Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

28 listopada 2017 11:23 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Jak robisz bakłażana?

Kroję w plasterki,raczej cienkie bo podczas smażenia bakłażan wciąga tłuszcz. Solę na około pół godziny przed smażeniem,żeby się pozbyć goryczki,osuszam papierowym ręcznikiem,panieruję w jajku i bułce i smażę krotko z obu stron. Na zimno też jest smaczny.
28 listopada 2017 11:59 / 4 osobom podoba się ten post
Gar jarzynówki.Na dwa dni,bo to jutro dzień kąpielny i Caritas mnie blokuje na całe przedpołudnie.
28 listopada 2017 12:15 / 2 osobom podoba się ten post
Mielone i ryż z warzywami. Pdp do tego obowiązkowo sos........do wszystkiego musi być sos.
28 listopada 2017 16:46 / 3 osobom podoba się ten post
Był barszcz biały ,z białą kiełbasą , jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.
28 listopada 2017 16:52 / 3 osobom podoba się ten post
Skrzydełka z kurczaka na ostro, bratkartofle, groszek z marchewką w białym sosie.
Campari z sokiem.
29 listopada 2017 11:04 / 5 osobom podoba się ten post
Pierwsi kurzęce podsmażone ,a następnie duszone z papryką, cebulą , pomidorami suszonymi i świeżymi,do tego ryż.Surówka z cykorii z mandarynkami ,w słodko kwaskowym sosie winegret na bazie słodkiej musztardy,octu winnego i tłoczonego na zimno oleju rzepakowego.
29 listopada 2017 11:26 / 5 osobom podoba się ten post
Bezmięsnie:)Jajo sadzone ,szpinak i ziemniaczki
29 listopada 2017 11:45 / 6 osobom podoba się ten post
a ja dzisiaj zapiekanke ziemniaczaną -przekladane ziemniaki z kiełbaską i sos a do popitki zobacze ....wszystkim smacznego.
29 listopada 2017 12:40 / 6 osobom podoba się ten post
Byłam po kwiaty w centrum mojej wsi i sobie pizzę przywiozła, cztery sery plus sałata plus pepsi, tak na zdrowo dzisiaj PDP czeka na catering, oby dotarł, bo mi jeszcze zje pizzę, polowe
29 listopada 2017 13:12 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Byłam po kwiaty w centrum mojej wsi i sobie pizzę przywiozła, cztery sery plus sałata plus pepsi, tak na zdrowo dzisiaj:szampan: PDP czeka na catering:nerwowa kucharka:, oby dotarł, bo mi jeszcze zje pizzę, polowe:lodowka:

kucharka nerwowa ?    zjedz szybko  i nie daj hihi
29 listopada 2017 13:22 / 5 osobom podoba się ten post
adamos60

kucharka nerwowa ?    zjedz szybko  i nie daj hihi

Nie to PDP się piekli, stały kurier jest o 12 zastępstwa od 12 do 13,30 albo i nie do jadą, juz wcina budyń, pizza uratowana
29 listopada 2017 14:29 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Nie to PDP się piekli, stały kurier jest o 12 zastępstwa od 12 do 13,30 albo i nie do jadą, juz wcina budyń, pizza uratowana:radosc:

masz dziadka  ? znam to ,pytam jesteś głodny ,ale zagląda do kuchni    ...nie nie  tylko odpowiada hihi a jak mnie nie ma  to pół słoika dzemu w młucił hihi
29 listopada 2017 15:03 / 2 osobom podoba się ten post
adamos60

masz dziadka  ? znam to ,pytam jesteś głodny ,ale zagląda do kuchni    ...nie nie  tylko odpowiada hihi a jak mnie nie ma  to pół słoika dzemu w młucił hihi

Hanka to ewidentnie nm ie dziadekale żołądek ma punktualny, prawie nie jada śniadania, glodzik doskwiera
29 listopada 2017 15:18 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś devolay z ziemniaczkami i surówką ;D
29 listopada 2017 16:29 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie dzisiaj lazania z oregano .