wystaczy raz popuścić,pozwolić się potraktowac jak śmieć czy dziad ,jak napisałaś i potem już tylko efekt domina.......Nie na darmo ktoś powiedział,że jak nie szanujemy siebie to i nas nikt nie szanuje.....

Dokładnie......zgadzam się na 1000%........trwało u mnie 50 lat zanim do tego doszłam, ale doszłam......i nie pozwalam na to żeby mnie ktoś krzywdził, ani w pracy ani w życiu osobistym........
09 sierpnia 2016 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
MartaP

Dostalyscie jakies premie letnie?Pytam z ciekawosci,bo w co drugim ogloszeniu tego typu dopis :"Wyjedź z nami w sierpniu i odbierz premię letnią - nawet 180 EUR!"

Takie premie są przyznawane, ale (hihihi)na kontrakcie trzeba spędzić 3 miechy... ))))
09 sierpnia 2016 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
leni

Witajcie!Dawno mnie nie było ale chcę napisać jaka zapłatę dostałam od szalonej córki za 3 lata ciężkiej pracy w opiece nad jej rodzicami otóż po 3 tygodniach rewiru po naderwaniu mięśnia przy ratowaniu babki aby nie obiło sobie pyska, szalona postanowiła wynająć agencje bo w wypadku jednej opiekunki przyjeżdża nastepna. Mnie tam wszystko jedno chodzi tylko o ludzkie podejscie. Nie wystarczył ból jaki wycierpialam i niepewność jak się skonczy, bo nie umiałam się poruszać . Napisze w poniedziałek co dalej bo teraz jestem jeszcze na urlopie. Jestem zniesmaczony zachowaniem ludzi. Buziaki

Witaj leni i wracaj na rodzinne forumowe łono Przykro , że tak postapiła córka pdp. Ale na co liczyłas ? dziewczyny dawno pisałay co masz zrobić. A Ty co ? zaparłaś się .  Wracaj do zdrowia ))
09 sierpnia 2016 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Takie premie są przyznawane, ale (hihihi)na kontrakcie trzeba spędzić 3 miechy... ))))

Koleżanka pracuje z pewnej firmy i zadeklarowała się być 3 miesiące .Pracę zaczęła w lipcu i upomniała się o tą premię letnia ,to jej powiedzieli ,że jak by zaczeła pracę w czerwcu to tak ,bo to chodzi o miesiące wakacyjne.
Nie ma żadnej premi  ,bo tak się migają .
09 sierpnia 2016 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Koleżanka pracuje z pewnej firmy i zadeklarowała się być 3 miesiące .Pracę zaczęła w lipcu i upomniała się o tą premię letnia ,to jej powiedzieli ,że jak by zaczeła pracę w czerwcu to tak ,bo to chodzi o miesiące wakacyjne.

Jak nie ma w umowie wyraźnie określone nt.premii to nic nie ugra:(
09 sierpnia 2016 22:19 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Ivetta , mnie to te ichnie premie śmieszą Przyjechałam do pracyb dokładnie w polowie maja , kontrakt kończę w połowie sierpnia , ale to się nie liczy , że dygałam bez marudzenia caluchne wakacje , całe , bo tutaj , gdzie jestem już dzieci do szkoły wróciły .. Wiem , chodzi o nasze , polskie wakacje
Najwyższy czas tak rozplanować , że przed BN , Wielkanocą i wakacjami siedzieć w chacie i wyskakiwać jak Filip z konopii wtedy , kiedy zaczną " straszyć " premiami ..... O proszę , kiedyś Filip w konopiach siedział i go za to nie wsadzili do mamra  ...
10 sierpnia 2016 08:12 / 2 osobom podoba się ten post
Hej sama nie mogę znaleść czy to było na domodi,czy alani nie wiem
10 sierpnia 2016 11:59 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ivetta , mnie to te ichnie premie śmieszą :-) Przyjechałam do pracyb dokładnie w polowie maja , kontrakt kończę w połowie sierpnia , ale to się nie liczy , że dygałam bez marudzenia caluchne wakacje , całe , bo tutaj , gdzie jestem już dzieci do szkoły wróciły :lol3::lol3:.. Wiem , chodzi o nasze , polskie wakacje :-)
Najwyższy czas tak rozplanować , że przed BN , Wielkanocą i wakacjami siedzieć w chacie i wyskakiwać jak Filip z konopii wtedy , kiedy zaczną " straszyć " premiami ..... O proszę , kiedyś Filip w konopiach siedział i go za to nie wsadzili do mamra  ...:lol3:

