Litości!
O Jesssu........ale mi smaku narobileś.....wyglądają bardzo apetycznie
No bo wcześniej niektórzy mi tu zarzucali, że kłamię. I że bajki wypisuję o tym, co na obiady gotuję.
Nie tobie jednemu , po tylu latach bytności powinieneś przywyknąć :-):-) Z przepisu rzecz jasna skorzystam , gotuj na zdrowie .
Polecam, naprawdę warto te kilka godzin poczekać.
W domu podaję do tego buraczki czerwone zasmażane. Ale tu surówka jest na życzenie.
I koniecznie ziemniak gotowany w koszulce. Rozkroić go, lekko posolić i na wierzch położyć listek masła.
p.s. nadejszły złe czasy dla pomawiaczy :-)))
A ja nie lubię mięsa.Jedynie czasem bigosik mamy. W pierwszej chwili myślałam ,ze to ryba , pieczona flądra. A gęsi są tłuste.
Skorzystam . Odnosząc się do ostatniego zdania , najpierw czytam , później się loguję . Nie chce mi się uczestniczyć w pieniactwie . Dla tych lepszych czasów wróciłam :-))
Odnośnie gęsiny, to ważne.
Raz upieczonej gęsiny nie wolno już więcej razy podgrzewać.
Jeśli mięso zostanie, to należy spozywać je na zimno. Ponownie podgrzane mięso z gęsi robi się łykowate.
Wytopiony tłuszcz po pieczeniu należy zlać do pojemnika, natomiast wydzielony sos wylać.
A dlaczegóż to sos wylać????
Bo nie jest zbyt smaczny. Kwaskowy i taki "bez wyrazu".
Po upieczeniu mięso jest chude bardzo.
Zwróć uwagę na objętość uda przed i po upieczeniu. Tłuszcz się wytapia podczas pieczenia.
Tłuszcz trzeba zlać do pojemniczka, a sos pieczeniowy wylać.
Poza tym to najzdrowsze mięso i tłuszcz drobiowy.
Bigosu nie robię i nie przepadam. To dopiero jest tłuste.
Chyba, że na jakąś większą imprę, to jestem zmuszony bigos przygotować.
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.