Na wyjeździe #36

31 stycznia 2017 10:51 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dobre pytanie Tereniu,do ok.3.30 też zadawałam sobie to pytanie,jednak okazuje się ,że to była zbiorowa bezsenność,mój pdp też rano mówił,że nie spał od 3-j,nasza koleżanka Lenoczka 46 tak samo,sąsiadka też buszowała na górze,tak więc już się nie martwię,bo będę żyć :-)

To widzę, że nie tylko ja leżałam pół nocy, a tu więcej osób ufff 
31 stycznia 2017 10:54 / 3 osobom podoba się ten post
Do nas dzisiaj przyjechali "specjaliści" od gryzoni. W grudniu był taki jeden i powiedział że mamy kunę i to ona drepcze nam po dachu. Dzisiaj są inni i okazało się że to szczur był (teraz jest tot)ale to chyba nie wszystko bo zakładają coś na strychu i na dworze żeby ich się pozbyć. Nie lubie gryzoni
31 stycznia 2017 10:54 / 5 osobom podoba się ten post
Nugatka

To widzę, że nie tylko ja leżałam pół nocy, a tu więcej osób ufff :przyjaciele:

Mówię ci Nugatko,coś jest na rzeczy,najpierw padł serwer ,a potem bezenna noc dla wielu...Co dziś nas czeka...?
31 stycznia 2017 10:55 / 4 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Do nas dzisiaj przyjechali "specjaliści" od gryzoni. W grudniu był taki jeden i powiedział że mamy kunę i to ona drepcze nam po dachu. Dzisiaj są inni i okazało się że to szczur był (teraz jest tot)ale to chyba nie wszystko bo zakładają coś na strychu i na dworze żeby ich się pozbyć. Nie lubie gryzoni :brak wiary:

Moja sąsiadka tez poluje na kuny,zastawiła klatkę zatrzaskową i tylko koty sąsiadów w nią łapie....
31 stycznia 2017 10:57 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mówię ci Nugatko,coś jest na rzeczy,najpierw padł serwer ,a potem bezenna noc dla wielu...Co dziś nas czeka...?

Może ktoś jakieś czary na nas rzucił?   
31 stycznia 2017 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Moja sąsiadka tez poluje na kuny,zastawiła klatkę zatrzaskową i tylko koty sąsiadów w nią łapie....

My teraz polujemy na szczura i nie wiadomo co jeszcze...
31 stycznia 2017 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
Szczur polny w sosie własnym - specjalność Shreka i Fiony  Zobacz obraz w pełnych rozmiarach
31 stycznia 2017 11:11 / 4 osobom podoba się ten post
Nie dam jej kotka skrzywdzić,zawsze jak widzę że sie złapał to wypuszczam. Zrobiłam zdjecia żeby jej pokazać,co wyprawia.
31 stycznia 2017 11:19 / 3 osobom podoba się ten post
Nugatka

Może ktoś jakieś czary na nas rzucił? :stres: :boi sie: :-)

Chyba wiem kto...nasz kolega opiekun 5....
31 stycznia 2017 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
A ja w trybie awaryjnym jadę pojutrze do De. Zmienniczka musi zjechać nagle, bo jej mama w szpitalu wylądowała. No to się nacieszyłam Polską całe dwa tygodnie, ech... Ale cóż, widocznie tak miało być. Mus to mus.
31 stycznia 2017 13:33 / 7 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Barabaro...no weż się nie unoś,przecież z nudów tak pisałam,liczyłam że razem pokontenplujemy... przecież nic nie wypominam. Kto jak kto ale ty na żartach znasz się,nie? :przyjaciele:

Gdzieś Ty moje uniesienie dojrzała ? ...Idźze...idźze ...Ivaniliusienienieczko ....powtarzam : gdybym se lapka w czasie " bezsnu mojego " odpaliła to dopiero bym po zawodach miała . Ja to z tych co się szybko ze snu wybijają i po 15-tu min(e)utach przerywnika spanie paszszłłoooo ....się .....przespacerować ( ? ) 
31 stycznia 2017 13:54 / 3 osobom podoba się ten post
o Matuchno..................Berdi oddawaj mojego kota..........
31 stycznia 2017 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

podobno specjalista w kulinariach jestes, a mialam wczoraj problem z pulpecikami dla osoby, ktora nie toleruje glutenu. zastanawialam sie co dodac, zeby sie nie rozsypaly, ale tez zeby nie byly za twarde i za suche ( mielone wolowe to bylo).. ale jakos sie udalo. wszysly nawet smacznie.

A napisałem troszkę w obiadach. Najlepiej nie dodawać nic, poza przyprawami i żółtkiem jajka. 
Można też dołożyć musztardy. I dokładnie wyrobić mięso na gładką masę. Czasami dolewam trochę zwykłej wody i wyrabiam.
Po czym smażę białą cebulę pokrojoną w talarki i podaję kładąc na wierzch kotleta. 
31 stycznia 2017 20:43
Qrcze jak poradzić sobie z podopiecznym u którego w domu nie można: włączać TV, włączać radia, czytać gazet, grać w gry, spacer tylko 15-20 min na dzień... a do tego gada na zmianę raz po rosyjsku raz po niemiecku...i gada z Wanią i Aloszą- których niet...
31 stycznia 2017 20:54 / 7 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Qrcze jak poradzić sobie z podopiecznym u którego w domu nie można: włączać TV, włączać radia, czytać gazet, grać w gry, spacer tylko 15-20 min na dzień... a do tego gada na zmianę raz po rosyjsku raz po niemiecku...i gada z Wanią i Aloszą- których niet...:-)

Należy zmienić.. Dom ...na taki w którym można wlączac TV, radio, czytac gazety i grać  w gry z Wanią i Aloszą.......