Premia,powinna byc obowiazkowa nie tylko na Gwiazdke, Nowy Rok czy Wielkanoc,ale takze na inne swieta,Wszystkich Swietych, Swieto Reformacji, 3 Króli... W Domu Opieki opiekunki dostaja premie z racji kazdego swieta,pielegniarki dostaja,opiekunki w Hospicjum dostaja... Takze opiekunki domowe tez powinny dostawacpremie za kazda kartke w kalendarzu,ktora jest czerwona.
10 sierpnia 2016 12:19 / 2 osobom podoba się ten post
MartaP

Premia,powinna byc obowiazkowa nie tylko na Gwiazdke, Nowy Rok czy Wielkanoc,ale takze na inne swieta,Wszystkich Swietych, Swieto Reformacji, 3 Króli... W Domu Opieki opiekunki dostaja premie z racji kazdego swieta,pielegniarki dostaja,opiekunki w Hospicjum dostaja... Takze opiekunki domowe tez powinny dostawacpremie za kazda kartke w kalendarzu,ktora jest czerwona.

Kochana a kto o nas mysli..........jedna agentura do drugiej.,.........premia jest a my co szaraki......kto to naglasnia kogo to interesuje same chcemy same mamy........jak nie pasi ........ won...
10 sierpnia 2016 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
Napiszę tutaj a może później się będę skarżyć. Moze pamiętacie że mój Pdp czeka na przejście na drugą stronę.Wczoraj lekarz poprosił nas-żonę,wnuczkę i mnie do gabinetu i powiedział że w związku z ostatnią wolą pacjenta odstawiono podawanie płynów i antybiotyku.Jako że tak sobie życzy-czyli żadnego ratowania nie ma dla niego miejsca w szpitalu.Zamówili już łóżko i jak tylko będzie w domu to nam Pd przywiozą żeby zakończył swoje życie w domu.Ja sobie z tym poradzę ale jego żona będzie miała problem-ona chce pamiętać męża takim jaki był za życia.Pierwszy raz spotykam się ze ''spychologią'' w De
10 sierpnia 2016 12:49 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Napiszę tutaj a może później się będę skarżyć. Moze pamiętacie że mój Pdp czeka na przejście na drugą stronę.Wczoraj lekarz poprosił nas-żonę,wnuczkę i mnie do gabinetu i powiedział że w związku z ostatnią wolą pacjenta odstawiono podawanie płynów i antybiotyku.Jako że tak sobie życzy-czyli żadnego ratowania nie ma dla niego miejsca w szpitalu.Zamówili już łóżko i jak tylko będzie w domu to nam Pd przywiozą żeby zakończył swoje życie w domu.Ja sobie z tym poradzę ale jego żona będzie miała problem-ona chce pamiętać męża takim jaki był za życia.Pierwszy raz spotykam się ze ''spychologią'' w De :-(

Nic innego tylko trzeba babci poradzić, żeby umarła przed dziadkiem 
10 sierpnia 2016 12:53 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Napiszę tutaj a może później się będę skarżyć. Moze pamiętacie że mój Pdp czeka na przejście na drugą stronę.Wczoraj lekarz poprosił nas-żonę,wnuczkę i mnie do gabinetu i powiedział że w związku z ostatnią wolą pacjenta odstawiono podawanie płynów i antybiotyku.Jako że tak sobie życzy-czyli żadnego ratowania nie ma dla niego miejsca w szpitalu.Zamówili już łóżko i jak tylko będzie w domu to nam Pd przywiozą żeby zakończył swoje życie w domu.Ja sobie z tym poradzę ale jego żona będzie miała problem-ona chce pamiętać męża takim jaki był za życia.Pierwszy raz spotykam się ze ''spychologią'' w De :-(

No to jest konflikt interesów. Ja miałam tak w rodzinie, że mój dziadek chciał umrzeć w domu, a babcia (i ja w sumie też), chciałysmy go zapamiętać jako krewkiego mężczyznę, którym zawsze był. Dziadek przed śmiercią lądował w szpitalu kilka razy na zawał i sam się wypisywał od razu jak stawał na nogi - wbrew zaleceniom lekarzy.
10 sierpnia 2016 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Nic innego tylko trzeba babci poradzić, żeby umarła przed dziadkiem :strach na wroble:

nie da rady Z taką kondycją którą ma i brakiem chorób,oprócz lekkiego nadciśnienia babcia dożyje do stu lat A na żałobę trzeba jej pozwolić. Szkoda tylko że obydwie będziemy uczestniczyć w ostatniej drodze. Ja z pewnością będę miała więcej pracy.Nawet już nie o to chodzi ale dlaczego człowieka wypisuje się do domu na te ostatnie dni,godziny???.lekarz zastawiał się zapisem że Pdp nie zyczy sobie pomocy-czy rodzina nie ma nic do powiedzenia?