haha - słucham właśnie Pana samochodzika - Wyspa złoczyńców:)
haha - słucham właśnie Pana samochodzika - Wyspa złoczyńców:)
Ta literatura musi być bardzo ciekawa.
Jakiś czas temu przeczytałam niemal jednym tchem, powieść biograficzną Stefana Zweiga "Maria Antonina".
Ta literatura musi być bardzo ciekawa.
Jakiś czas temu przeczytałam niemal jednym tchem, powieść biograficzną Stefana Zweiga "Maria Antonina".
Jest naprawdę ciekawa.
A oto artykuł, który ukazał się w 1896 roku w "Bluszczu" Piśmie Tygodniowym Ilustrowanym dla Kobiet.
Oj tam ,oj tam,jak nie poczytam to nie zasnę:)
Wszystkim, którzy mają ochotę na literaturę lżejszego kalibru polecam ksiąki Hanny Cygler " W cudzym domu" oraz ciąg dalszy " Za cudze grzechy". W ogóle ksiązki Hanny Cygler czyta się rewelacyjnie. Niewątpliwymi atutami jej powieści są błyskotliwe dialogi oraz wartka akcja . Fabuła pierwszego tomu rozpoczyna się w latach osiemdziesiątych XIX-ego wieku. Jest tutaj wszystko, poplątane losy bohaterów, namiętność, konspiracja. Wraz z bohaterami podróżujemy; Paryż, Berlin, Warszawa, Gdańsk, a także Daleka Syberia. Wszystko to rozgrywa się na bardzo dobrze udokumentowanym tle historycznym. Oto zwiastun książki, w którym autorka wraz z Sonią Bohosiewicz opowiada o swoich bohaterach.
.... o Cygler dowiaduje sie od Ciebie, noty ma niezle, syn moj powinien mi wkrotce cos zakupic. Podziele sie opinia:)
Mam Cygler w wersji elektronicznej,jakbys chciala to moge przeslac ale po 28 czerwca(limit internetu sie odnowi):-)
Chetnie, nawet baaardzo chetnie czas sie nie liczy, na spopkojnie:)
Alinka pisze, ze to lzejsza literatura, takie wlasnie lubie. Czytam tez i noblistow, najwieksze wrazenie zrobil na mnie Gabriel Garcia Márquez, jego "Sto lat samotnosci" uważam za arcydzieło literatury. "Milosc w czasach zarazy" tez godna najwyzszej uwagi.
Ostatnio wpadly mi w rece reportarze Swietlany Aleksijewicz za ktore otrzymala nagrode Nobla... mialam ciezki orzech do zgryzienia.