Na wyjeździe #36

17 lutego 2017 21:24
Mam bieżący kłopot, moze ktos pomoze Otoz namieszalam z przyciskiem gdzie pisze Notschalten- awaryjne ogrzewania chyba. Nie wiem teraz czy ten przycisk ma sie swiecic na czerwono czy raczej to swiatelko wylaczyc?
17 lutego 2017 21:32
jowita.

Mam bieżący kłopot, moze ktos pomoze:modlitwa: Otoz namieszalam z przyciskiem gdzie pisze Notschalten- awaryjne ogrzewania chyba. Nie wiem teraz czy ten przycisk ma sie swiecic na czerwono czy raczej to swiatelko wylaczyc?:strach na wroble:

To chyba awaryjny wyłącznik, jak sądzę. U mojej PDP pali się na czerwono, ale każdy piec jest pewnie inny.
17 lutego 2017 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
jowita.

Mam bieżący kłopot, moze ktos pomoze:modlitwa: Otoz namieszalam z przyciskiem gdzie pisze Notschalten- awaryjne ogrzewania chyba. Nie wiem teraz czy ten przycisk ma sie swiecic na czerwono czy raczej to swiatelko wylaczyc?:strach na wroble:

troszke mało napisałas o tym piecu.
Poza tym jak grzeje i jest cieplo to co sie martwisz jaki kolor i czy swieci jakas lampka 
17 lutego 2017 21:43 / 7 osobom podoba się ten post
ić ty....nie wybuchnie. Ogrzewanie nie będzie działało po prostu....
17 lutego 2017 21:45 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

ić ty....nie wybuchnie. Ogrzewanie nie będzie działało po prostu....

A,niewiadomo Dodziu,jeśli zacznie się odliczanie to trzeba szybko uciekac..Wiadomo czy to na pewno od pieca..?
17 lutego 2017 21:46 / 7 osobom podoba się ten post
bez obaw Pdp na rezerwie jada od wielu lat 
17 lutego 2017 21:49 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

A,niewiadomo Dodziu,jeśli zacznie się odliczanie to trzeba szybko uciekac..Wiadomo czy to na pewno od pieca..?

gdzie uciekac ? Po co ? w jakim kierunku ?
Oj ile ja jeszcze bede musiał cie uczyc 
Kladziesz sie pod łóżkiem z głową w kierunku wybuchu i rekami na głowie 
17 lutego 2017 21:50 / 8 osobom podoba się ten post
ORIM

gdzie uciekac ? Po co ? w jakim kierunku ?
Oj ile ja jeszcze bede musiał cie uczyc :-)
Kladziesz sie pod łóżkiem z głową w kierunku wybuchu i rekami na głowie :-)

Mój ex był saperem,jak po pijaku widział czerwone światło,np. na przejsciu to zawsze wrzeszczał "chodu" ,stąd wiem,że uciekać trzeba....
17 lutego 2017 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

To chyba awaryjny wyłącznik, jak sądzę. U mojej PDP pali się na czerwono, ale każdy piec jest pewnie inny.

Dziekuje za podpowiedz, zaraz pojde i ta lampke na czerwono porzelacze sadze, ze wszystkie przelaczniki awaryjne oznaczone sa wszedzie tak samo...
17 lutego 2017 21:53 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mój ex był saperem,jak po pijaku widział czerwone światło,np. na przejsciu to zawsze wrzeszczał "chodu" ,stąd wiem,że uciekać trzeba....

ale wlazłas na mine 
17 lutego 2017 21:56 / 4 osobom podoba się ten post
jowita.

Dziekuje za podpowiedz, zaraz pojde i ta lampke na czerwono porzelacze sadze, ze wszystkie przelaczniki awaryjne oznaczone sa wszedzie tak samo...

Nie masz tam nikogo, żeby zadzwonić i zapytać? Mam na myśli kogoś z rodziny Pdp...
17 lutego 2017 21:57 / 5 osobom podoba się ten post
jowita.

Popatrz tam dobrze. Powinny być napisy na tych róznych przełączniczkach. Moja PDP ma piec na olej i jeden głowny wyłącznik wygląda jak przełącznik od swiatła i jest umiejscowiony przy drzwiach do kotłowni. Jak się go wyłączy to ogrzewanie przestaje działac. Nie wystarczy go jednak włączyc, zeby zadziałało ponownie. Na piecu jest jeszcze taki pierdolnik OFF ON i tam trzeba wcisnąć i poczekać aż się lampka ...pomarańczowa zapali tym razem  Dasz radę.,
17 lutego 2017 22:09 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

troszke mało napisałas o tym piecu.
Poza tym jak grzeje i jest cieplo to co sie martwisz jaki kolor i czy swieci jakas lampka :-)

No wlasnie, ze grzejniki zimne sie zrobily teraz. Chwile temu zeszlam wlaczylam ten przycisk na czerwono i co zawylo, zeszlam do piwnicy a piec wylaczony! Jakos pokombinowalam tymi przyciskami i piec wlaczylam, teraz czekam czy grzejniki cieple beda.........
17 lutego 2017 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
jowita.

No wlasnie, ze grzejniki zimne sie zrobily teraz. Chwile temu zeszlam wlaczylam ten przycisk na czerwono i co zawylo, zeszlam do piwnicy a piec wylaczony! Jakos pokombinowalam tymi przyciskami i piec wlaczylam, teraz czekam czy grzejniki cieple beda.........

Nie wiem jak jest tam u Ciebie, ale u mnie to piec ,,chodzi" od 7 00 rano do 21 30, a potem zimno. Tak ustawiony i ni ma zmiłuj, choć można negocjowac  Taka niemiecka oszczędność
17 lutego 2017 22:17 / 7 osobom podoba się ten post
No, doda to takie zdalne sterowanie... na korbę
.
Jak ona wytłumaczy, to nie ma bata, żeby czego nie popsuć