Jak minął dzień 2

20 maja 2017 20:23 / 6 osobom podoba się ten post
Kobietka

No lekko nie jest...:kropla potu:  a moja Pdp to żaden złom :nie wolno1:

Ale moze sie zlomac...
20 maja 2017 20:25 / 7 osobom podoba się ten post
hawana

Ale moze sie zlomac...

Nie złomie się. Ma fajną opiekunkę z Polski
26 maja 2017 21:23 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień minął bardzo miło . Wczesnym popołudniem poszłyśmy z siostrą zapalić świeczkę naszej Mamie . Nieustannie od 7 lat siadamy na ławeczce , wspominamy , popłakujemy . Dziś nie było nam to dane , bo w sąsiednim " rzędzie " brygada kamieniarzy montowała " pomnik " i głupio by nam było pociągać nosami . Za ten montowany "pomnik " zapłacę JA . Umówiłam się z szefem na poniedziałek , bo jutro mam obejrzeć dokładnie ( tak mi nakazał ) , czy nie ma według mnie jakichś usterek itp ....Fajnie się mieszka w niedużym mieście ( nieduże , ale powiatowe ...no ! ) , bo podczas zamawiania usługi pogadaliśmy o różnistych znajomościach , koneksjach , ciotki majstra to moje dawne koleżanki i dziś pan kamieniarz podczas pytania " ile kasy mam przynieść " oznajmił mi , że " po znajomości 500 zł . mniej niż było umówione "...I pięknie ....
Około 17-tej odwiedziła mnie synowa z Judytką i Filipem . Judyta tuliła się do mnie i powiedziała : " babciu ty mnie teraz mocno przytulaj ...dopóki dorosła nie jestem , bo jak będę dorosła to już nie będzie wypadało "...No to se poprzytulałam tą moją kochaną jędzuchę za wszystkie czasy ...Posiedzieli u mnie dobra godzinkę i paszli won do swojej chałupy . Synowa wręczyła mi prezent w postaci karnetu do " studia urody " . Ponieważ czasu nie pozostało mi na tym urlopie za wiele to stwierdziłam , że skorzystam z fryzjera + coś tam jeszcze niewielkiego . Już mam zamówioną fryzjerkę na sobotę 3 czerwca i pasuje ....po południu wypad na podbój Germanii .. Miałam wyjeżdżać w niedzielę po południu , ale dziś zadzwoniłam do " busiarni " i okazało się , że chwilowo (? ) nie jeżdżą w niedzielę . Nic to ...pojadę dzień wcześniej , solidnie wypocznę, po podróży , żeby później solidnie wziąć się do roboty i zarabiania " na coś " następnych ojrasków ..... Podczas tego urlopu z ojrasów spłukałam się okropnie , ale warto było : "pomnik " jest ; nowiutkie drzwi wejściowe są i to porządne ; dwie komunie wnuczek zaliczone i to nie żałowała babka kasy ...i ...na siebie też nie żałowałam . Urlop uważam za udany ...w miarę .
26 maja 2017 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Jutro będzie lepiej, a jak nie to Królowe podobno rwie się w czerwcu...Może jaki Król da radę.
26 maja 2017 21:59 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dzień minął bardzo miło . Wczesnym popołudniem poszłyśmy z siostrą zapalić świeczkę naszej Mamie . Nieustannie od 7 lat siadamy na ławeczce , wspominamy , popłakujemy . Dziś nie było nam to dane , bo w sąsiednim " rzędzie " brygada kamieniarzy montowała " pomnik " i głupio by nam było pociągać nosami . Za ten montowany "pomnik " zapłacę JA . Umówiłam się z szefem na poniedziałek , bo jutro mam obejrzeć dokładnie ( tak mi nakazał ) , czy nie ma według mnie jakichś usterek itp ....Fajnie się mieszka w niedużym mieście ( nieduże , ale powiatowe ...no ! ) , bo podczas zamawiania usługi pogadaliśmy o różnistych znajomościach , koneksjach , ciotki majstra to moje dawne koleżanki i dziś pan kamieniarz podczas pytania " ile kasy mam przynieść " oznajmił mi , że " po znajomości 500 zł . mniej niż było umówione "...I pięknie ....
Około 17-tej odwiedziła mnie synowa z Judytką i Filipem . Judyta tuliła się do mnie i powiedziała : " babciu ty mnie teraz mocno przytulaj ...dopóki dorosła nie jestem , bo jak będę dorosła to już nie będzie wypadało "...No to se poprzytulałam tą moją kochaną jędzuchę za wszystkie czasy ...Posiedzieli u mnie dobra godzinkę i paszli won do swojej chałupy . Synowa wręczyła mi prezent w postaci karnetu do " studia urody " . Ponieważ czasu nie pozostało mi na tym urlopie za wiele to stwierdziłam , że skorzystam z fryzjera + coś tam jeszcze niewielkiego . Już mam zamówioną fryzjerkę na sobotę 3 czerwca i pasuje ....po południu wypad na podbój Germanii .. Miałam wyjeżdżać w niedzielę po południu , ale dziś zadzwoniłam do " busiarni " i okazało się , że chwilowo (? ) nie jeżdżą w niedzielę . Nic to ...pojadę dzień wcześniej , solidnie wypocznę, po podróży , żeby później solidnie wziąć się do roboty i zarabiania " na coś " następnych ojrasków ..... Podczas tego urlopu z ojrasów spłukałam się okropnie , ale warto było : "pomnik " jest ; nowiutkie drzwi wejściowe są i to porządne ; dwie komunie wnuczek zaliczone i to nie żałowała babka kasy ...i ...na siebie też nie żałowałam . Urlop uważam za udany ...w miarę .

