Jak minął dzień 3

04 maja 2019 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Przyzwyczaiła ich do siebie i w jakiś sposób nią sterują i rządzą. Ewelina nie dawaj się. Pracy nie brakuje!!!

Rodzinka pdp.to dyplomaci a ja jeszcze lepsza sami mnie tego przez te lata nauczyli. Uczeń często przewyższa mistrza
04 maja 2019 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina645

I tak tu nie  zostanę więc dam sobie spokój . Koordynator nic nie zrobi a ja mogę sobie tylko pogorszyć .  Trzeba czekać na  osobę z Krankenkasse zobaczymy co powiedzą i jak to się potoczy . Dziś się dowiedziałam że durna zmienniczka myla okna przed świętami tu u dziadków . A takie smugi jakby smalcem posmarowana Jezu .. trzy razy mówiłam że ma nie myć okien ani nie robić w ogrodzie a ona swoje .. 

Hej,Ewelina645
Staram się nie mówić o moich zmienniczkach, że durne, bo skąd wiem,co one mówią o mnie 
Każda z nas ma inne priorytety, ja też nie staram się za bardzo przed szereg wychodzić, ale jak mnie poprzednia Pdp poprosiła o umycie okien, bo poprzedniczka mimo próśb babci tego nie zrobiła, to je umyłam
Okien nie dużo i małe, to i mnie przyjemniej się siedziało, jak słońce w szyby świeciło. 
Gdyby ta ,która była przede mną powiedziała, że opiekunka okien nie myje, to i mnie by nie prosiła, ale to miało być ciągle jutro 
Nie myśl tylko proszę, że chcę pokazać, jaka to ja jestem cacy, a Ty czy Tamta jesteście be

04 maja 2019 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
I tak kolejny dzień minął. Oswajam się z nowym miejscem, uczę sie domu i zwyczajów Pdp
Przedpołudnie szybko zleciało, bo po śniadaniu małe zakupy, później w tym samym czasie przyszedł ogrodnik, znajoma Pdp i ja latająca między drzwiami a garnkami i patelnią, bo właśnie robiłam obiad, więc wkradło  się trochę chaosu, ale do ogarnięcia 
Zimno, szaro, więc nic się nie chce, Pdp przytrzymałam jeszcze dzisiaj w łóżku, aż Jej pozazdrosciłam i sama po obiedzie pod kołdrę na 1,5 godzinki 
Miłego jeszcze wieczoru i dobrej nocy Wszystkim 
04 maja 2019 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Powinni się cieszyć że Ciebie mają ale to przez tą zasiedziałosc na jednym miejscu atmosfera robi się nieco gęstawa nie sądzisz ?

Oj nie raz bardzo gęsto tylko brakuje rzucania talerzami przez córeczki ..
04 maja 2019 21:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Hej,Ewelina645
Staram się nie mówić o moich zmienniczkach, że durne, bo skąd wiem,co one mówią o mnie 
Każda z nas ma inne priorytety, ja też nie staram się za bardzo przed szereg wychodzić, ale jak mnie poprzednia Pdp poprosiła o umycie okien, bo poprzedniczka mimo próśb babci tego nie zrobiła, to je umyłam
Okien nie dużo i małe, to i mnie przyjemniej się siedziało, jak słońce w szyby świeciło. 
Gdyby ta ,która była przede mną powiedziała, że opiekunka okien nie myje, to i mnie by nie prosiła, ale to miało być ciągle jutro 
Nie myśl tylko proszę, że chcę pokazać, jaka to ja jestem cacy, a Ty czy Tamta jesteście be:-)

Napisałam tak bo kobieta mnie wyprowadza z równowagi . Normalne zajęcia jakie ma w umowie robi byle jak .
Zaczyna jedno zostawia robi drugie . Ale do okien i ogrodu się pcha bo jej zajęcia brak . Czy to jest normalne ?? Tak jak by próbowała się im przypodobać na siłę albo liczyła że dziadek zacznie sypać hajsem jej z portfela  . Jak na święta przywiozła dziadkowi ( były zapalony myśliwy ) obraz jakiegoś jelenia malowany przez zięcia . Nawet nie podziękował . A ja przyjechałam to się śmieli z niej przy mnie że jakieś gówno dla dziadka wcisnęła jako prezent ..
04 maja 2019 21:35
Dusia1978

Przyzwyczaiła ich do siebie i w jakiś sposób nią sterują i rządzą. Ewelina nie dawaj się. Pracy nie brakuje!!!

A no racja . Wszystko się wyklaruje kwestia czasu
04 maja 2019 22:03 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień jak co dzień, kręciłam się dzisiaj za własnym ogonem, jakoś mi czas przez palce przeciekał, powinnam coś koło pazurków zrobić, ale mi się nie chce, jutro też jest dzień. Opadnę na Bett bo jakaś bez życia jestem. Dobrej nocy Wsiem i do jutra.
04 maja 2019 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina645

Napisałam tak bo kobieta mnie wyprowadza z równowagi . Normalne zajęcia jakie ma w umowie robi byle jak .
Zaczyna jedno zostawia robi drugie . Ale do okien i ogrodu się pcha bo jej zajęcia brak . Czy to jest normalne ?? Tak jak by próbowała się im przypodobać na siłę albo liczyła że dziadek zacznie sypać hajsem jej z portfela  . Jak na święta przywiozła dziadkowi ( były zapalony myśliwy ) obraz jakiegoś jelenia malowany przez zięcia . Nawet nie podziękował . A ja przyjechałam to się śmieli z niej przy mnie że jakieś gówno dla dziadka wcisnęła jako prezent ..

