Mam bieżący kłopot, moze ktos pomoze:modlitwa: Otoz namieszalam z przyciskiem gdzie pisze Notschalten- awaryjne ogrzewania chyba. Nie wiem teraz czy ten przycisk ma sie swiecic na czerwono czy raczej to swiatelko wylaczyc?:strach na wroble:

Mam bieżący kłopot, moze ktos pomoze:modlitwa: Otoz namieszalam z przyciskiem gdzie pisze Notschalten- awaryjne ogrzewania chyba. Nie wiem teraz czy ten przycisk ma sie swiecic na czerwono czy raczej to swiatelko wylaczyc?:strach na wroble:
ić ty....nie wybuchnie. Ogrzewanie nie będzie działało po prostu....
A,niewiadomo Dodziu,jeśli zacznie się odliczanie to trzeba szybko uciekac..Wiadomo czy to na pewno od pieca..?
gdzie uciekac ? Po co ? w jakim kierunku ?
Oj ile ja jeszcze bede musiał cie uczyc :-)
Kladziesz sie pod łóżkiem z głową w kierunku wybuchu i rekami na głowie :-)
To chyba awaryjny wyłącznik, jak sądzę. U mojej PDP pali się na czerwono, ale każdy piec jest pewnie inny.
Mój ex był saperem,jak po pijaku widział czerwone światło,np. na przejsciu to zawsze wrzeszczał "chodu" ,stąd wiem,że uciekać trzeba....
Dziekuje za podpowiedz, zaraz pojde i ta lampke na czerwono porzelacze sadze, ze wszystkie przelaczniki awaryjne oznaczone sa wszedzie tak samo...
Dziekuje za podpowiedz, zaraz pojde i ta lampke na czerwono porzelacze sadze, ze wszystkie przelaczniki awaryjne oznaczone sa wszedzie tak samo...
troszke mało napisałas o tym piecu.
Poza tym jak grzeje i jest cieplo to co sie martwisz jaki kolor i czy swieci jakas lampka :-)
No wlasnie, ze grzejniki zimne sie zrobily teraz. Chwile temu zeszlam wlaczylam ten przycisk na czerwono i co zawylo, zeszlam do piwnicy a piec wylaczony! Jakos pokombinowalam tymi przyciskami i piec wlaczylam, teraz czekam czy grzejniki cieple beda.........