Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

01 stycznia 2018 14:00 / 4 osobom podoba się ten post
No cóż-
dwa ostatnie obiadki dla Mojej,
wczoraj - szaszłyki z opiekanymi ziemniaczkami,
dziś - żeberka z grila.
Od jutra
- od jutra pewnie na najbliższy tydzień bigos,
a na następny tydzień fasolka po bratanku - czy tam po bretońsku,
ale za trzy tygodnie Moja wróci - to i ja wrócę do gotowania.
01 stycznia 2018 14:02 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

No cóż-
dwa ostatnie obiadki dla Mojej,
wczoraj - szaszłyki z opiekanymi ziemniaczkami,
dziś - żeberka z grila.
Od jutra
- od jutra pewnie na najbliższy tydzień bigos,
a na następny tydzień fasolka po bratanku - czy tam po bretońsku,
ale za trzy tygodnie Moja wróci - to i ja wrócę do gotowania.

To siebie nie rozpieszczasz?

01 stycznia 2018 15:01 / 4 osobom podoba się ten post
Piersi kurczaka podsmażone na oleju,potem wszystkie warzywa jakie miałam w lodówce_seler sałatkowy, marchewka,cebula czerwona i jedna łodyga szczypiorku drobno pokrojone i dorzucone do kurczaka, łyżeczka przypraw, trochę masła i 1/2 l wody i się dusi wszystko do miękkości warzyw. Fasolka szparagowa + ziemniaki z dużą łyżką masła dla pdp...
01 stycznia 2018 15:05 / 4 osobom podoba się ten post
Pierogi z kapustą i grzybami, z czeluści zamrażarki wygrzebane oraz buraczki z papryką własnej roboty.Na deser rogaliki kruchez dżemem brzoskwiniowym.
01 stycznia 2018 15:14 / 6 osobom podoba się ten post
U mnie tradycyjny obiad noworoczny czyli kassler, kapucha kiszona oraz puree okraszone cebulka. Podobno dzieki temu daniu ma sie kase caly rok ;))) Na deser pudding. To bylo menu pdp. Ja sobie zjadlam rosolu z kaczki ;)))
01 stycznia 2018 15:46 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj Zupa meksykańska chili con carne,myślałam że się zapalę,dzisiaj pd gotowała
01 stycznia 2018 15:50 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie Ragout warzywno drobiowe- dziadek tradycyjnie zupkie przed drugim daniem. Ani ja , ani babcia tłustych zupek nie jadamy, bo jak nam się polepszy to trzeba będzie piętro dobudować
01 stycznia 2018 16:20 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj uczciwie gotowałam, też dla pdp, zapomniałam zamówic jej obiady, będą od środy.Byla kaczka, ziemniaki i czerwona kapusta z jabłkami ZX budyń czekoladowy. Jutro też gotuję dla pdp, tak się trochę nie przyznał AM dlaczego obiad nie dojechał, mój jej smakował, to i kłamstwo mniejszej wagi
01 stycznia 2018 16:31 / 4 osobom podoba się ten post
Ja sobie dzisiaj przyrzadziłam schab z cukinią a pdp jak zwykle zupa.
Jeszcze trochę i na widok zupy będę uciekać gdzie pieprz rosnie 
01 stycznia 2018 16:34 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

U mnie tradycyjny obiad noworoczny czyli kassler, kapucha kiszona oraz puree okraszone cebulka. Podobno dzieki temu daniu ma sie kase caly rok ;))) Na deser pudding. To bylo menu pdp. Ja sobie zjadlam rosolu z kaczki ;)))

Tego to nie wiedziałam. Trzeba było wcześniej cynka dać.
Ciekawe czy bez tego dania można też mieć kase przez cały rok? 
01 stycznia 2018 17:32 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Tego to nie wiedziałam. Trzeba było wcześniej cynka dać.
Ciekawe czy bez tego dania można też mieć kase przez cały rok? :rozmysla:

Moja podopieczna mi tak powiedziala, ale raptem ze trzy dni temu. Wczesniej tez pojecia nie mialam,ze kapucha i miecho i pacia z kartofli, dziala tutaj tak jak u nas luska z karpia;)))Tylko okazje inne ;))
01 stycznia 2018 18:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj obiad był u nas szybki, ale za to smaczny i ładny. Tortellini ( szpinak i ricottą) podane na wstążkach z cukini, marchewki i papryki , zeszklonych na oleju . Grubo zmielony pieprz na to i mniam, mniam. Do popicia sok gejfrutowy.
02 stycznia 2018 11:11 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj barszcz czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego i wołowina po burgundzku z kaszą z obowiązkowym ogórkiem kwaszonym... nie gotowałam ,to pozostałości z sylwestrowego balu.
02 stycznia 2018 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa z soczewicy, pdp placki ziemniaczane z musem plus budyń
02 stycznia 2018 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
Flaki,barszcz czerwony, gołąbki.Co kto chce .Resztki z sylwestra.