Jak minął dzień 5

12 września 2019 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Zapraszam:oklaski:.... Ale dziadek mówi, że sauer:zawstydzony::smiech3:
A tak, to nie za słodke są, z czego się to bierze, to nie wiem. Leśne, które kiedyś zbierałem, były słodsze:-)

A nie ,jak sauer ,to nie wpadnę 
Mamy tutaj jagody, nie z ogrodu,tylko ze sklepu. Też takie sauer, że nie da się jeść samych. 
Dzisiaj jadłyśmy z budyniem śmietankowym. Dalej były sauer, ale dałyśmy radę 
12 września 2019 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Znajoma znajomej jest na ofercie u dwóch zakonnic. Obowiązków mało, tylko śn i kol przygotować, kawę, a obiady z klasztoru. Pomoc przy przebraniu się, kąpiel robi pflege. Jeszcze coś... Przed posiłkami modlitwa z opiekunką. A stawka nawet fajna, tysiąc sześcset..
12 września 2019 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Znajoma znajomej jest na ofercie u dwóch zakonnic. Obowiązków mało, tylko śn i kol przygotować, kawę, a obiady z klasztoru. Pomoc przy przebraniu się, kąpiel robi pflege. Jeszcze coś... Przed posiłkami modlitwa z opiekunką. A stawka nawet fajna, tysiąc sześcset..

No nie, a ja myślałam, że mam tak fajnie! Czemu inni mają zawsze lepiej?
Już miałam napisać ,że ja też tam chcę ,ale jak do zakonnic, w zimnym klasztorze, gdzie echo się niesie po długaśnych korytarzach, to ja się chyba boję. W telewizji widziałam, jak jest w klasztorze 
No chyba, że tam tak fajnie ,jak w niemieckim serialu Um Himmels Willen ?
Tak, to chciałabym 
12 września 2019 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Qrcze, też chyba bym tak chciała?
No nie wiem...
Ale to chyba fajnie,co ? A nie nudzisz się, czy jest gdzie wyruszyć w wolnym czasie? Ciągle się bronię przed kupnem czytnika książek, ale w takim miejscu, to musiałabym go mieć ! No bo co,pół walizki książek miałabym zabrać?:-)
Fajnie masz. Jeśli jesteś zadowolona, to trzymaj się tego miejsca :-)

Sorki, zapomniałam, że Twoja babcia w szpitalu i nie rokuje dobrze 
12 września 2019 21:33 / 3 osobom podoba się ten post
12 września 2019 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

:piknik::szampan::jesienne_sprzatanie::jesienne_sprzatanie::moje_wakacje::randka3::zywoplot::trawnik::dobranoc1:

Dorotee zajrzała i od razu zrobiło się kolorowo 
12 września 2019 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dorotee zajrzała i od razu zrobiło się kolorowo :-)

Najciekawsze,, że dorotee w dzień wypoczywa pod palmą, a w nocy marzy i śni o... palmie
12 września 2019 22:24 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Najciekawsze,, że dorotee w dzień wypoczywa pod palmą, a w nocy marzy i śni o... palmie:tanczy::smiech3:

No bo już się cieszy, że jutro znów sjesta pod palmą 
13 września 2019 07:39 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Qrcze, też chyba bym tak chciała?
No nie wiem...
Ale to chyba fajnie,co ? A nie nudzisz się, czy jest gdzie wyruszyć w wolnym czasie? Ciągle się bronię przed kupnem czytnika książek, ale w takim miejscu, to musiałabym go mieć ! No bo co,pół walizki książek miałabym zabrać?:-)
Fajnie masz. Jeśli jesteś zadowolona, to trzymaj się tego miejsca :-)

Jest gdzie wyruszyć, więc tuptam ciągle tu i tam. :)
13 września 2019 08:59 / 4 osobom podoba się ten post
Miejsce rzeczywiście u Pulpecji fajne.
Gusia, jak tylko zaczęłam jeździć do Niemiec, to sobie czytnik kupiłam. I jest to mój najukochańszy sprzęt, który wszędzie ze sobą noszę. I tu, i w Polsce.
13 września 2019 10:52 / 3 osobom podoba się ten post
Ja też posiadam i też jeździ ze mną wszędzie a tak naprawdę to z opiekunkowa dowiedziałam się że takie coś istnieje na świecie
13 września 2019 15:05 / 2 osobom podoba się ten post
Jak mija Wam piątek trzynastego?
Coś się wydarzyło, co na ten dzień, można by było zwalić ?
U mnie spokojnie, kolejną pozycję z To-do listy wykresliłam,a mam zamiar jeszcze jedną dzisiaj wykreślić ,może mi się uda, jeśli tylko będzie mi się chciało chcieć 
Pauza jeszcze trwa, wróciłam już ze spaceru, zrobiłam też przy okazji zakupy. Coś na jutro na obiad i jakieś inne drobne produkty. 
Babcia jeszcze śpi, już 2,5 godziny! Ale nie budzę, wiem,że i tak o 21 pójdzie do łóżka. 
Przyjemnej reszty dnia 
13 września 2019 15:08 / 3 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Ja też posiadam i też jeździ ze mną wszędzie :-) a tak naprawdę to z opiekunkowa dowiedziałam się że takie coś istnieje na świecie :oczko2:

Sorki jestem zielona. Jaki czytnik.???
13 września 2019 15:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Sorki jestem zielona. Jaki czytnik.???:bezradny:

No takie coś ,co wygląda jak tablet i można sobie książki na to ściągać i czytać 
Jest wiele darmowych 
13 września 2019 15:19
Gusia29

Jak mija Wam piątek trzynastego?
Coś się wydarzyło, co na ten dzień, można by było zwalić :-)?
U mnie spokojnie, kolejną pozycję z To-do listy wykresliłam,a mam zamiar jeszcze jedną dzisiaj wykreślić :-),może mi się uda, jeśli tylko będzie mi się chciało chcieć :smiech3:
Pauza jeszcze trwa, wróciłam już ze spaceru, zrobiłam też przy okazji zakupy. Coś na jutro na obiad i jakieś inne drobne produkty. 
Babcia jeszcze śpi, już 2,5 godziny! Ale nie budzę, wiem,że i tak o 21 pójdzie do łóżka. 
Przyjemnej reszty dnia :kwiatek dla ciebie1:

I tak trzymaj