Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

06 grudnia 2016 21:43 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Jak miałem wolne to sobie robię tak, to znaczy ostatnio zrobiłem :-)))
Aż wstydzę się napisać, ale sobie zrobiłem Hi, hi, hi.
Do pachnącej czosnkiem wody, którą pozostawiłem po zaparzaniu 3 białych kiełbas (z Pl przywiozłem), dodałem kilka kropli cytryny, łyżeczkę zwykłej mąki i łyżkę 30 procentowej śmietany.
Majeranek. Posoliłem i pieprzyłem. Zagotowałem.
Dalej ugotowałem gniazdka makaronu bardzo cienkie nitki. 
Połączyłem to na talerzu i to było bardzo pyszne. Bardzo dobre, polecam :-))))

Oj, jaki ty oszczędny jesteś Zaraziłeś się w Niemcowie?
06 grudnia 2016 21:49 / 5 osobom podoba się ten post
Mielone ugotowałam. Mama mnie poprosiła, żebym jej zrobiła, bo moje takie ładne, okrągłe, a jej się takie nie udają. Dała mi 30 dkg mięsa. Doszłam do wniosku, że dla takiej małej ilości, to ja sobie łapek brudzić nie będę. Kupiłam jeszcze 0, 5 kg i teraz mamy wyżerkę obie
06 grudnia 2016 22:06 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Oj, jaki ty oszczędny jesteś:lol2: Zaraziłeś się w Niemcowie?

A relaks sobie robię, to obiad też relaksowy ))
A że po tym pojechałem na świąteczny jarmark i tam zjadłem drugie danie po niemiecku, które popiłem grzanym winem-to już nie wspomniałem, bo to nie w temacie by było ))
06 grudnia 2016 22:11 / 8 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

I widzita jak mnie zaraza jedna na siłę chce odchudzić ? Dobrze wie , że na urodzie stracę jak na wadze jakie kilo ubędzie i się mści , po prostu mści gadzina !
 I to ma być obiad dla głodnej , mało co zagłodzonej na śmierć opiekunki ???:lol3: Trzymajta mi ręce ! Andreyka to w takich dniach jakąś zapiekankę , pizzę , że się tak brzydko wyrażę .(..tfuuuu co za sprośna nazwa ) a to dwa razy w barze przy Kauflandzie " na gorąco " my jadły .....Mój Boże , przyjechała zmiana i co ? i chałkie na obiad wcinam ....Mowię Wam z glodu zjadłam , bo czułam jak mi się normalnie brzuch do pleców przykleja ....Nie ma bata , jutro ma być jarzynowa to se w garnuszek odleję i będę miała na czwartkowy dzień bez dziewcząt . A gadzinie nie dam ani łyżeczki :lol1:

Przypomnę zapominalskiej,że nie dalej jak 2 dni temu zapowiadała,że nie będzie jadła obiadów!!Da znać kiedy!!!Będzie się odchudzała!!Wprawdzie po przedwczorajszym gulaszu zmieniła zdanie,ale kto ją tam wie???A do głodówk,i to w każdej mądrej książce jest napisane -należy się stopniowo przygotowywać!!!!Toteż dziś był ten pierwszy stopień:):):):)Chciała to ma:)Ha ha ha .Kto to widział w ogóle ,żeby planować odchudzanie przy temperaturze otoczenia - 7 stopni?????
ps.zapominalska niechaj kuchni nie prowokuje do upubliczniania szczegółów swojej mhm....diety:):):):)Bo zupy nie będzie!!!!!!
06 grudnia 2016 22:19 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Przypomnę zapominalskiej,że nie dalej jak 2 dni temu zapowiadała,że nie będzie jadła obiadów!!Da znać kiedy!!!Będzie się odchudzała!!Wprawdzie po przedwczorajszym gulaszu zmieniła zdanie,ale kto ją tam wie???A do głodówk,i to w każdej mądrej książce jest napisane -należy się stopniowo przygotowywać!!!!Toteż dziś był ten pierwszy stopień:):):):)Chciała to ma:)Ha ha ha .Kto to widział w ogóle ,żeby planować odchudzanie przy temperaturze otoczenia - 7 stopni?????
ps.zapominalska niechaj kuchni nie prowokuje do upubliczniania szczegółów swojej mhm....diety:):):):)Bo zupy nie będzie!!!!!!

