W domu 9

02 kwietnia 2025 20:12 / 4 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy ogladalyscie dzisiejsza zadymę w sejmie 
No qrcze przedszkole . 

02 kwietnia 2025 20:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dobranoc .

Dzisiaj w nocy jakieś cuda na niebie , oglądacie .
02 kwietnia 2025 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobranoc .

Zaciekawiłaś mnie 😀. Co się na niebie dzieje? Z Dojczlandu będzie widać?
02 kwietnia 2025 23:11 / 3 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Zaciekawiłaś mnie 😀. Co się na niebie dzieje? Z Dojczlandu będzie widać?

"A planety szaleją,szaleją,i śmieją się,śmieją "
I tutaj mówię wszystkim dobranoc 🌙 
03 kwietnia 2025 09:17 / 3 osobom podoba się ten post
Jadę po nawóz organiczny pod rododendrony .W domu zawsze jakieś zajęcie jest i się nie nudzić .Po drodze dokupie pasek dla drugiego kota, wczoraj już z kleszczem wrócił .
Chytry dwa razy traci .Kupiłam jeden za 113 zł myślałam, że jednemu założę na klamerkę a drugiemu z szyje . A gdzie tam .wzięli się na sposób i produkują krótsze, które nie dadzą się podzielić . I wiecie kto to produkuje  ? No a kto jak nie Niemiec .
03 kwietnia 2025 13:20 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobranoc .

Wczorajszego spektaklu nie widzialam, ale 1 kwietnia obserwowałam zakrycie Plejad przez księzyc. Widoczne gołym okiem, ale lepiej przez lornetkę. 
03 kwietnia 2025 17:23 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wczorajszego spektaklu nie widzialam, ale 1 kwietnia obserwowałam zakrycie Plejad przez księzyc. Widoczne gołym okiem, ale lepiej przez lornetkę. 

Tobie to i gołe oko wystarczy . Wszystko wypatrzysz .
03 kwietnia 2025 19:45 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tobie to i gołe oko wystarczy . Wszystko wypatrzysz .:-)

Podglądałam kwiatki - taaakie wielkie 
08 kwietnia 2025 15:08 / 2 osobom podoba się ten post
Kupiłam dzisiaj doniczkę ,duża doniczkę , złotą . Teraz główkuje jak ja zagospodarować . Może jakiś kwiat dokupie , tylko gdzie postawie  ????
08 kwietnia 2025 21:57 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Podglądałam kwiatki - taaakie wielkie :-)

