Na wyjeździe #34

16 sierpnia 2016 10:44 / 2 osobom podoba się ten post
No właśnie ja też wypełniłam, ale stella stelli nierówna - zwłaszcza z tymi godzinami pracy.
16 sierpnia 2016 11:59
Zabieram się za wypełnianie
16 sierpnia 2016 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dziś się zdziwiłam, zgłaszałam tydzień temu że mój PDP to miałby jeszcze ochotę na różne dziwne rzeczy, co mnie nie przypadło do gustu. A dziś dzwoniła pani z firmy, aby mnie wesprzeć w tej sytuacji i się zdziwiłam. Ale ok, zobaczę co powie bo umówiła się ze mną że koło 14-stej zadzwoni, jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie i tak nie zmienię decyzji o tym że tutaj nie wrócę. Ale skoro chcą pomóc, to wysłucham a co mi zależy.
16 sierpnia 2016 12:38 / 2 osobom podoba się ten post
izanami

Ja dziś się zdziwiłam, zgłaszałam tydzień temu że mój PDP to miałby jeszcze ochotę na różne dziwne rzeczy, co mnie nie przypadło do gustu. A dziś dzwoniła pani z firmy, aby mnie wesprzeć w tej sytuacji i się zdziwiłam. Ale ok, zobaczę co powie bo umówiła się ze mną że koło 14-stej zadzwoni, jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie i tak nie zmienię decyzji o tym że tutaj nie wrócę. Ale skoro chcą pomóc, to wysłucham a co mi zależy.

Pewnie, powiedz jej wszystko i bądź asertywna . Ale to spory plus , że chce Cię wysłuchać .
16 sierpnia 2016 12:55
scarlet

Ale co? za 2 tygodnie to w sumie nieźle..
:-)

a w sumie to wychodzi 17 dni,więc szału ie ma jak za 2 osoby.
16 sierpnia 2016 15:23 / 4 osobom podoba się ten post
105-letnia sekretarka Goebbelsa sensacją festiwalu w Monachium. "Nic nie wiedziałam o zagładzie Żydów" - to tytuł artykulu zOnetu, który przykuł moją uwagę. 

16 sierpnia 2016 20:08 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

105-letnia sekretarka Goebbelsa sensacją festiwalu w Monachium. "Nic nie wiedziałam o zagładzie Żydów" - to tytuł artykulu zOnetu, który przykuł moją uwagę. 

Ciekawe czy to objaw Alzheimera? 
17 sierpnia 2016 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun_Janusz

Ciekawe czy to objaw Alzheimera? %-)

To nie  alzhejmer , to tajemnica państwowa
17 sierpnia 2016 11:21
Wczoraj u nas był dzień wynoszenia niepotrzebnych rzeczy a dzisiaj zbiorka tychże Pomogłam wystawic jakiś gryll , wynieść chodniki , lampe i takie tam rzeczy. I dobrze zrobiłam  , mialam okazje pogadac z Polakami. Podjechali busem wybrali co chcieli , pogadali i pojechali. To dwaj młodzi mężczyźni , ktorzy sie tym trudnia od jakiego czasu. Zbierają , reperuja , rasują i sprzedają w kraju. Dali mi swoj nr tel. Teraz będę zawsze do nich dzwonić jak wyczytam o takim dniu . Obojętnie gdzie będę na teranie Niemiec
17 sierpnia 2016 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

To nie  alzhejmer , to tajemnica państwowa :-)

Hahahaha Dobre! A swoją droga, to ciekawe, czy babcię w wieku 105 lat ktoś by pociągnął jeszcze za to do odpowiedzialności, jakby to była tajemnica?

17 sierpnia 2016 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
Andrejka,
ja też w tym turnusie nie dam rady już wpaść do Ciebie..
Córka która mnie zmienia na niedziele, pojechała na urlop i wróci dopiero przed moim wyjazdem 15 wrzesnia.
Ale nic straconego, wracam tutaj 6 listopada na 4 m-ce, to Cię moja wizyta nie ominie, zgramy się..
18 sierpnia 2016 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Zaraz wsiadam na swojego rumaka* jade do apteki i na cmentarz do mojej zmarłej pdp. Dzisiaj dzien sprzatania przychodzi Fiolka , pogadamy sobie. Miła kobieta , ma na wszystko czas. A jak pieknie opowiada o swoim kraju .Czas zabierac sie za obowiązki , co czynie z ochota.
18 sierpnia 2016 11:14 / 5 osobom podoba się ten post
..... " i będę ciągła całe 42 dni....." ...Ty to masz jednak zdrowie ! ale chyba jakieś przerwy na posiłki i spanie będziesz robiła ? 
18 sierpnia 2016 15:39 / 3 osobom podoba się ten post
Jak bylam młodsza, to też sobie tak wmawiałam . Mój znajomy mi powiedział kiedyś : stal rdzewieje - i chyba coś w tym jest
18 sierpnia 2016 19:30 / 3 osobom podoba się ten post
Pobyt tutaj skróci mi się trochę,Brigitte tak daje do wiwatu że idzie do Heimu wcześniej
Na podsumowanie przyjdzie może jeszcze czas
Na razie powiem tyle,że nigdy więcej ciężkiej depresji!
Straszna choroba,gorsza niż wszystkie demencje i alzheimery razem wzięte