Forum Dyskusyjne ›› Kącik wysoce kulinarny

Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

Powrót do Tematów
Wybierz stronę:
  • Rosół wołowy, a raczej wołowina we włoszczyźnie...Mięso pokroję na plastry i dorobię zielonej sałaty, warzywa z tego wywaru wykorzystam, pokroję w plasterki i podam do mięsa....

    Na 2 dni obiad zrobiłam.
  • Gewitter!!! Mit Blitzen !!!
  • Frykadelki, makaron z sosem pomidorowym.
    Deser: sałatka owocowa-ja, reszta-budyń z cynamonem.
    Campari z sokiem, syn pdp-sherry.
  • Frytki,nozka zkurczaka,sorowka marchewka z pora
  • Frytki,pstrąg,sałata lodowa
  • Kotlet schabowy, ziemniaki. Wczorajsza sałatka z fosolki szparagowej. 
  • Surówka z pomidorów,ziemniaki,leberkase podsmażana.
  • Ziemniaki puree, skrzydełka pieczone, surówka z buraków (z ogródka).
    Sałatka owocowa, Campari z sokiem.
  • Dziś był niemeicki obiad: kiełbasa gotowana,sałatka kartoflana,zielona sałata i mizeria.
  • Robilam wczoraj salatke warzywna i jeszcze zostalo na jutro. Tyz zrobilam mielone, pure, pomidory ze smietana to i jutro gotowac nie musze.
  • Dzis w planie zapiekanka makaronowa z warzyami
  • Kalafior z białym sosem,ziemniaki,sadzone jajko
  • Pieczeń z indyka, ziemniaki,reszta wczorajszej sałatki z buraków + fasolka szparagowa.( podrzuci ktoś niemiecki przepis?)
    Sałatka owocowa (z wczoraj), no i te Campari
  • fasolkę gotuje al'dente , schładzam zimna wodą i odcedzam. Następnie kroje na mniejsze kawałki .  Do kubeczka 2-3 łyżki kefiru lub kwaśnej śmietany, łyżeczkę octu winnego,odrobinę cukru, soli,pieprzu. Koperek, szczypiorek, cebulę drobno pokroić i dołożyć do kefiru. Zalać tym sosem fasolkę i wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
  • Barszcz czerwony zabielany śmietaną z ziemniakami. 
    Marzy mi się botwinka, taka prawdziwa z listeczkami, moze jak zdążę to w domu ugotuję.
Wybierz stronę:

Zobacz też...

Pionizacja pacjenta