Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

20 września 2017 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
a ja dzisiaj placuszki z jablkiem.
20 września 2017 11:31
Tydzień pod znakiem grzybów Dziś barszcz na zakwasie, oczywiście z grzybami z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.
20 września 2017 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj wszystko a'la. Niby gyros, bo przesmazony filet z kurczaka z przyprawa, ziemniaki tluczone z koperkiem , kapusta pekinska z dodatkami(co sie nada), na razie kroje i jogurt czeka.
20 września 2017 12:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dla Helmuta- wątróbka z jabłkami i cebulką + bratkartoffeln.
Dla opiekunki- gulasz z piersi kurczaka i pieczarek + ryż. Przez lekturę forum chyba dwa razy doprawiłam, bo tak ostre mi wyszło,że nozdrza skutcznie przeczyściło.
20 września 2017 12:55 / 4 osobom podoba się ten post
Kluseczki leniwe i wczorejsza ogórkowa
20 września 2017 12:56 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa na winie.
Co sie w ręce nawinie to do gara
20 września 2017 13:01 / 8 osobom podoba się ten post
Rosołek pyszniutki z lanymi kluseczkami, dużo natki pietruszki . No poezja smaku po prostu
20 września 2017 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Rosołek pyszniutki z lanymi kluseczkami, dużo natki pietruszki . No poezja smaku po prostu:-)

Oj, lubieję takowy 
20 września 2017 13:15
doda1961

Rosołek pyszniutki z lanymi kluseczkami, dużo natki pietruszki . No poezja smaku po prostu:-)

Zjadłabym
20 września 2017 18:24 / 3 osobom podoba się ten post
adamos60

to naucz mnie---pozdrawiam.

Patelnia - nie ze spaloną, ciemną powłoką. Jeśli taką dysponujesz, wywal ją na śmieci ( jeśli to teflon, bo np.patelnie żeliwne są niemal wieczne).
Nie "zesmaża" się potraw do "czarnego" po to, aby zamiast soczystych mięs czy placków, wyprodukować twardą podeszwę.
20 września 2017 19:09 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Patelnia - nie ze spaloną, ciemną powłoką. Jeśli taką dysponujesz, wywal ją na śmieci ( jeśli to teflon, bo np.patelnie żeliwne są niemal wieczne).
Nie "zesmaża" się potraw do "czarnego" po to, aby zamiast soczystych mięs czy placków, wyprodukować twardą podeszwę.

mam taką i taką ,wiem od patelni też dużo zależy ,ale umiejętne smarzenie nie przy dużym ogniu też daje rezultaty.Generalnie jednak unikam smarzonych potraw z grilla podobnie ,jak do tej pory na układ trawienny nie narzekam ,moja mama żyła 96 lat  i było podobnie.Wiem ,niektórzy tylko smarzone ,ale moja opcja jest chyba korzystniejsza dla zdrowia.Dzięki za radę.
20 września 2017 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
adamos60

mam taką i taką ,wiem od patelni też dużo zależy ,ale umiejętne smarzenie nie przy dużym ogniu też daje rezultaty.Generalnie jednak unikam smarzonych potraw z grilla podobnie ,jak do tej pory na układ trawienny nie narzekam ,moja mama żyła 96 lat  i było podobnie.Wiem ,niektórzy tylko smarzone ,ale moja opcja jest chyba korzystniejsza dla zdrowia.Dzięki za radę.

Tak, zgadza się. 
21 września 2017 11:52 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa-krem z brokuła i innych warzyw. Mięsko też będzie razem zmiksowane. Do jutra moja Pdp bez protez .
21 września 2017 11:53 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa z białej fasoli z wkładką-ulubione danie mojej Pdp moje też .
21 września 2017 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
no to dzisiaj sos i ziemniaki oraz buraczki