Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

04 stycznia 2018 10:49 / 2 osobom podoba się ten post
Moja pdp wreszcie zje normalny obiadek,po bofrostach to będzie niebo w gębie,cokolwiek bym nie ugotowała.
Wczoraj przybyłam za późno na gotowanie obiadu i z konieczności tez zostałam poczęstowana bofrostem.Niby taki " z górnej półki" ale płacić prawie 6Eu za taki szajs? Jak dla mnie smak zupełnie bezpłciowy.Zjadłam bi byłam głodna.Ale nie pojmuje jak niektórzy mogą sie tym co dzień żywić.

Będzie: Filet z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym,ziemniaki,brokuły plus trochę marchewki.
Babcia już się cieszy
04 stycznia 2018 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajsza cebulowa, bez grzanek, pdp catering też wczorajszy, budyń czekoladowy, dzisiejszy
04 stycznia 2018 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
wczoraj kapuśniak, a dzisiaj bitki z lopatki z kaszą i brokułem :) Najważniejsze to dobra dieta :) a z podopieczną mamy budżet na dobre jedzenie - co się nie często zdarza :)
04 stycznia 2018 14:51 / 2 osobom podoba się ten post
Pizza 2 różne, resztki zupy z wczoraj i sałatka owocowa_najedzone,zadowolone, teraz zasłużona pauza. Deszcz leje od 3 dni,albo non stop albo z przerwami, zakupy zrobiłam między 1 a drugą ulewą.
04 stycznia 2018 15:46 / 2 osobom podoba się ten post
Cukinią panierowana w cieście naleśnikowym.Krupnik
04 stycznia 2018 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
Sznycel w białym sosie ( śmietanowy ? ) z Bofrosta , ziemniaczki i szpinak. Wczoraj jadłam ziemniaczane trójkąty tez z Bofrost ( a’la placki ziemniaczane) i nawet mi smakowały , mocno zarumieniłam na patelni Nie jest źle ;)
04 stycznia 2018 16:06
Dobry przepis na oberzyne? Nie mam bułki tartej jakby co
04 stycznia 2018 16:34
Do wczorajszej jarzynówki zrobiłam naleśniczki z dżemem morelowym:)Mniam mniam
04 stycznia 2018 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dobry przepis na oberzyne? Nie mam bułki tartej jakby co

Faszerowana mielonym mięsem
04 stycznia 2018 17:36
Marta2

Faszerowana mielonym mięsem

A bez mięcha?
04 stycznia 2018 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

A bez mięcha?

Oberżynę przyrządzam z innymi warzywami, np papryką, marchewką.Dodaję do tego podprażone pestki słonecznika lub dyni. Te warzywa można zrobić z sosem pomidorowym, lub beszamelowym, ale z pomidorowym są lepsze. 
Dobre jako dodatek do ryżu i ryby, ale same też są bardzo smaczne.
04 stycznia 2018 17:45
dorotee

A bez mięcha?

Faszerowana ryżem z dowolnymi warzywami
04 stycznia 2018 17:51
Marta2

Faszerowana ryżem z dowolnymi warzywami

Ryżu nie mam, ale mam dinkel młody
04 stycznia 2018 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Oberżynę przyrządzam z innymi warzywami, np papryką, marchewką.Dodaję do tego podprażone pestki słonecznika lub dyni. Te warzywa można zrobić z sosem pomidorowym, lub beszamelowym, ale z pomidorowym są lepsze. 
Dobre jako dodatek do ryżu i ryby, ale same też są bardzo smaczne.

Tak jak cukinię mam dwie oberzyny, dzisiaj ugotuje z dinkel em i warzywami
04 stycznia 2018 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tak jak cukinię:-) mam dwie oberzyny, dzisiaj ugotuje z dinkel em i warzywami

Dokładnie, a bakłażan możesz przed tym pokoroić w plastry i krótko opiec-można improwizować z tym warzywem. Potem sobie mozesz to pod tartym serem zapiec np.
Musakę robiłaś kiedyś? To z mięchem, ale szybciutko się robi.