Lili,
masz ode mnie całą Paulinę Simons,te za którymi czekasz w bibliotece, tez.
Umiesz rozpakować pliki?
Jak nie, to jutro Ci wrzuce osobno.
Kasiu63, jakbys też chciała, to napisz na mojego meila.
Lili,
masz ode mnie całą Paulinę Simons,te za którymi czekasz w bibliotece, tez.
Umiesz rozpakować pliki?
Jak nie, to jutro Ci wrzuce osobno.
Kasiu63, jakbys też chciała, to napisz na mojego meila.
Ivanilia, a gdzie znalazłaś te bajki po niem. na chomiku, znaczy co wpisałas w wyszukiwarke? Znalazłam tam jakies bajki, ale tylko po polsku.
Ja teraz czytam "Tatiana i Aleksander" (drugi tom Jeźdźca Miedzianego), bardzo mnie wciągnął ten cykl. I zaczęłam "Wszystko czerwone" Chmielewskiej - już miałam ubaw :) Lubię jej książki.
O rany, dzięki! Rozpakuję później na laptopie, teraz piszę z kompa dzieciaków. W razie czego napiszę jak sobie nie poradzę. Jak uwiniesz się z pozostałymi toteż poproszę. No i proszę jeszcze o oświecenie jak się robi te pdf-y. Może okaże się że jestem wystarczająco kumata żeby umieć to robić samemu i dzielić z innymi :)))
http://chomikuj.pl/icebax/Kursy+j*c4*99zykowe/NIEMIECKI+DLA+DZIECI/Bajki+po+niemiecku http://chomikuj.pl/jankowski.k1/bajki/Bajki*2cfilmy+dla+dzieci+po+niemiecku
Tu są bajki i filmy dla dzieci po niemiecku jakby ktoś chciał:)
Aj, myślałam, że to bajki do czytania, bo myła mowa o czytnikach.
A ja mam prośbę. Jak czytałyście jakąś dobrą biografię lub pamiętnik to proszę o autorów i tytuły. Fajnie by było jakby były nie najnowsze, bo chciałam zassać z chomika. Próbuję jakąś fajną niespodziankę Tacie zrobić a nie jestem fanką biografi i pmiętników :) Dziękuję z góry :)
A czytałyście coś Camilli Läckberg? Nie lubię kryminałów, ale ostatnio jej książki są wszędzie i się skusiłam na audiobooka "Księżniczka z lodu". Wciąga jak cholera:)
A ja mam prośbę. Jak czytałyście jakąś dobrą biografię lub pamiętnik to proszę o autorów i tytuły. Fajnie by było jakby były nie najnowsze, bo chciałam zassać z chomika. Próbuję jakąś fajną niespodziankę Tacie zrobić a nie jestem fanką biografi i pmiętników :) Dziękuję z góry :)
A czytałyście coś Camilli Läckberg? Nie lubię kryminałów, ale ostatnio jej książki są wszędzie i się skusiłam na audiobooka "Księżniczka z lodu". Wciąga jak cholera:)
Po prostu jak sciagam sobie książki,
przważnie z Chomika,to nie zawsze te , które chcę są zawsze w PDFie.
Dużo jest jako dokumenty Worda lub TXT.
Ponieważ mój czytnik nie czyta Worda muszę je przerabiać na PDFy.
Poszukałam kiedyś w Google i znalazłam taki malutki dodatek do programów,
dzieki któremu jak otworzę dokument w Wordzie lub TXT, to mogę go zapisać jako PDF.
Sciągnęłam go z tej strony.
http://www.dobreprogramy.pl/Zapisz-jako-PDF-lub-XPS,Program,Windows,11849.html
Teraz jak mam cos w Wordzie, to otwieram ten dokument,
wchodzę w PLIK,
zjezdzam na "zapisz jako" i tam wyświetla mi się lista w jakim formacie chce zapisać.
Klikam w "zapisz kopię dokumentu w PDF" i dalej samo prowadzi.
Bardzo proste i przydatne.