Internet w Niemczech

24 stycznia 2014 23:16
MeryKy

Trzeba wiedzieć jaki ruter i wtedy wiadomo jaki adres www. W domu z D-linka mam 192.168.1.1 i wszystkie d-linki ponoć tak mają. I najlepiej że hasło domyślne miałam 2 razy admin :))

Moj w PL - od Orange, bo TP juz "ni ma" - mial taki sam adres i haslo. Tu - SWISSCOM, ale maz PDP "techniczny" i login, haslo sa ustanowione . 
24 stycznia 2014 23:35 / 2 osobom podoba się ten post
Noc ciemna,wszystko śpi ,a TE DWIE wciąż w obcym narzeczu nawijają.....żeby choć o sexie ,ale o internecie....śwait schodzi na psy:):):):)
25 stycznia 2014 10:00
kasia63

Noc ciemna,wszystko śpi ,a TE DWIE wciąż w obcym narzeczu nawijają.....żeby choć o sexie ,ale o internecie....śwait schodzi na psy:):):):)

Poczekaj, az na dobre sie rozkrecimy, a ja moge jeszcze zaczac pisac o konsoli w moim ukochanym Ubuntu ... - od razu powiem, ze Ubuntu, to takie inne cos od Windowsa.
25 stycznia 2014 10:19
emilia

Poczekaj, az na dobre sie rozkrecimy, a ja moge jeszcze zaczac pisac o konsoli w moim ukochanym Ubuntu ... - od razu powiem, ze Ubuntu, to takie inne cos od Windowsa.

UBUNTU-dzięki Tobie Emilio dowiedziałam się ,że jest takie "cuś":):):)I to słowo jak żadne inne, kojarzy mi się z terminem -"gadać w narzeczu".Dlaczego?Nie wiem:)Może to jakieś powiązania z Kunta Kinte?:):):):):):)
25 stycznia 2014 10:31
kasia63

UBUNTU-dzięki Tobie Emilio dowiedziałam się ,że jest takie "cuś":):):)I to słowo jak żadne inne, kojarzy mi się z terminem -"gadać w narzeczu".Dlaczego?Nie wiem:)Może to jakieś powiązania z Kunta Kinte?:):):):):):)

Trafilas !!!
http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/2008/10/09/ubuntu-w-poludniowej-afryce-co-to-naprawde-znaczy/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(filozofia)

Ubuntu to jedna z galezi systemow operacyjnych, sa trzy glowne: Windows, McOs i Linux. Ubuntu wyroslo z drzewa o nazwie Linux. Zalozono, ze ma powstac system operacyjny przyjazny dla kazdego uzytkownika, technicznego i nie. Ma byc darmowy i latwy, mozna na nim pracowac w domu, szkole, w instytucjach. Oprogramowanie jest wolne, czyli w 95 % kazdy, kto ma o tym pojecie - moze tworzyc, zmieniac programy, poprawiac ich funkcjonowanie. No i ok. 90 % oprogramowanaia jest darmowe. 
25 stycznia 2014 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Trafilas !!!
http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/2008/10/09/ubuntu-w-poludniowej-afryce-co-to-naprawde-znaczy/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(filozofia)

Ubuntu to jedna z galezi systemow operacyjnych, sa trzy glowne: Windows, McOs i Linux. Ubuntu wyroslo z drzewa o nazwie Linux. Zalozono, ze ma powstac system operacyjny przyjazny dla kazdego uzytkownika, technicznego i nie. Ma byc darmowy i latwy, mozna na nim pracowac w domu, szkole, w instytucjach. Oprogramowanie jest wolne, czyli w 95 % kazdy, kto ma o tym pojecie - moze tworzyc, zmieniac programy, poprawiac ich funkcjonowanie. No i ok. 90 % oprogramowanaia jest darmowe. 

Emilio,wiesz co?Są takie dni jak dziś,kiedy wysoki poziom mojej inteligencji i intuicji przeraża mnie samą:):):):):):)Nie wiem zupełnie jak to się stało,ze ja jeszcze nie jestem na czele rządu!!!!:):):):)Ha ha ha
ps.takie właśnie afrykańskie skojarzenie, to było pierwsze co mi zaświtało:):):)
25 stycznia 2014 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Emilio,wiesz co?Są takie dni jak dziś,kiedy wysoki poziom mojej inteligencji i intuicji przeraża mnie samą:):):):):):)Nie wiem zupełnie jak to się stało,ze ja jeszcze nie jestem na czele rządu!!!!:):):):)Ha ha ha
ps.takie właśnie afrykańskie skojarzenie, to było pierwsze co mi zaświtało:):):)

Twoja inteligencja zawsze stoi na wysokim poziomie, a bycia na czele, hmmm, rzadu Ci nie zycze, chyba, ze nie bedzie to w PL ...
25 stycznia 2014 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Twoja inteligencja zawsze stoi na wysokim poziomie, a bycia na czele, hmmm, rzadu Ci nie zycze, chyba, ze nie bedzie to w PL ...

