Na wyjeździe #36

21 lutego 2017 13:58 / 6 osobom podoba się ten post
Nie martw się tym, na co wpływu nie masz.
...dobrze się mówi, gorzej stosuje...
Ja już się nie boję, bo moi synowie tyle latają, że gotowam stracić wszystkie włosy.
Wczoraj właśnie mój pierworodny leciał z Londynu do Las Palmas. Tydzień wczesniej w odwrotną stronę.
W międzyczasie młodszy z Krakowa do Mediolanu. Zaraz lecieć będzie z powrotem.
A ja jeszcze nigdy nie leciałam...
Andrejka, wyląduje Twój i się zamelduje. Daj na luz...
21 lutego 2017 14:12 / 6 osobom podoba się ten post
Ja tu jestem w bardzo ciekawym środowisku... Seniorka moja jest wdową od 36 lat, ale dochowała się dwóch synów... Jeden to doktor nauk wielu... m.in. psychiatra i psychoterapeuta... A drugi jest pastorem... No i jak z panem doktorem nie mam żadnych problemów to z pastorem mam... Nie wiem jak się do takiego zwracać... Nie znam form ogólnie obowiązujących... Może ktoś ma jakieś zielone pojęcie w tym temacie ??? Będę wdzięczna
21 lutego 2017 14:21 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ja tu jestem w bardzo ciekawym środowisku... :-)Seniorka moja jest wdową od 36 lat, ale dochowała się dwóch synów... Jeden to doktor nauk wielu... m.in. psychiatra i psychoterapeuta... A drugi jest pastorem... :-) No i jak z panem doktorem nie mam żadnych problemów to z pastorem mam... :-) Nie wiem jak się do takiego zwracać... :-)Nie znam form ogólnie obowiązujących... Może ktoś ma jakieś zielone pojęcie w tym temacie ??? Będę wdzięczna :-)

A chcesz go tytułować.....? Ja bym się zwracała per " pan "..........
21 lutego 2017 14:23 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

A chcesz go tytułować.....? Ja bym się zwracała per " pan "..........:-)

Od razu widać, że "Rancza" nie ogląda. 
21 lutego 2017 14:24 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

A chcesz go tytułować.....? Ja bym się zwracała per " pan "..........:-)

Chcialabym wiedzieć jak to tu jest... póxniej formę odpowiednią dla mnie sobie wybiorę...
21 lutego 2017 14:24 / 4 osobom podoba się ten post
No jakbyś przychudła, to może bym i spróbował.
21 lutego 2017 14:27 / 7 osobom podoba się ten post
Knorr

Od razu widać, że "Rancza" nie ogląda. 

Ogladam....I bardzo lubię.....Szczególnie panów na ławeczce pod sklepem.....
21 lutego 2017 14:36 / 5 osobom podoba się ten post
Chyba bedzie trzeba tak zrobić... Tak proste, że na to nie wpadlam...
21 lutego 2017 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

A mnie ciekawi , oczywiscie jak wiesz ile kosztowalo to wszystko , bo u mnie rodzina nie chciala z telekomu bo podobno bardzo drogi intetes ok250 e na raz ((( i wzieli z innej firmy gdzie nic nie placili .)))

Nie powiem Ci bo nie wiem. Rachunkami zajmuje się ktoś inny, zobaczymy czy ten dotrze do nas. Telekom wykorzystuje starszych ludzi. Oni z przyzwyczajenie są w tej firmie. Chyba nie chcą na stara lata zmieniać.A Telekom zdziera z nich ile się da. 
21 lutego 2017 17:42
Tak, tak !
21 lutego 2017 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Nie powiem Ci bo nie wiem. Rachunkami zajmuje się ktoś inny, zobaczymy czy ten dotrze do nas. Telekom wykorzystuje starszych ludzi. Oni z przyzwyczajenie są w tej firmie. Chyba nie chcą na stara lata zmieniać.A Telekom zdziera z nich ile się da. 

Tu był telefon z Telecom, dobrali Internet po wi fi, był dla mnie za kiepski, dobrali kabel. Kosztowało to coś ok. 30 euro, abonament 18,90
24 lutego 2017 14:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dzień zakupów. Pdp się napaliła bo od 3 dni przez pogodę nie wychodziłyśmy z domu. Nawet nie chciała słyszeć o tym, żeby w domu została. A ja już miałam nadzieje na spokojne zakupy. Trzeci raz jestem w tym sklepie, raz byłam sama i dopiero dzisiaj weszłam na półkę z polskimi produktami. No od razu mi się banan zrobił na buzi. Są tam najważniejsze rzeczy. Bardzo się ucieszyłam
24 lutego 2017 20:56 / 3 osobom podoba się ten post
Do nas jutro przychodzi student z Syrii w celu zabawiania dziadka przez najbliższe dni po 2-3 godziny ,tak zebym ja miała wolne. Jednak jeśli się ów studen nie sprawdzi ,to jest jeszcze 4 kandydatów,w tym jeden 40-latek .... Tak więc,przez nastepne tygodnie będziemy testować....studentów i wybierzemy najodpowiedniejszego.
24 lutego 2017 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Dzisiaj dzień zakupów. Pdp się napaliła bo od 3 dni przez pogodę nie wychodziłyśmy z domu. Nawet nie chciała słyszeć o tym, żeby w domu została. A ja już miałam nadzieje na spokojne zakupy. Trzeci raz jestem w tym sklepie, raz byłam sama i dopiero dzisiaj weszłam na półkę z polskimi produktami. No od razu mi się banan zrobił na buzi. Są tam najważniejsze rzeczy. Bardzo się ucieszyłam :radosc:

Jaki to sklep Mycho i jakie produkty spowodowały Twój uśmiech?
W moim Kauflandzie jest mini stoisko z produktami z Polski. Są flaki w słoiku, fasolka po bretonsku, majonez , 2 rodzaje wódki białej, spirytus, ogórki kiszone w słoiku i to chyba wszystko. Jest jeszcze krakowska sucha w plasterkach pakowana prózniowo, ale to w lodowce, gdzie inne tego typu specjały.
Za to w Netto w poblizu, sa prawdziwe polskie kabanosy, no po prostu miodzio. Paczuszka 99 centow i można pojeść
24 lutego 2017 21:09 / 4 osobom podoba się ten post
Niedaleko mnie jest polski sklep.
Widziałam z zewnątrz, ale jakoś nie wchodziłam.
Jakieś dwa tygodnie temu weszłam po raz pierwszy i szok!
Słodycze, alkohol, spożywcze rzeczy- typu przyprawy, galaretki, konserwy,słoiki z gotowcami itp.
Wędliny są luzem, na wagę.
Oprócz tego polska prasa, krzyżówki.
W dodatku można tam podać paczkę do Polski, a ja szukałam i wysłałam pocztą (18 ojro za paczuszkę...malutką..lekutką..)