Na wyjeździe #36

29 stycznia 2017 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

To faktycznie cena atrakcyjna jak na tyle prań. Ja kupuję tylko w małych paczkach bo muszą się zmieścić w walizce. Wiem, że to nieoplacalne ale nie mam wyjścia. Walizka nie może więcej ważyć niż 23 kg. Jeśli nie znasz tego proszku to kup sobie jedno opakowanie. Będziesz zadowolona. Też w netto.

Gdzieś czytałam  słyszałam, że proszki w małych opakowaniach są lepszej jakości, więc dobrze wybrałaś
29 stycznia 2017 11:20 / 6 osobom podoba się ten post
Nugatka

Alinko, ja na ostatnie szteli tez miałam problem, znaczy sie narobiłam problemów Pdp bo wyobraź sobie robiłam naleśniki i dobrze zrobiłam ciasto, ba! nawet dobrze usmażyłam, ale niestety nie potrafiłam naleśników "richtig" położyć na talerz! No i przez to nie były dobre :-)                              

Z naleśnikami to o ja miałam jazdy...Nie wiem czy Niemcy nie mają jakiegoś hopla na ich punkcie. Na mojej drugiej szteli,zażyczyła sobie pani :" Eierkuchen",a że to był Berlin to domyśliłam  się ,że chodzi jej o naleśniki. No i dobrze się domyśliłam,tylko że popełniłam straszny grzech bo powinnam smażyć i natychmiast jej podawać żeby nie wystygły. To że zimnym musem jabłkowym polewała nie miało znaczenia,ne powinny być gorące,no a ja głupia Polka nie umiałam ...
Następnym razem się wycwaniłam,pogrzałam ,a właściwie zagotowałam ten jej mus,potem podawałam naleśniki prosto z patelni. Były tak gorące,że az wachlowała sobie usta,a ja zapytałam : czy przypadkiem nie za zimne"" ,a ona tylko głową kręciła,że nie,i wachlowała sobie usta. Na wszelki wtypadek zapytałam jeszcze raz czy aby na pewno nie za zimne,bo wiadomo...?
29 stycznia 2017 12:43 / 4 osobom podoba się ten post
Na obiad zrobilem sobie kakao,chleb z masłem i żółtym serem))
 Teraz biorę auto, zbieram koleżanki opiekunki (wsystkie trzy) i chcę  pokazać im piękne  okolice tutaj. Na koniec wdepniemy na jaką kawę  i na powrót rozwiozę je do pracy.
Postanowiłem "wyrwać" je nieco z objęć dziadków i babć, a i mnie samemu miło będzieporozmawiać w ojczystym języku.
29 stycznia 2017 12:50 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Wiesz! Nawet się specjalnie nie zdenerwowałam. Po prostu miałam tak dobry humor, że mi to przeleciało koło tyłka. Chyba się zdziwiła bo zazwyczaj gdy zaczyna poniżać mnie narodowościowo to mi żyłka strzela ale nie tym razem he.

Dzielna Alinka. I to jest ta broń, którą pokonasz swoją Pdp. Postępuj tak zawsze, a tamta zobaczywszy, że nie robi to na Tobie żadnego wrażenia, odpuści sobie złośliwości.
No bo po co? Jak żadnego skutku nie będzie?
Myśl o Wenecji, o Malcie. Olewaj takie gadki. Bo to tylko puste słowa starszej, zazdrosnej, zależnej od Ciebie i Twojej opieki nad nią kobiety.
Jadę już. Pa, pa.
29 stycznia 2017 12:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja jeszcze dopytam o proszek-mianowicie Tandil z Aldiego.Słyszałam calkiem dobrą opinię na jego temat. Od lat ...albo i więcej -"jadę"na Arielu -oczywiście nie mam się czego czepić. Jednak -podobno-trzeba coś w życiu zmieniać i....hi,hi,hi-zacznę od proszku
29 stycznia 2017 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Dzielna Alinka. I to jest ta broń, którą pokonasz swoją Pdp. Postępuj tak zawsze, a tamta zobaczywszy, że nie robi to na Tobie żadnego wrażenia, odpuści sobie złośliwości.
Myśl o Wenecji, o Malcie. Olewaj takie gadki. Bo to tylko puste słowa starszej, zazdrosnej, zależnej od Ciebie i Twojej opieki nad nią kobiety.
Jadę już. Pa, pa.

