Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

29 listopada 2017 19:03 / 7 osobom podoba się ten post
A ja tam już na jutro zrobiłam gołąbki z kapusty włoskiej i teraz je piekę w piekarniku.
Pychotka.
29 listopada 2017 19:08 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A ja tam już na jutro zrobiłam gołąbki z kapusty włoskiej i teraz je piekę w piekarniku.
Pychotka.

Ja kuipil a m na leniuch w  Edece, paskudne byly
29 listopada 2017 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
Ja tu mam komfortowe warunki do gotowania, żadnego pośpiechu.., a pdp wszystko je... Mogę rozwijać się kulinarnie, tylko powinnam jakoś ograniczyć apetyt mojej pdp, a nie wiem jak. Na razie odejmuję kartofli i zastępuję je warzywami na ciepło, a dzisiaj ugotowałam linsesuppe + oczywiście miska zielonej sałaty... Zupa z pomidorkami też i pokrojoną czerwoną papryką na krojonym boczku, a soczewica miksowana...))))
29 listopada 2017 20:00 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzis była biała kiełbasa z duszoną cebulą,oczywiście breja kartoflana i duszona papryka w sosie pomidorowym. Jutro zupka,ale nie wiem jeszcze jaka.
29 listopada 2017 20:22 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

U mnie dzis była biała kiełbasa z duszoną cebulą,oczywiście breja kartoflana i duszona papryka w sosie pomidorowym. Jutro zupka,ale nie wiem jeszcze jaka.

Ja tą ich bratwurt też robię z powyciskanym czosnkiem . Piekę na patelni a na to wyciskam dość sporo czosnku... Tylko trzeba uważać, żeby sie nie przypalił ten czosnek.., ale teraz sprubuję też z cebulką... Ta breja ziemniaczana jest dla mnie nie do przeskoczenia...
29 listopada 2017 20:58 / 3 osobom podoba się ten post
Wstawiłam buraczki na jutro i zostawiłam pod opieką pana F .Jeszcze moment i byłyby skwarki buraczkowe ,nie surówka:):):)Też przysnął...i weż tu chłopu zleć ważne zadanie,ajajaj:(
Breję kartoflaną jadłam w CH-gar kartofli rozgotowanych do imentu,do tego kostka masła i ponad pół l mleka,wszysąko zblendowane na ciapata breję-błeeeeee
29 listopada 2017 21:33 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ja tą ich bratwurt też robię z powyciskanym czosnkiem . Piekę na patelni a na to wyciskam dość sporo czosnku... Tylko trzeba uważać, żeby sie nie przypalił ten czosnek.., ale teraz sprubuję też z cebulką... :-) Ta breja ziemniaczana jest dla mnie nie do przeskoczenia... :brak wiary:

Dodaję czosnku i to dużo,razem z cebulą żeby dziadek nie poznał. Wychodzi pycha
30 listopada 2017 09:04 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki,buraczki na ciepło i mielone/dla mnie pulpeciki/
30 listopada 2017 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
Linsensuppe , PDP catering z wczoraj plus moja frykadelka, bo jejej miesko twarde plus budyń , moj
30 listopada 2017 11:12 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj puten sznycelki ,kapustka kiszona zasmażana z kminkiem,kartofelki.
30 listopada 2017 14:02 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj syn przyniósł jedzonko na ostro - sam robił. Prokurator jadła ale kręciła nosem.
30 listopada 2017 17:12 / 6 osobom podoba się ten post
Przystawka: salata lodowa+ogorek+pomidorki +winegret.
Danie glowne: rolady wolowe ze swiezego mieska, sos z czerwonym winem i octem balsamicznym,knedle(z tytki, by Edeka) i czerwona kapusta(tez z tytki). Taki zestaw to wynik rozmowy z pania. Zapytalam co lubi jesc i ta moja zafascynowana Azja i ichniejszymi frykasami pdp odpowiedziala jak Niemka. No to dostala co chciala,bo mila jest i prawi mi komplementy. Powtorka obiadu bedzie w niedziele, bo miesko zostalo, a ja dzien swiety lubie swiecic. Troche paluszki sobie poparzylam, bo moja Singielka rekawic kuchennych nie posiada, ale nie jest zle, juz nie ma sladu. Moze napisac do Mikolaja, zeby jej przyniosl ?
01 grudnia 2017 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś kuchnie nieczynna:)Rybka w Mielnie:)Przy okazji zakupów i przedświątecznego rybnego rekonesansu u rybaków.No i choć na chwilę popatrzę na morze:)Bo pogoda nie zachęca na dłuższe spacerowanie po plaży,niestety:(
01 grudnia 2017 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Wczoraj syn przyniósł jedzonko na ostro - sam robił. Prokurator jadła ale kręciła nosem.

Czy jest coś na co prokuratura nie kręci nosem? 
01 grudnia 2017 10:21 / 3 osobom podoba się ten post
Jest.
Na areszt domowy dla biednej Michasi.