Jak minął dzień 2

11 marca 2018 19:39 / 5 osobom podoba się ten post
michasia

Ja tu mam kakao z 2006 roku, płatki z 2005 i przyprawy to chyba pamietają moje dzieciństwo.Nie ruszam,potrzeba mi to kupuje

Tu też są stosy starych przypraw. Nawet nie zagladam na daty. Zmienniczka mnie poinformowała,których używamy. A z resztą szefowa nie chce się rozstać 
11 marca 2018 19:46 / 7 osobom podoba się ten post
MeryKy

Tu też są stosy starych przypraw. Nawet nie zagladam na daty. Zmienniczka mnie poinformowała,których używamy. A z resztą szefowa nie chce się rozstać :oczko:

A tu gdzie jestem ,już połowy nie ma .Zadziałała" niewidzialna ręka"...w postaci córki Pdp...no musiała, nie było gdzie położyć świeżych...ale generalnie Pdp pozbywa się lekko starawych produktów z lodówki ,i to dość lekką ręką.Parę niedojedzonych rzeczy sprzed tygodnia wylądowało w koszu,także nie grozi nam zatrucie pokarmowe.
11 marca 2018 20:19 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Michasiu, a mole z jakiego rocznika ;)?

Mole były starsze i pozdychały
11 marca 2018 20:22 / 7 osobom podoba się ten post
Spijam wode i obym nie pekla jak smok wawelski. Zdeptalam Alterstadt w Norymberdze i musialam cos skonsumowac, bo inaczej sie nie da.Skusila mnie pizza , na moje nieszczescie przesolona, a teraz na kolacje poprawilam slona pieczenia. Oj, moj brzuszek
11 marca 2018 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Spijam wode i obym nie pekla jak smok wawelski. Zdeptalam Alterstadt w Norymberdze i musialam cos skonsumowac, bo inaczej sie nie da.Skusila mnie pizza , na moje nieszczescie przesolona, a teraz na kolacje poprawilam slona pieczenia. Oj, moj brzuszek:kropla potu:

Nie pekniesz moim zdaniem. Chyba,ze ta pieczen to byla z owieczki faszerowanej siarka;)))
11 marca 2018 20:40 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Poczytałam, wnioski wyciągnęłam. Akurat tu podopieczna umysłowo sprawna i można z nią o tym porozmawiać.

Przekonasz sie, ze na kazdej szteli jest inaczej. Jeden pdp doceni to , ze chcesz zrobic cos pozytecznego, a u innego bedziesz wrogiem numer jeden i do Twojego zjazdu bedzie nieufny i podejrzliwy(moze ona kradnie, gdy wychodzi do piewnicy?) .
Decyzja o naruszeniu prywatnosci wymaga wyczucia i nie jest wcale latwa. Nie przejmuj sie zmienniczkami, tylko pdp. To jest Twoja robota a nie myslenie co ludzie powiedza.

11 marca 2018 20:46 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Nie pekniesz moim zdaniem. Chyba,ze ta pieczen to byla z owieczki faszerowanej siarka;)))

Lopatka swinska z piekarnika, ale marynowana na noc.
Corka pdp zakochana, albo jej partner, bo razem gotowali.
No i jeszcze wino bylo do kolacji, wypilam symbolicznie, bo pijusa z siebie robic nie bede,potem kieliszek wody i czekalam na koniec kolacji, zeby pojsc do siebie. Teraz pije i jeszcze sie nie napilam. Taki pech.
11 marca 2018 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
W ARD jest właśnie film "Tatort", który dotyczy opieki domowej (kryminał).
11 marca 2018 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

W ARD jest właśnie film "Tatort", który dotyczy opieki domowej (kryminał).

Strasza tych staruszkow w gazetach i tv. Moja obecna pdp ma na szczescie zakaz ogladania krimi a wiadomosci to ja mam ogladac u siebie sama
I popieram wytyczne.
11 marca 2018 21:00 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Strasza tych staruszkow w gazetach i tv. Moja obecna pdp ma na szczescie zakaz ogladania krimi a wiadomosci to ja mam ogladac u siebie sama:lol2:
I popieram wytyczne.

Wszędzie są psychopaci. W De też. Kilka dni temu ZDF podawał info o lekarzu z Berlina, ktory usmiercał swoich pacjentów. Prawdziwy Niemiec to był.
11 marca 2018 21:01 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Strasza tych staruszkow w gazetach i tv. Moja obecna pdp ma na szczescie zakaz ogladania krimi a wiadomosci to ja mam ogladac u siebie sama:lol2:
I popieram wytyczne.

Nie napisałam przecież tego, żebyście pdp ciągnęły do tv, litości.
11 marca 2018 21:38 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

WiemTo tylko moja dygresja, wyplywajaca z doswiadczenia. Jeden z moich dziadkow namietnie ogladal programy w typie 997 a potem zyl jakims irracjonalnym strachem przed wlamywaczami.
Moim obowiazkiem bylo ogladanie tv razem z nim, wiec zastanawialam sie jakim wzrokiem na mnie spojrzy, gdy telewizyjni wlamywacze okaza sie Polakami. Na szczescie nie trafilo sie.
11 marca 2018 21:44 / 3 osobom podoba się ten post
doda1961

Wszędzie są psychopaci. W De też. Kilka dni temu ZDF podawał info o lekarzu z Berlina, ktory usmiercał swoich pacjentów. Prawdziwy Niemiec to był.

Wlasnie.
Ale walka ze stereotypami nie jest latwa i wyksztalceni ludzie tez wierza, ze  Cyganie to zlodzieje a  Zydzi to lichwiarze.
11 marca 2018 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Moja pdp lubi krimi. To jej donioslam,ze jest fajny film, se wlaczyla
11 marca 2018 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Wlasnie.
Ale walka ze stereotypami nie jest latwa i wyksztalceni ludzie tez wierza, ze  Cyganie to zlodzieje a  Zydzi to lichwiarze.

A zupa byla za slona ;)))