a ja liczylam na jakas dobra rade od Ciebie Knorr w innym temacie-kulinarnym... a tu co?? zostawisz bez pomocy i porzucisz dla innych :P faceci
29 stycznia 2017 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Gdzieś czytałam  słyszałam, że proszki w małych opakowaniach są lepszej jakości, więc dobrze wybrałaś:-)

Zosiu, to Stiftung Warentest opublikował takie dane. Niestety, teraz nie można za darmo obejrzeć pełnych wyników, ale w ogólnym opisie podano, że te same proszki w małych opakowaniach są wyraźnie lepsze od tych w "ekonomicznych", wielkich pudłach.
29 stycznia 2017 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Na obiad zrobilem sobie kakao,chleb z masłem i żółtym serem:-)))
 Teraz biorę auto, zbieram koleżanki opiekunki (wsystkie trzy) i chcę  pokazać im piękne  okolice tutaj. Na koniec wdepniemy na jaką kawę  i na powrót rozwiozę je do pracy.
Postanowiłem "wyrwać" je nieco z objęć dziadków i babć, a i mnie samemu miło będzieporozmawiać w ojczystym języku.

Takie rzeczy ,takie wojaże ,Knorku moze Ty wyrwiesz jedna z tych pań.
29 stycznia 2017 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
Moj podopieczny jest dalej w szpitalu stan ciężki ,zapalenie płuc i jakieś inne komplikacje.
Sprawa z moja praca nie wygląda najlepiej.
29 stycznia 2017 13:41 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Jadę już. Pa, pa.

To jest jeden w głównym punktów mojej instrukcji obsługi obecnego PDP
29 stycznia 2017 13:43 / 3 osobom podoba się ten post
pytajka

Ja jeszcze dopytam o proszek-mianowicie Tandil z Aldiego.Słyszałam calkiem dobrą opinię na jego temat. Od lat ...albo i więcej -"jadę"na Arielu -oczywiście nie mam się czego czepić. Jednak -podobno-trzeba coś w życiu zmieniać i....hi,hi,hi-zacznę od proszku:oczko:

Moze i dodry, ale mnie ta chemia z Aldika o nazwie Tandil, za bardzo kojarzy się z tandetą
29 stycznia 2017 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
pytajka

Ja jeszcze dopytam o proszek-mianowicie Tandil z Aldiego.Słyszałam calkiem dobrą opinię na jego temat. Od lat ...albo i więcej -"jadę"na Arielu -oczywiście nie mam się czego czepić. Jednak -podobno-trzeba coś w życiu zmieniać i....hi,hi,hi-zacznę od proszku:oczko:

Pytajko, dobry jest. Na ostatniej szteli, tylko w nim prałam i nie widziałam różnicy między nim, a na przykład Arielem itp.
29 stycznia 2017 20:02 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Takie rzeczy ,takie wojaże ,Knorku moze Ty wyrwiesz jedna z tych pań.

Gdybym chciał wyrwać tylko jedną, nie woziłbym trzech. 
Tak na marginesie tylko dodam, że bardzo podoba mnie się emotikon z tym pijącym piwo (chyba), ale nie użyję tego więcej z uwagi na niestosowne skojarzenia i posądzanie mnie o pijaństwo. 
29 stycznia 2017 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Pytajko, dobry jest. Na ostatniej szteli, tylko w nim prałam i nie widziałam różnicy między nim, a na przykład Arielem itp.

Tak, dość dobry jest ten do białych tkanin, bo raz kupiłem Nie chciało mnie się lecieć do innego sklepu dalej, i stwierdziłem, że faktycznie nie ma różnicy,
a nawet jakieś bardziej białe chyba bawełniane ciuchy są.
29 stycznia 2017 20:07
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

a ja liczylam na jakas dobra rade od Ciebie Knorr w innym temacie-kulinarnym... a tu co?? zostawisz bez pomocy i porzucisz dla innych :P faceci

a co chciała, hmm?