Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

25 października 2016 15:45 / 6 osobom podoba się ten post
salazar

Nie istnieje coś takiego, jak wegetarianin jedzący ryby, bo wegetarianin nie je żadnych (!) zwierząt. To chyba proste do zapamiętania ;) :)?

A to czasem nie WEGANIN tych ryb, jajek i takich tam innych nie jada? Nie znam się., bom mięsożerna nadzwyczajnie. Kocham mięso , kiełbasę , kaszankę, a najbardziej kocham golonkę z chrupiącą skórką i oczywiscie Pifffffko do popicia. Od ubiegłych wakacji tylko pszeniczne :)
25 października 2016 15:51 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

A to czasem nie WEGANIN tych ryb, jajek i takich tam innych nie jada? Nie znam się., bom mięsożerna nadzwyczajnie. Kocham mięso , kiełbasę , kaszankę, a najbardziej kocham golonkę z chrupiącą skórką :fastfood: i oczywiscie Pifffffko do popicia. Od ubiegłych wakacji tylko pszeniczne :)

Dodusiu miła, litości :D! Czego nie zrozumiałaś w prostym zdaniu powyżej :D? Czy wg Ciebie ryba to nie zwierzę?

Weganin nie jada nic pochodzącego od zwierząt, a więc (pomyślmy... ;)): jajek, masła, mleka, śmietany, nawet miodu.

Piwko tylko pszeniczne, cieszy mnie niezmiernie, że się nawróciłaś na to, co dobre :D!
25 października 2016 15:55 / 6 osobom podoba się ten post
salazar

Dodusiu miła, litości :D! Czego nie zrozumiałaś w prostym zdaniu powyżej :D? Czy wg Ciebie ryba to nie zwierzę?

Weganin nie jada nic pochodzącego od zwierząt, a więc (pomyślmy... ;)): jajek, masła, mleka, śmietany, nawet miodu.

Piwko tylko pszeniczne, cieszy mnie niezmiernie, że się nawróciłaś na to, co dobre :D!

Jesooooo, a WEGETARIANIN jada jajka masło, smietanę i miód? Biedny ten WEGANIN i w dodatku całkiem głupi. Skoro jada jagody, grzyby, owoce, to czemu nie jada produktów, które umiłowane zwierzę, bądź owad produkuje? Musze się zagłebić i ideologię. No ze wegetarianin miesa nie jada to rozumiem, zwierzątka kocha , ale co ma kura, pszczoła, czy krowa zrobić z produktem wytworzonym, tak jak natura chciała? Sama ma zjeść?
25 października 2016 15:59 / 4 osobom podoba się ten post
salazar

No, nawróciłam się dzieki Tobie, a dzięki mnie w sklepie moim najpierwszej potrzeby, (Papierosy) zaczęto zamawiać białego Zywca i w dodatku mój sasiad, piwosz nad piwosze, tez się na białego Żywca zdecydował , no i pani w sklepie powiedziała, że dzięki mnie wzrosła jej podaż :D :D :D :D :D
Pani tak mnie ;) wdzięczna jest, że teraz to mam taki układ, że dzwonię do sklepu, zamawiam sekcika z lodówki i pani mi tego sekcika mrozi, a ja odbieram w stosownym momencie. Sekcika kocham podobnie jak golonkę.

25 października 2016 16:09
salazar

Nie istnieje coś takiego, jak wegetarianin jedzący ryby, bo wegetarianin nie je żadnych (!) zwierząt. To chyba proste do zapamiętania ;) :)?

Czy ryba to mięso,oto jest pytanie.Chrześcijanie kiedy poszczą,mięsa nie jedzą,a ryby jedzą.Ale nie wnikam...Ja tam jem wszystko,w dużych ilościach
25 października 2016 16:13 / 3 osobom podoba się ten post
doda1961

Jesooooo, a WEGETARIANIN jada jajka masło, smietanę i miód? Biedny ten WEGANIN i w dodatku całkiem głupi. Skoro jada jagody, grzyby, owoce, to czemu nie jada produktów, które umiłowane zwierzę, bądź owad produkuje? Musze się zagłebić i ideologię. No ze wegetarianin miesa nie jada to rozumiem, zwierzątka kocha , ale co ma kura, pszczoła, czy krowa zrobić z produktem wytworzonym, tak jak natura chciała? Sama ma zjeść?

Tak, wegetarianin jada te rzeczy, które wymieniłaś, nie jada natomiast producentów tych dobrodziejstw (z pszczołami byłoby i tak dość trudno :D).

Wiesz, ja nie zagłębiam się w ideologię, bo dawno temu przestałam się dziwić i oceniać zwyczaje żywieniowe ludzi ;). Chciałam tylko wyjaśnić różnicę i skorygować błąd w nazewnictwie, bo skomplikowane to to nie jest i tak ogólnie uważam, że powinno się takie rzeczy wiedzieć :).
A teraz jadę do DM-u i mam nadzieję, że nie zmoknę :D.
25 października 2016 16:15 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Czy ryba to mięso,oto jest pytanie.Chrześcijanie kiedy poszczą,mięsa nie jedzą,a ryby jedzą.Ale nie wnikam...Ja tam jem wszystko,w dużych ilościach:-)

Marta, dlatego napisałam, że nie jedzą zwierząt. Ryba to zwierzę, czy nie :D?
25 października 2016 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
Oczy ma,no to chyba zwierzę
25 października 2016 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
 Właściwe odżywianie będzie medycyna jutra” ( L. L. Pauling – laureat nagrody Nobla
25 października 2016 21:58
Knorr

Właściwe odżywianie będzie medycyna jutra” ( L. L. Pauling – laureat nagrody Nobla

Teraz napisz to po polsku i będzie świetnie ;) :D!
25 października 2016 22:04 / 4 osobom podoba się ten post
salazar

Teraz napisz to po polsku i będzie świetnie ;) :D!

Będzie medycyną jutra właściwe odżywianie.
Bo to co jemy, jest sprawcą bardzo wielu chorób. Najwyższy czas sobie to uświadomić. 
O to masz teraz. Proszę o korektę, wszak polonistą nie jestem.
25 października 2016 22:08
Knorr

Będzie medycyną jutra właściwe odżywianie.
Bo to co jemy, jest sprawcą bardzo wielu chorób. Najwyższy czas sobie to uświadomić. 
O to masz teraz. Proszę o korektę, wszak polonistą nie jestem.

Nieważne, w ogóle nie zrozumiałeś o co mi chodziło :(.
25 października 2016 22:15 / 9 osobom podoba się ten post
salazar

Nieważne, w ogóle nie zrozumiałeś o co mi chodziło :(.

Zrozumiałem doskonale, o co Tobie chodziło. 
))
Dzisiejszy obiad:
 zupka z muszek na wieczornej rosie,
sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie,
motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku,
A na deser – tort z wietrzyka w księżycowym blasku”
Gotował: Julian Tuwim.
26 października 2016 13:48 / 5 osobom podoba się ten post
Wołowina duszona, ziemniaki czerwone w mundurkach id uszone warzywa(marchew,kalafior),a dla mnie karczochy w oliwie,zielone oliwki i pomidorki koktajlowe.
 Do kawy pierniki norymberskie,
26 października 2016 13:53 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa z pulpetami drobiowymi.
Wczoraj upiekłam sernik cytrynowy na kruchym cieście, do kawy będzie.