Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

23 października 2016 13:01 / 8 osobom podoba się ten post
23 października 2016 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
O ho,ho jakie pychosie tu widzę. Dopiero co po obiedzie jestem, jednak ślinka na te widoki cieknie mniam, mniam
23 października 2016 13:20 / 4 osobom podoba się ten post
Kobietka

Udka kurczaka pieczone + ziemniaki gotowane + marchewka gotowana :-)
Woda do popicia. Maślankę na chwilę odstawiłam :lol3:

Moje dziecię mając za zadanie opisać jakąś tradycję rodzinną zapytało się, czy może o udkach podawanych w niedzilę napisać. Fakt, jakoś tak wyszło,  że goszczą często na naszym stole.
23 października 2016 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Smaczne jedzonko. Golonki nie jadłem dawno, że zapomniałem jaki ma smak.

Tak mniam smaczne było objadłam sie az mi ciezkoCo za duzo to nie zdrowo ale pyszne było az szkoda było zostawic
23 października 2016 13:41 / 1 osobie podoba się ten post
Anja dziś gotuje,jeszcze nie wiem co,ale na pewno nie mięso bo wegetarianką jest.
Coś mi już z kuchni rybką pachnie,chyba już wiem co zjemy
23 października 2016 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
kasia14

Moje dziecię mając za zadanie opisać jakąś tradycję rodzinną zapytało się, czy może o udkach podawanych w niedzilę napisać. Fakt, jakoś tak wyszło,  że goszczą często na naszym stole.

W PL też u nas taka tradycja
Często, ale tu nie bardzo.
25 października 2016 14:15 / 3 osobom podoba się ten post
Rosół na gęsinie dla zdrowotności bo coś mnie w gardle zaczyna drapać
Dodałam do niego jakieś tajemne przyprawy i zioła Księcia mam nadzieje że wieczorem po nich nie zacznę latać tak jak on
Co najwyżej do kibelka,a niech tam...
25 października 2016 14:18 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dziś rano byłam na targu. Kupiłam kawałek pręgi, duże udo kurczaka, warzywa. Gotuje rosół. Wnuczka lubi z lanymi kluseczkami. Wczoraj złożyła zamówienie....zapach w całym domu.....
25 października 2016 14:35 / 2 osobom podoba się ten post
Kluski na parze z jagodami i sosem waniliowym.
25 października 2016 14:51 / 3 osobom podoba się ten post
Serduszka z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem plus fasolka zielona z cebulką i masłem...pycha...
25 października 2016 14:59 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Anja dziś gotuje,jeszcze nie wiem co,ale na pewno nie mięso bo wegetarianką jest.
Coś mi już z kuchni rybką pachnie,chyba już wiem co zjemy:-)

Jeśli jadłyście rybę, to Anja na 100% nie jest wegetarianką ;) :P.

A w temacie, u mnie pierś z kaczki + brukselka + roesti z penny ;) + mizeria.
25 października 2016 15:03
Nie je mięsa typu wołowina kurczak wieprzowina itd.Ryby od czasu do czasu.Jajka i ser też je.
Ja sie nie znam kto jest kto No ale chyba wegetarianie mięsa nie jedzą innego niż ryby?
25 października 2016 15:05 / 1 osobie podoba się ten post
Kartoffel salat z ogorkiem świeżym, u nich kotlet /schabowy/ warzywa.
25 października 2016 15:30 / 1 osobie podoba się ten post
U Salazar ciągle kaczki na obiad. Ja mam mnóstwo kaczek tutaj,pływają w zamkowych jeziorkach.Tylko jak sprawić żeby zjawiły sie w kuchni,wypatroszone i bez piór??
25 października 2016 15:40 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Nie je mięsa typu wołowina kurczak wieprzowina itd.Ryby od czasu do czasu.Jajka i ser też je.
Ja sie nie znam kto jest kto:-) No ale chyba wegetarianie mięsa nie jedzą innego niż ryby?

Nie istnieje coś takiego, jak wegetarianin jedzący ryby, bo wegetarianin nie je żadnych (!) zwierząt. To chyba proste do zapamiętania ;) :)?