Basia słuchaj się wnuczki....przytulaj i całuj dopóki jest malutka....bo jak będzie miała 13 lat to pocałunek jest obciachem....
Ja jak jadę ze swoją wnuczką kolejką podmiejską to ona siedzi w jednym końcu wagonu a ja w drugim.....!!!  Córka mówi, że ma to samo.....jak trzeba ją odebrać ze szkoły to muszę daleko stanac, żeby przypadkiem ktoś nie zauważył  bo to wstyd, obciach, przypał.....gimnazjum.....najgorszy wiek.....do zabicia....  Ale kocham ją nad życie.....
26 maja 2017 22:00 / 10 osobom podoba się ten post
Moj dzien zleciał jakos nawet!Do południa sniadanie zakupy obiad!!Przerwa pojechałam spotkac sie z kolezanka i pozwiedzac połki sklepowe!!Zrobiłam mozna powiedziec małe zakupyPozniej kawka ciacho.Spacerek z pdp,znowu zakup.Przed kolacja przyjechał syn z synowa zapowiedziany,zabawliali mame ,a ja kolacje zrobiłam!!Pdp zjadła przy nich a ja samma.Potem troche tv i mozna powiedziec ze dzien był udany!! Jutro moze byc gorzej ale moge sie mylic,mamy jechac na barbekiu 6 kil.dalej bedzie gryl idt,itp pdp bedzie na wozku wiec moze nie bedzie zle zobaczy sie!!

Dyskusja = https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/2690/o-wszystkim-i-o-niczym/dlaczego-lubimy-kogos-lub-nie-lubimy-albo-jestesmy-obojetni/page/126
27 maja 2017 06:51 / 1 osobie podoba się ten post
Mysle ze Krolowa zawladnie nim jak toba..........jak to kobieta slaba potrafi
27 maja 2017 07:22 / 4 osobom podoba się ten post
Ano coz bacia i z niego energie wyssie.......a moze trafi kosa na kamien ty poszukaj faceta moze to lepsze wyjscie widzisz z kobietami trudno sie dogadac.......podziwiam Cie za upor i zdrowia zycze nie daj sie i juz........pokaz zes chlop z krwi i kosci na nic dzis babcine zlosi....
27 maja 2017 18:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień jak dzień , już prawie po... jeszcze wieczorny obchód , może jakaś kawa, piwo i lulu
27 maja 2017 18:45 / 6 osobom podoba się ten post
wronawrona

Dzień jak dzień , już prawie po... jeszcze wieczorny obchód , może jakaś kawa, piwo i lulu

Uszanowanie kolego, pijesz piwo w pracy? Panie z PM24 mówiły, iż podczas wyjazdu nie można spożywać alkoholu.
27 maja 2017 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
Rambo8

Uszanowanie kolego, pijesz piwo w pracy? Panie z PM24 mówiły, iż podczas wyjazdu nie można spożywać alkoholu.

Pracuje 42 h / tydzień . dziś mam wolne do 7 rana . Szanowne Uszanowanie Szanownemu ...
27 maja 2017 18:52 / 2 osobom podoba się ten post
wronawrona

Pracuje 42 h / tydzień . dziś mam wolne do 7 rana . Szanowne Uszanowanie Szanownemu ...

24h to ogromny minus tej pracy.
27 maja 2017 20:28 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś jestem tak zmęczona całodziennym lataniem i pracą w ogródku ,że niech mi grilla do domu przyniosą :)
27 maja 2017 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
Rambo8

24h to ogromny minus tej pracy.

zgadzam sie że to duży minus ale , są miejsca przy opiece i takie gdzie mozna miec prawie połowe dnia dla siebie i nocke czasem też można ...
27 maja 2017 20:39 / 2 osobom podoba się ten post
To niech mnie z fotelem na dwór wyniosą- nie ruszę się :)
W weekendy nie pracuję, a praca siedząca to i poruszać się trzeba. No i warzyw dawno nie miałam w ogródku, niech coś rosnie w końcu oprócz trawy i drzewek.