Jak minął dzień 5

22 października 2019 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dobrze się dotleniles to teraz możesz pofajkowac :hihi:Też miłego wieczoru życzę.

No baa.... 
22 października 2019 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

No baa.... :pije i pali::smiech3:

Kiedy wyruszasz na roboty?I na ile ? Można spytac?
22 października 2019 18:55 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kiedy wyruszasz na roboty?I na ile ? Można spytac?:-)

W sobotę rano...  na miesiąc albo 6 tygodni
23 października 2019 09:52 / 3 osobom podoba się ten post
Kochani, powiedzcie mi proszę dlaczego przesiedliście się z busów i Sindbadów na pociąg. Bo ja chyba nie kumam tego...
23 października 2019 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Kochani, powiedzcie mi proszę dlaczego przesiedliście się z busów i Sindbadów na pociąg. Bo ja chyba nie kumam tego...

Ja np dlatego że szybciej . Ostatnio jak jeżdze do czy z Mulheim do Szczecina, to podroż zajmuje mi 7 godzin zamiast 14. Więc jak dla mnie to różnica spora
23 października 2019 10:05 / 3 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Ja np dlatego że szybciej . Ostatnio jak jeżdze do czy z Mulheim do Szczecina, to podroż zajmuje mi 7 godzin zamiast 14. Więc jak dla mnie to różnica spora
23 października 2019 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Małgosiu,
bo czasami to jest wygodniej... Ale... zależy, skąd i dokąd jedziesz, czy nie masz za dużo bagażu, pod kątem przesiadki czy przesiadek, bo tylko się w trakcie przesiadek, przenosząc kilka pakunków... męczysz.
No i cena, jak odpowiednio wcześniej zarezerwujesz i trafisz w tanią ofertę, to masz cenę niższą, niż w busie... Obecnie, w Twoim przypadku pociąg odpada, bo mówię o ofercie DB, czyli kolei niemieckich... Słowem, o komunikacji na trasie DE-PL lub odwrotnie
23 października 2019 10:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dziękuje pięknie za wyjaśnienie tak w moim przypadku to obecnie odpada bo podróż to ponad 12h a i cenowo tez nie fajnie wychodzi. Ale dobrze wiedzieć że tak podróżujecie
23 października 2019 11:01 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Małgosiu,
bo czasami to jest wygodniej... Ale... zależy, skąd i dokąd jedziesz, czy nie masz za dużo bagażu, pod kątem przesiadki czy przesiadek, bo tylko się w trakcie przesiadek, przenosząc kilka pakunków... męczysz.
No i cena, jak odpowiednio wcześniej zarezerwujesz i trafisz w tanią ofertę, to masz cenę niższą, niż w busie... Obecnie, w Twoim przypadku pociąg odpada, bo mówię o ofercie DB, czyli kolei niemieckich... Słowem, o komunikacji na trasie DE-PL lub odwrotnie:-)

Dojcze kolejen wyjeżdzają i poza granice Niemiec. Nie raz jechalam bezpośrednio z Bazylei własnie juz z nimi. A ICE jedzie z Interlaken, czyli z samego środeczka CH. Do Berlina . Najlepiej uzyć wyszukiwarki na ich stronie.
23 października 2019 11:03 / 4 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Dziękuje pięknie za wyjaśnienie :-) tak w moim przypadku to obecnie odpada bo podróż to ponad 12h a i cenowo tez nie fajnie wychodzi. Ale dobrze wiedzieć że tak podróżujecie :-)

Wyszukałam pi razy oko z Luksemburga na Berlin . Ustawiłam datę wczesniej na 23 listopada. Tak aby zobrazować tylko. 
W nic nie kilkac bo to zrzut ekranu 
23 października 2019 11:28 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wyszukałam pi razy oko z Luksemburga na Berlin . Ustawiłam datę wczesniej na 23 listopada. Tak aby zobrazować tylko. 
W nic nie kilkac bo to zrzut ekranu :-)

Zgadza się, ale w DB nie ma chyba oferty z Luksemburgu do Szczecina
23 października 2019 11:55 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Zgadza się, ale w DB nie ma chyba oferty z Luksemburgu do Szczecina:-)

Wyszukuje połączenia z Zurychu do Szczecina- pokazuje tez inne linie- z Berlina. Nie spekulować , sprawdzić 
Jak z Berlina polaczenie nie pasuje, to jest mnóstwo przewożników, którzy do Szczecina jeżdzą. Flixbus, Berlinex itp.
23 października 2019 12:56 / 4 osobom podoba się ten post
A ja to jestem tak leniwa, że mi się nie chce przesiadać, targać te walizkę ....Długo jeździłam Sindbadem a teraz busem spod domu do domu no i bus dla mnie wygodniejszy, więcej miejsca.Nikogo nie muszę prosić by mnie podwiózł czy odebrał a jak w walizce więcej nieco to też jakiegoś czepiania nie ma. W Sindbadzie to facet już z wagą leciał i rękę pleciał po 10 euro wyciągał .Swoim autem to drogo ,chyba że dodatkową osobą Muszę się teraz sama na pauzę wykopać, kogoś też mogę jak kto chętny 
23 października 2019 13:12 / 5 osobom podoba się ten post
Ja wyszukiwałam bezpośrednio do Zielonej Góry i może dlatego wychodziło mi dłużej. Patrzyłam też na luksemburskie CFL i tam też pokazuje mi różnych przewoźników. Tym razem wracam samolotem, do Berlina a stamtąd ok 2h autkiem i w domku . Dziękuje Wam jeszcze raz za wyjaśnienia i podpowiedzi
23 października 2019 14:07 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

W sobotę rano... :na wozku1::-) na miesiąc albo 6 tygodni

To i tak krócej ode mnie. Mi wychodzi 7 tygodni. Ale możesz odliczać po Malgi.