Lubię takie inne perspektywy  .
08 kwietnia 2025 22:10 / 3 osobom podoba się ten post
Ja już w domku dziś od około 9 rano .
W Kątach Wrocławskich GTV ma zawsze przesiadkę i dziś na ranem (przesiadka ok. godziny 6:00) centralnie przed busem do którego się przesiadałam jakaś kobieta dostała ataku epilepsji, upadła i uderzyła głową o beton... Dużo krwi, ja ledwo żywa z bólu, bo od soboty wieczorem zrobiło mi się jajo nad prawym kolanem i nie mogłam już nawet na chwilę stanąć na tej nodze, nawet po przeciwzapalnym ibuprofenie nie dawałam rady dłużej ustać niż minutę= mam nadzieję, że wyczerpałam mój przydział kontuzji i urazów, a także patrzenia na nie na jakiś dłuższy czas  .
Dziś o 15:40 ortopeda, usg obu kolan i... najgorszy stan zapalny już mi przeszedł po tym ibuprofenie, ale i tak dostałam zastrzyk do kolana z kwasem hialuronowym i lekiem przeciwzapalnym= duża, ale nie całkowita poprawa. Do tego lek Olfen przeciwzapalny, bo stan zapalny od kilku dni rozsiał mi się po całym ciele.  Dziś, już po zastrzyku w kolano, przeszedł mi w prawą kostkę i stopę i znowóż tam zaczęło mi nawalać, ale Olfen sporo pomógł. Usg wykazało, że woda w kolanie jeszcze trochę jest, ale się już w dużym stopniu wchłonęła oraz, że moja środkowa łękotka w prawym kolanie jest echogenicznie niejednorodna, ale bez wyraźnych dużeń uszkodzeń. Zrobię sobie po kolejnym zleceniu rezonans, bo podejrzewam, że mam ją trochę nadwyrężoną, pewnie trochę uszkodzoną i to ona mi tak strzela i blokuje kolano jak mam je długo w zgięciu. Może po takim rezonansie zrobię sobie zastrzyk z tego bogatopłytkowego osocza? Ta sytuacja pokazała mi JAK WAŻNA JEST PREWENCJA I BIEŻĄCE NAPRAWIENIE DROBNYCH USZKODZEŃ W NASZYM CIELE, ŻEBY NIE DOPROWADZIĆ DO SKUMULOWANIA SIĘ SZKÓD DO TAKIEGO STOPNIA, ŻE CZŁOWIEK JUŻ NIC NIE MOŻE. Lekarz powiedział mi też, że od dziś z e r o kucania, bo to mega stawy obciąża. Do tego mam ortezę na prawe kolano, a moje plany na kilka najbliższych dni to... leżenie i pachnnienie  .
Bardzo dziękuję Dobrym i Mądrym Duszom na tym forum (one wiedzą o kim mowa) za całe wsparcie.
Wkleję to jeszcze do tematu o kontuzji kolan, bo jak ktoś będzie szukał wskazówek o czym mogą świadczyć objawy podobne do moich, to będzie miał.
09 kwietnia 2025 08:00 / 3 osobom podoba się ten post
Z obiecywanego deszczu tylko marzenia zostały .Jest sucho a szczypiorek potrzebuje wody .Kupiłam sobie  13 szt cebulek dymek i wsadziłam w skrzyneczce 
Już mam szczypiorek .Lubię cebulkę sianke wysiać w skrzynce a potem konsumować całe że szczypiorkiem, dopóki są jeszcze malutkie .Pachnące i soczyste .
09 kwietnia 2025 10:03 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Z obiecywanego deszczu tylko marzenia zostały .Jest sucho a szczypiorek potrzebuje wody .Kupiłam sobie  13 szt cebulek dymek i wsadziłam w skrzyneczce 
Już mam szczypiorek .Lubię cebulkę sianke wysiać w skrzynce a potem konsumować całe że szczypiorkiem, dopóki są jeszcze malutkie .Pachnące i soczyste .:mniam:

Mniam 😋 szczypiorek jest pycha 🥹, zwłaszcza z jajeczkiem od własnych kurek i szczyptą soli kłodawskiej, a do jajecznicy najlepiej troszkę oleju z kokosu 😘.
Mleczko, może taniec deszczu? Może coś Ci sypnie, tam z góry ( byle by Ci śnieg nie spadł)?
09 kwietnia 2025 16:36 / 2 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Mniam 😋 szczypiorek jest pycha 🥹, zwłaszcza z jajeczkiem od własnych kurek i szczyptą soli kłodawskiej, a do jajecznicy najlepiej troszkę oleju z kokosu 😘.
Mleczko, może taniec deszczu? Może coś Ci sypnie, tam z góry ( byle by Ci śnieg nie spadł)?

Żeby podkręcić smak dodam , że  pietruszka wzeszła . Też w donicy 
09 kwietnia 2025 16:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Kupiłam dzisiaj doniczkę ,duża doniczkę , złotą . Teraz główkuje jak ja zagospodarować . Może jakiś kwiat dokupie , tylko gdzie postawie  ????

Kupiłam duża żółtą  gerbere.
Wygladała fatalnie , bo kosztowała 2,99 zł z ceramiczną doniczką .
 Od 2 godz.  ją reanimuje . Dwa kwiaty już są w pozycji pionowej trzeci ma opuszczona główkę  
Fajnie , praktycznie za grosze mam fajny kwiat 
Jeszcze muszę coś kupić do złotej donicy . Może fikusa