Ok, spróbuję opisać, jak to upichciłam. Ostrzegam tylko, że to było przygotowane bez najmniejszej kropli tłuszczu, mięsa i węglowodanów (tylko te, które znajdują się w użytych warzywach:-)).
Poddusiłam cebulę i czosnek na odrobinie wody. Dodałam drobno pokrojony kalafior i brokuły. Przyprawłam odrobina soli himalajskiej, kurkumy i biovegety. Na koniec dodałam gotowane i drobno posiekane warzywa (marchew, seler, pietruszka) z zupy jarzynowej oraz ogórka kwaszonego. Przyprawiłam do smaku i ten farsz nakładałam do sparzonych liści włoskiej kapusty.
Gołąbki ułożyłam ścisko w garnku podlałam wodą i gotowałam do miękkości kapusty. Na koniec dodałam passatę pomidorową (oczywiście bez żadnych innych dodatków). Jak pisałam wcześniej wyszły mi fantastyczne. Niebo w gebię, a może ja mam szczególne poczucie smaku po 23 dniach postu Daniela.:mniam:
Ja też, tylko vegety nie używam . Zebym nie musiala płacic Zofiji, toć to pomysł autorski .Może już opatentowany ?
Zosia nie wydaje mi się chciwą osobą, więc kawa może, którą ja z Zosią jakby się okazja nadarzyła chetnie bym wypiła.
Jednak najlepszy rewanż to podzielenie się swoim autorskim przepisem, choć nie wiem czy dysponuję tak pomysłowym.
Zosia nie wydaje mi się chciwą osobą, więc kawa może, którą ja z Zosią jakby się okazja nadarzyła chetnie bym wypiła.
Jednak najlepszy rewanż to podzielenie się swoim autorskim przepisem, choć nie wiem czy dysponuję tak pomysłowym.
Pewnie masz rację. Ale jak to się mówi strzeżonego ........ . Ja mam kilka pomysłow autorskich , wszystkie odstąpię ............odpłatnie
A tobie idzie o ten tluczek do makutry,no racja tyz sie nadaje. Makutre mam do tej pory w domostwie,dobry zestaw do ukrecenia ciasta dla przykladu na murzynka
Ok, spróbuję opisać, jak to upichciłam. Ostrzegam tylko, że to było przygotowane bez najmniejszej kropli tłuszczu, mięsa i węglowodanów (tylko te, które znajdują się w użytych warzywach:-)).
Poddusiłam cebulę i czosnek na odrobinie wody. Dodałam drobno pokrojony kalafior i brokuły. Przyprawłam odrobina soli himalajskiej, kurkumy i biovegety. Na koniec dodałam gotowane i drobno posiekane warzywa (marchew, seler, pietruszka) z zupy jarzynowej oraz ogórka kwaszonego. Przyprawiłam do smaku i ten farsz nakładałam do sparzonych liści włoskiej kapusty.
Gołąbki ułożyłam ścisko w garnku podlałam wodą i gotowałam do miękkości kapusty. Na koniec dodałam passatę pomidorową (oczywiście bez żadnych innych dodatków). Jak pisałam wcześniej wyszły mi fantastyczne. Niebo w gebię, a może ja mam szczególne poczucie smaku po 23 dniach postu Daniela.:mniam:
Jeszcze nigdy nie robilam golabkow z warzywami,musze sprobowac. Robie z miesem,ryzem albo z kasza to mieszam z podsmazona cebulka,przyprawy i do lisci kapusty. Ciekawam jak smakuja takie z warzywami.
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.