Czemu?Własnie PL to wyzwanie-zrobic tu wreszcie porządek:)Na Islandii ,2 lata temu był kryzys,wręcz groźba bankkructwa panstwa i co zrobiono?Wszystkich ministrów i inne szychy ,zamieszanych w machloje i defraudacje wsadzono na długioe lata,wymieniono ekipe rządzaca na świezy narybek.......słyszała ostatnio ,żeby tam był kryzys??Nie!:)A u nas ,gdyby w rządzie przeważały kobiety do z pewnością nasza sytuacja i gospodarcza i polityczna wyglądałaby o niebo lepiej!
Cóż,może  w nastepnym wcieleniu zostanę prezydentem:):):)

Ale żeby zleźć z politycznych tematów,bo to przed obiadem niezdrowo,to powiem ,ze u mnie piękny dzień,słoneczko,plus 2 za to nad morzem ,w domku minus 20,brr-psisko od tygodnia na noc do domu mąż bierze bo szkoda zwierzaka,niby ma ciepło, ale co kocyk pod kominkiem to kocyk :):)
25 stycznia 2014 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Bo wiesz jak wiesz jakie fabryczne hasło ma dany ruter to jak sie zdarzy okazja to możesz za darmo pośmigać w necie:))
25 stycznia 2014 17:42
Witam, muszę mieć internet w komórce. W jakiej sieci najlepiej kupić starter, aby móc dzwonić i korzystać z netu?
25 stycznia 2014 19:23
anmar

Witam, muszę mieć internet w komórce. W jakiej sieci najlepiej kupić starter, aby móc dzwonić i korzystać z netu?

Zobacz to, moze Ci bedzie pasowalo:

http://www.t-mobile.de/xtradata/0,24748,27850-_,00.html
Podobno maja dobre pokrycie zasiegiem.
25 stycznia 2014 19:34
Dziękuję serdecznie
25 stycznia 2014 20:24
Drogie Koleżanki najpierw dziękuję za pomoc, a jednocześnie chcę a: najpierw się ucieszyć, że z moim lapkiem jest jednak ok, i b: poinformować Was, ze jednak wina rutera. Była dziś córka i się jej zapytałam. nie po raz pierwszy były tu problemy z zasięgiem. Pozostaje kabel, ale lepsze to niż płacić samemu za internet...........
25 stycznia 2014 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Gabrysiu - nie!Mam ten net Aldikowy juz długo i zawsze robię tak jak wcześniej opisywałam .Teraz jak przyjechałąm to miałam na koncie 1 e.dołądowałam za 15 i wskoczył grzecznie w minutkę,na 30 dni:) Wiem ,ze to nie na miesiąc-nie od dzis to robię.Ale zostanę przy swoim sposobie bo go mam opracowanego i raczej nie powinien mnie juz niespodziankami zaskoczyć:):):)Buziaki:0

Witaj Kasia-ja jutro jadę do DE i raczej nie bede miała neta wiec musze podłaczyć mojego sticka aldikowego,tylko-ja to jestem totalnie zielona,zawsze miałam raczej wlana wiec tylko raz korzystalam ze sticka i to jeszcze mi zakładała dziewczyna-  powiedz mi jak teraz jade kupuje np za 15 i 5 euro i doładowuje przez internet i co dalej,żeby mi zaskoczył,tylko prosze cie po kolei bo ja ciemnota jestem,,,plisss,wiem,że co chwile sie wałkuje ten temat ale ja juz mam takie nerwy w domu,że nie bede umiala sobie tego zainstalowac..
25 stycznia 2014 20:58
kasia63

Ja to robie inaczej-też mam Aldi.Otwieram okienko aldikowe na kompie-otwieram to niebieskie MOBILES INTERNET MIT ALDI,dalejotwieram GUTHABEN AUFLADEN,wpisuje kod z doładowania,zatwierdzam ,zamykam i otwieram FLATRATES BUCHERN/ANDERN-ustawiam taryfe i zatwierdzam.Zamykam całe to duże okno i za jakies 2-5 min otwieram jeszcze raz i sprawdzam czy mam napis po prawej stronie w oknie 30TAGE INTERNET FLATRATE.Jak mam to dopiero wtedy klikam na czerwone kółko!!!!Jesli zrobisz to wcześniej pożre ci od razu 2 euro.Jak nie mam dobrze ustawionej taryfy i wciaz napisz 24STUNDE to  najpierw sprawdzam na MEINE TARIF czy pożarło moje 15euro -jak pożarło tzn ,ze jest ustawione tylko trzeba poczekac ,wtedy zamykam to duże okno i za jakis czas do 5 godzin.zwłaszcza jak to wekend.Jak nie pożarło mojej kasy to operacje ustawiania taryfy powtarzam.Nie zawsze robie doładowanie przed upływem poprzedniego okresu-jak przyjeżdżam po urlopie to konto mam puste,najczęsciej 1 euro wisi albo nic-wtedy kupuje za 20euro doąłdowanie /5 i 15/ bo podczas tej operacji doładowywania i ustawiania taryfy zżera centy i nie byłoby pełne 15euro i wtedy dupa z ustawienia...

Iwunia-prosisz i masz:):):)