Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

21 października 2017 11:09 / 5 osobom podoba się ten post
Marta2

Gulasz mięsno - warzywny z naciskiem na warzywny.Bo w nim czerwona i żółta papryka,marchewka,kawałek cukinii,pieczarki,cebula oczywiście i czosnek.
Do tego puree ziemniaczane

Jakby z mojego przepisu, ten Twój gulasz . U mnie, dzisiaj warzywa z zielonym makaronem i grillowane piersiątka z kurczaka .
21 października 2017 11:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj jarzynowy " śmietniczek" czyli pucujemy lodóweczkę,zabielony sauersahne.
21 października 2017 11:22 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie skromnie, wątróbka z kurczaka z cebulką i majerankiem, ziemniaczki puree z koperkiem świeżym, kapustka kiszona z cebulką i jabłkiem, woda z sokiem
21 października 2017 14:40
Sznycel drobiowy z podsmażanymi , krojonymi ziemniaczkami . Wszystko posypane koperkiem , ciut skropione cytryną . Pora na poobiedni spacer
21 października 2017 14:41 / 4 osobom podoba się ten post
Wczorajsze gołąbki/najlepsze właśnie na drugi dzień/,rolada z ciasta francuskiego i ciastka z jabłkami,a na kolację przegryza się właśnie klasyczna jarzynowa sałatka:)
21 października 2017 14:59 / 2 osobom podoba się ten post
witam---a u mnie zupa warzywna z kiełbasą -zamiast mięsa.
21 października 2017 15:31 / 3 osobom podoba się ten post
Udka z polskiej gęsi kołudzkiej )) pieczone w niskiej temperaturze.
Ziemniaki gotowane w koszulkach. Surówka z pora z jabłkiem.
Sok wyciśnięty z pomarańczy.
21 października 2017 15:34 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun.5

U mnie skromnie, wątróbka z kurczaka z cebulką i majerankiem, ziemniaczki puree z koperkiem świeżym, kapustka kiszona z cebulką i jabłkiem, woda z sokiem

A mogę Ciebie "wziąć" na mojego zastępcę???
Podoba mi się ta konstelacja.
21 października 2017 15:36 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Wczorajsze gołąbki/najlepsze właśnie na drugi dzień/,rolada z ciasta francuskiego i ciastka z jabłkami,a na kolację przegryza się właśnie klasyczna jarzynowa sałatka:)

Tak, gołąbki wczorajsze podsmażone lekko, bo na małym ogniu i na maśle, są najlepsze. 
21 października 2017 16:02
Knorr

A mogę Ciebie "wziąć" na mojego zastępcę???
Podoba mi się ta konstelacja.

Nie ma problema...Nas dwóch to najlepsi kucharze w De się chowają...
21 października 2017 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Udka z polskiej gęsi kołudzkiej :-))) pieczone w niskiej temperaturze.
Ziemniaki gotowane w koszulkach. Surówka z pora z jabłkiem.
Sok wyciśnięty z pomarańczy.

Knorze, jak robisz te gęsie udka?
21 października 2017 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Też miała być wątróbka (wieprzowa), najpierw wymoczona w mleku, potem obsmażona , na koniec podduszona z jabłkami i cebulką.

Jednak plany się zmieniły i pdp wsuwa sucharki zraszając je coca-colą
Opiekunka zjadła filet z piersi kurczaka w formie gulaszu na ostro. Do tego makaron i brukselka.
21 października 2017 16:17
basiaim

Knorze, jak robisz te gęsie udka?

Ja ,co prawda nie Knorr,ale mogę Ci powiedzieć,jak ja robię gęsinę.Chcesz? 
21 października 2017 16:19
Alaska

Ja ,co prawda nie Knorr,ale mogę Ci powiedzieć,jak ja robię gęsinę.Chcesz? :-)

Dawaj
21 października 2017 16:19
basiaim

Też miała być wątróbka (wieprzowa), najpierw wymoczona w mleku, potem obsmażona , na koniec podduszona z jabłkami i cebulką.

Jednak plany się zmieniły i pdp wsuwa sucharki zraszając je coca-colą :-)
Opiekunka zjadła filet z piersi kurczaka w formie gulaszu na ostro. Do tego makaron i brukselka.

Czyżby durszfal,po nocnych wybrykach?