Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

10 maja 2017 14:18 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Rosół ...na drugie pizza ...tfuuuu ..co za nazwa .

Barbarko nazwa nie jest ważna, ważne że pyszna, uwielbiam ją i Ciebie też :)
10 maja 2017 15:51 / 5 osobom podoba się ten post
Kartofle, brokuły gotowane , polane masełkiem i jajko sadzone.
10 maja 2017 17:28 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Rosół ...na drugie pizza ...tfuuuu ..co za nazwa .

Baśko, przez tę Twoją pizzę, to zeżarłam zapiekankę z salami i pieczarkami. 
Dobrze że mała była. ..
10 maja 2017 17:44 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Baśko, przez tę Twoją pizzę, to zeżarłam zapiekankę z salami i pieczarkami. 
Dobrze że mała była. ..

Ja wczoraj na kolację zrobiłam tartę z duszonymi porami i serem. Do tego białe wino. Pdp zjadła 2 kawałki a ja jeden. Dziś powtórka bo połowa została....... Sporo kalorii ale pychotka......
10 maja 2017 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

Ja wczoraj na kolację zrobiłam tartę z duszonymi porami i serem. Do tego białe wino. Pdp zjadła 2 kawałki a ja jeden. Dziś powtórka bo połowa została.......:-) Sporo kalorii ale pychotka......:-)

Dobra, dawaj przepis, odrobię to jakoś :)
10 maja 2017 18:13 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Dobra, dawaj przepis, odrobię to jakoś :)

Pory dusisz na maselku ( dwa średniej wielkości ) posól i popieprz.
Kruche ciasto podpiekasz przez 15 min a następnie wykladasz na nie uduszone pory. Kroisz lub kruszysz na to ser feta. Zalewasz to jajkiem rozbeltanym że śmietaną. Posypujesz tartym serem. Znowu do piekarnika na 20 min. Koniecznie białe wino do tego.
Smacznego.....
10 maja 2017 18:14 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

Kruche ciasto podpiekasz przez 15 min a następnie wykladasz na nie uduszone pory. Kroisz lub kruszysz na to ser feta. Zalewasz to jajkiem rozbeltanym że śmietaną. Posypujesz tartym serem. Znowu do piekarnika na 20 min. Koniecznie białe wino do tego.
Smacznego.....:-)

Pory uduszone są smaczne
10 maja 2017 18:23 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

To chyba takie szybkie danie, może zdążę zrobic, zanim mój Leff wróci :) A jak nie zdążę to białe wino bez tarty też jest smaczne :)
10 maja 2017 18:28 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Dzięki Ewcia, tylko mam małe pytanko?
Tego winka to ile? 
Bo nie podałaś w przepisie....
10 maja 2017 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

To chyba takie szybkie danie, może zdążę zrobic, zanim mój Leff wróci :) A jak nie zdążę to białe wino bez tarty też jest smaczne :)

Jak masz ciasto wcześniej przygotowane to zrobisz w pół godziny......pewnie, bez tarty też dobrze smakuje.....
10 maja 2017 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tinuś, jak zwykle masz rację :)
10 maja 2017 19:15 / 4 osobom podoba się ten post
Makaron oraz sos spagetti ze słoika. Poczyniłem postęp, bowiem do wszystkiego dodałem duszoną cebulę.
11 maja 2017 00:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj przewidzialam robic golabki w duzej ilosci, by straczylo na 3 dni.
11 maja 2017 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Wczorajsza pomidorówka plus placuszki z mąki kukurydzianej z mielonką ,szczypiorkiem i ciecierzycą.
11 maja 2017 08:11 / 3 osobom podoba się ten post
Dzis na słodko! Jabłka w ciescie