O Ty chorero jedna , Tyyyy ! Wiesz do czego mnie doprowadziłaś ....z głodu ???? A do tego , ze adwentowe kalenderki dziewcząt ciutke uzupełniłam.....ale tylko do 4 grudnia - dzisiaj jest 6 grudzień . Nadwyżka dwóch dni jeszcze jest ! A i jeszcze rozpieczętowałam czakoladkie z orzechami ( drobnymi ) , bo maja ich tyle , że cukier moż im za bardzo skoczyć . Połowę zostawiłam dla Ciebie ......i widzisssss ? mozna być miłym ? Noooo !
06 grudnia 2016 22:23 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O Ty chorero jedna , Tyyyy ! Wiesz do czego mnie doprowadziłaś ....z głodu ???? A do tego , ze adwentowe kalenderki dziewcząt ciutke uzupełniłam.....ale tylko do 4 grudnia - dzisiaj jest 6 grudzień . Nadwyżka dwóch dni jeszcze jest ! A i jeszcze rozpieczętowałam czakoladkie z orzechami ( drobnymi ) , bo maja ich tyle , że cukier moż im za bardzo skoczyć . Połowę zostawiłam dla Ciebie ......i widzisssss ? mozna być miłym ? Noooo !:lol3:

Se miskie przy łóżku postaw lepiej obżartuchu!!!Ładnie to tak objadać starsze panie,a fe fe  W dodatku po 22-ej?????Dieta czekoladowa:):):)Jakaś kurde nowość:):):)Hi hi hi
06 grudnia 2016 22:29 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Se miskie przy łóżku postaw lepiej obżartuchu!!!Ładnie to tak objadać starsze panie,a fe fe  W dodatku po 22-ej?????Dieta czekoladowa:):):)Jakaś kurde nowość:):):)Hi hi hi

E tam , cicho byyyyććć Sama widziałaś , że nie chcą kalenderkowych czekoladek ? A komu rano D S oddała swoją ? MI ! ...Zresztą ....do koryta się dorwałam 
06 grudnia 2016 22:32 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

E tam , cicho byyyyććć :-) Sama widziałaś , że nie chcą kalenderkowych czekoladek ? A komu rano D S oddała swoją ? MI ! ...Zresztą ....do koryta się dorwałam :lol3:

Basieńko, Ty się Kochana nie daj! Walcz i nie ma, że boli  zupa ma być na minuty bo inaczej  takiego rabanu narobisz ( nie mów nikomu, ja przyjadę i Ci pomogę - jeść ), że łazienkę będą musieli drugi raz robić  
06 grudnia 2016 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

E tam , cicho byyyyććć :-) Sama widziałaś , że nie chcą kalenderkowych czekoladek ? A komu rano D S oddała swoją ? MI ! ...Zresztą ....do koryta się dorwałam :lol3:

Nie no ,widze postępy,kiedyś zjadałas grzecznie każdą słodycz do końca żeby się nie zmarnowało,a teraz jednak potrafisz się zatrzymać ...Zresztą cudze nie tuczy,więc jedz na zdrowie kochana.
06 grudnia 2016 22:41 / 6 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nie no ,widze postępy,kiedyś zjadałas grzecznie każdą słodycz do końca żeby się nie zmarnowało,a teraz jednak potrafisz się zatrzymać ...Zresztą cudze nie tuczy,więc jedz na zdrowie kochana.:lol2:

Wiedziałam , że Ty  i Nugatek mnie zrozumiecie .... Coś jest na rzeczy , że się dzielę .....o jeżunciuuuu jak mnie " mgli " ....idę zajarać , może mi przejdzie 
06 grudnia 2016 22:42 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiedziałam , że Ty  i Nugatek mnie zrozumiecie :aniolki:.... Coś jest na rzeczy , że się dzielę .....o jeżunciuuuu jak mnie " mgli " ....idę zajarać , może mi przejdzie :blee:

Na "mglenie" najlepiej pomaga palec w gardle 
06 grudnia 2016 22:48 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Na "mglenie" najlepiej pomaga palec w gardle :wymiotuje:

Który ? Mam tylko dziesięć , ale jakieś takie przykrótkie . Dłuższego na podorędziu brak
06 grudnia 2016 22:50 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Który ? Mam tylko dziesięć , ale jakieś takie przykrótkie . Dłuższego na podorędziu brak :-(

Który chcesz ,może być nawet sąsiada
06 grudnia 2016 22:56 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Który chcesz ,może być nawet sąsiada :-)

Uważaj Kochana, tam sąsiadka, tu sąsiad - nie ma żartów 
06 grudnia 2016 22:57 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Uważaj Kochana, tam sąsiadka, tu sąsiad - nie ma żartów :lol2:

Będę uważać