Na wyjeździe 39

30 października 2017 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

O jestes? Jak bigosik?, bo pisalam juz ze chyba go juz palisz , tak go mieszasz))

Wczoraj jak próbowałam to pyszota . ...Nic mi się już nie chce . Wpadam w dół .
30 października 2017 19:28 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wczoraj jak próbowałam to pyszota . ...Nic mi się już nie chce . Wpadam w dół .

Biere sznurek i lece do Ciebie...
30 października 2017 20:55 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś pdp siedział ponad godzine z elektrodami na głowie. Szukali na niego haka...:)
31 października 2017 18:27 / 7 osobom podoba się ten post
Nie moge rozwiazywac krzyzowek z dziadkiem ))wpisuje mowiac glosno haslo np pank- dziadek zaraz odpowiada krank i smiejemy sie jak czubki)), ale przynajmniej wesolo jest))
31 października 2017 18:45 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Nie moge rozwiazywac krzyzowek z dziadkiem ))wpisuje mowiac glosno haslo np pank- dziadek zaraz odpowiada krank i smiejemy sie jak czubki)), ale przynajmniej wesolo jest))

A jak juz pomyslow brak, to idziecie na dymka?
31 października 2017 18:51 / 5 osobom podoba się ten post
hawana

A jak juz pomyslow brak, to idziecie na dymka?:oczko2:

A nie , to wtedy ja sama ide posiedziec w swoim towarzystwie )).
31 października 2017 18:56 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

A nie , to wtedy ja sama ide posiedziec w swoim towarzystwie )).

Ja kontemplowalam z pania Mydelkowa. To byli czasy...
02 listopada 2017 17:51 / 13 osobom podoba się ten post
Witajcie.
Choć dziś była gazeta, poczta, otwarte sklepy i lepszy program w TV, to: gazeta za cieńka, poczta o 2 godziny za późno (a takim ten Holger-listonosz był porządnym i pilnym uczniem kiedyś - pan Dziadek to były nauczyciel) i w dodatku śmieciarka też przyjechała nie tak, jak zawsze, tylko o całe 3 godziny za wcześnie! No ale to jeszcze nic. Największą bezczelnością było zaproponowanie przez stomatologa panu Dziadkowi terminu o godzinie 11.30. To był dzisiaj gwóźdź do trumny,a ja wbiłam chyba jeszcze jeden. Przytoczyć muszę jednak krótką rozmowę:
-Pan Dziadek: Frau Agnes, co pani o tym wszystkim myśli? Już nie można na nikim polegać, wszyscy robią, co chcą. Kto o tej godzinie pocztę przywozi? A stomatolog zna mnie od 30-tu lat i on mi proponuje termin o 11.30! Niesłychane, niesłychane!
-Ja: panie B., czy aby na pewno chce pan usłyszeć, co ja myślę? Tylko proszę się dobrze zastanowić.
-P. Dz.:naturalnie, że chcę! Zdanie innych zawsze mnie interesuje.
-Ja: panie B., ja myślę, że przyjazd trzeci raz do tej samej rodziny, to o jeden raz za dużo. Nawet po rocznej przerwie. A teraz idę się przewietrzyć, póki jeszcze całkiem nie zwariowałam.
02 listopada 2017 17:54 / 3 osobom podoba się ten post
Binor

Witajcie.
Choć dziś była gazeta, poczta, otwarte sklepy i lepszy program w TV, to: gazeta za cieńka, poczta o 2 godziny za późno (a takim ten Holger-listonosz był porządnym i pilnym uczniem kiedyś - pan Dziadek to były nauczyciel) i w dodatku śmieciarka też przyjechała nie tak, jak zawsze, tylko o całe 3 godziny za wcześnie! No ale to jeszcze nic. Największą bezczelnością było zaproponowanie przez stomatologa panu Dziadkowi terminu o godzinie 11.30:-). To był dzisiaj gwóźdź do trumny,a ja wbiłam chyba jeszcze jeden. Przytoczyć muszę jednak krótką rozmowę:
-Pan Dziadek: Frau Agnes, co pani o tym wszystkim myśli? Już nie można na nikim polegać, wszyscy robią, co chcą. Kto o tej godzinie pocztę przywozi? A stomatolog zna mnie od 30-tu lat i on mi proponuje termin o 11.30! Niesłychane, niesłychane!
-Ja: panie B., czy aby na pewno chce pan usłyszeć, co ja myślę? Tylko proszę się dobrze zastanowić.
-Ja: panie B., ja myślę, że przyjazd trzeci raz do tej samej rodziny, to o jeden raz za dużo. Nawet po rocznej przerwie. A teraz idę się przewietrzyć, póki jeszcze całkiem nie zwariowałam:-).

02 listopada 2017 18:35 / 4 osobom podoba się ten post
Binor

Witajcie.
Choć dziś była gazeta, poczta, otwarte sklepy i lepszy program w TV, to: gazeta za cieńka, poczta o 2 godziny za późno (a takim ten Holger-listonosz był porządnym i pilnym uczniem kiedyś - pan Dziadek to były nauczyciel) i w dodatku śmieciarka też przyjechała nie tak, jak zawsze, tylko o całe 3 godziny za wcześnie! No ale to jeszcze nic. Największą bezczelnością było zaproponowanie przez stomatologa panu Dziadkowi terminu o godzinie 11.30:-). To był dzisiaj gwóźdź do trumny,a ja wbiłam chyba jeszcze jeden. Przytoczyć muszę jednak krótką rozmowę:
-Ja: panie B., ja myślę, że przyjazd trzeci raz do tej samej rodziny, to o jeden raz za dużo. Nawet po rocznej przerwie. A teraz idę się przewietrzyć, póki jeszcze całkiem nie zwariowałam:-).

Och, Binorku, ten dziadzio sie tak pewnie doluje od lat....Beznadziejny przypadek. Ile jeszcze przed Toba?
02 listopada 2017 18:36 / 5 osobom podoba się ten post
Binor

Witajcie.

Ale fajnego masz dziadka...   I przewietrzyć możesz się kiedy chcesz
02 listopada 2017 18:40 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Witajcie.

Mieszkasz w Żarach czy w Żaganiu?W Żaganiu mieszka mój syn.
02 listopada 2017 18:41 / 6 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ale fajnego masz dziadka... :-)  I przewietrzyć możesz się kiedy chcesz :lol3:

Ale oprócz samego przewietrzania, proponuję jednak umyć sie choć od czasu do czasu - Wujek Dobra Rada
02 listopada 2017 18:50 / 5 osobom podoba się ten post
Andrew

Ale oprócz samego przewietrzania, proponuję jednak umyć sie choć od czasu do czasu - Wujek Dobra Rada

No tak należało by i proponuję rano,bo wieczorny prysznic to już zdziwienie dla Niemca,jak kraj długi i szeroki nie myją tyłka na noc
02 listopada 2017 18:51 / 8 osobom podoba się ten post
Andrew

Ja naszą Binior widziałam na własne oczy I powiem, że dziadkowi trafiło sie na stare lata bo takie ma widoki, że klękajcie narody. Mona Lisa to przy niej Baba Jaga... A wygląda nie tylko świeżo, ale świeża jest ...  To opiekunka z okładki... )))) A jezeli to o mnie chodziło to pływam jak siekiera, ale od wody nie stronię...