Ewelina, znam to,ale nie ma się co denerwować, bo jej nie zmienisz, życzę Ci,abyś na nowym miejscu trafiła na fajną zmienniczkę 
Ja też zmieniałam osoby,które przywozily Pdp różności, a to chleb, to kabanoski, to ptasie mleczko, ja oprócz majonezu i książek, niczego nie wożę, bez książek ani rusz i nie mogę się przekonać do E-booków, muszę przewracać kartki i czuć zapach farby drukarskiej ,a majonez do wspólnego jedzenia, bo żaden niemiecki mi "nie przypasił "
Teraz jestem w Bonn, więc bez majonezu leciałam, bo wiem,że tutaj można Polski kupić 
Kiedyś jedna Pdp zapytała, czy mogłabym wyprać ręcznie kanapę i fotele, jej stary "garnitur "jak tutaj nazywają, bo moja poprzedniczka rok temu to zrobiła 
Oczywiście powiedziałam, że możemy zamówić pranie mechaniczne, zrobią to lepiej i szybciej, po 3 godzinach będziemy mogły się na nich rozsiąść, podobnie jak i ciężkie aksamitne zasłony i kilometrowe firany, możemy oddać do pralni, tyle,że trzeba będzie zapłacić 
O dziwo, zgodziła się -po firany przyjechali, zdjęli,zabrali, odwiezli czyste i zawiesili 
Wielką kanapę i 4 fotele wyprali w ciągu 1,5 godziny, a zmienniczka potrzebowała 2 dni,a następne 3 dni wszystko schło.
Sa i takie, ale mimo jej nadgorliwości,babcia nie chciała, żeby tamta do niej wracała, a ja byłam 6 razy 
Miłego wieczoru i spokojnej nocy jeszcze Ci życzę 
05 maja 2019 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Minął fajnie. Qcze, codziennie na śniadanko będę gotował jajko na miękko, ale uprzednio nakłuwszy je igłą, haha. Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Lubię gotować, ale dziadek coś wymyśla. Przed kolacją chciał czarny chleb, a potem zmienił upodobania na biały.
Idę powolutku spać, dobranoc
05 maja 2019 22:38 / 4 osobom podoba się ten post
Mnie tez minąl ok. Bylam z babcia na mszy komunijnej prawnuczki. Mialam wracac do domu a oni mnie na sile zaciagli na imprezke. Dobrze, ze sie ladbie ubralam i nawet zrobilam makijaz. Pojadlam dobrych rzeczy a i walowke taka dostalysmy, ze caly tydzien wolne od gotowania jedynie ziemniaki i jakas surowka. 
05 maja 2019 22:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień spokojny,niedziela nie różniła się niczym specjalnym od dnia powszedniego 
Tyle,że miałyśmy dzisiaj odwiedziny,najpierw znajoma,która ma Polkę opiekunkę do swojej mamy,przyjechała chyba tylko po to,żeby mnie zobaczyć, wzięła mój nr tel, żeby przekazać koleżance po fachu, ale jeszcze się nie odezwała. Może dzisiaj córka nie była u mamy,a może ta opiekunka nie ma ochoty na kontakty .Zobaczymy,ale fajnie byłoby mieć towarzyszkę do spacerów czy spotkań na kawce,tym bardziej,że mieszkamy od siebie w odległości 5 min.  
Później przyjechali znajomi babci,Pani ksiądz ewangelicki i jej mąż lekarz. Przyjechali z laptopem,żeby wspólnie oglądać nagraną uroczystość pogrzebową matki pani ksiądz, a babci przyjaciółki. Z takim czymś pierwszy raz się spotkałam, ale co kraj, to obyczaj
05 maja 2019 22:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dobrej nocy ,Opiekunkowo
06 maja 2019 12:18 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie cisza, spokój. Mam osobne mieszkanko z balkonem. U babci jestem od 9:30 do 15 a później spokój. Mąż przejmuje palęczkę ( bo jak stwierdził nie mogę sie przemęczać). Do tego jeden dzień caly wolny. Takiego miejsca ze świecą szukac
06 maja 2019 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
pulpecja86

U mnie cisza, spokój. Mam osobne mieszkanko z balkonem. U babci jestem od 9:30 do 15 a później spokój. Mąż przejmuje palęczkę ( bo jak stwierdził nie mogę sie przemęczać). Do tego jeden dzień caly wolny. Takiego miejsca ze świecą szukac

No to masz jak w niebie trzymaj kobieto to niebiańskie miejsce.
06 maja 2019 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No to masz jak w niebie :-)trzymaj kobieto to niebiańskie miejsce.

Też tak chcę, jak pulpecja haha