Rosół ...na drugie pizza ...tfuuuu ..co za nazwa .
Baśko, przez tę Twoją pizzę, to zeżarłam zapiekankę z salami i pieczarkami.
Dobrze że mała była. ..
Ja wczoraj na kolację zrobiłam tartę z duszonymi porami i serem. Do tego białe wino. Pdp zjadła 2 kawałki a ja jeden. Dziś powtórka bo połowa została.......:-) Sporo kalorii ale pychotka......:-)
Dobra, dawaj przepis, odrobię to jakoś :)
Pory dusisz na maselku ( dwa średniej wielkości ) posól i popieprz.
Kruche ciasto podpiekasz przez 15 min a następnie wykladasz na nie uduszone pory. Kroisz lub kruszysz na to ser feta. Zalewasz to jajkiem rozbeltanym że śmietaną. Posypujesz tartym serem. Znowu do piekarnika na 20 min. Koniecznie białe wino do tego.
Smacznego.....:-)
Kruche ciasto podpiekasz przez 15 min a następnie wykladasz na nie uduszone pory. Kroisz lub kruszysz na to ser feta. Zalewasz to jajkiem rozbeltanym że śmietaną. Posypujesz tartym serem. Znowu do piekarnika na 20 min. Koniecznie białe wino do tego.
To chyba takie szybkie danie, może zdążę zrobic, zanim mój Leff wróci :) A jak nie zdążę to białe wino bez tarty też jest smaczne :)
To chyba takie szybkie danie, może zdążę zrobic, zanim mój Leff wróci :) A jak nie zdążę to białe wino bez tarty też jest smaczne :)