Muzyka, która dodaje Ci sił 7

14 maja 2022 23:53 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

?

Cudna melodia 
18 maja 2022 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry 
20 maja 2022 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
Enaudi

Napisać dobre nuty to połowa sukcesu 
Zagrać dobrze  3/4
Ale poczuć i tak pięknie pokazać jak przepływa przezeń muzyka
"wielki szacun" dla talentu 100%

Tutaj topik z muzyką co porusza
Wrzucę więc Enaudi

A pod nim drugi co mnie zawsze o ciary przyprawia 

Dodam tylko (bez urazy komukolwiek)  że wstawki muzyczne są specjalnie wyszukane dla potrzeb tego forum na YT gdzie brzmią fajnie (ale nie zaje.....fajnie) chodzi głównie o jakość muzyki do której potrzebny jest też odpowiedni zestaw słuchawkowy. Osobiście słucham na Tidal przez słuchawki Sennheisera - i to brzmi.
Na YT też jest dobrze jeśli brak innych możliwości. 
25 maja 2022 00:04 / 1 osobie podoba się ten post
25 maja 2022 16:04

Coś inaczej? Ktoś coś gdzieś... posłuchać można 
25 maja 2022 16:27 / 2 osobom podoba się ten post
Szukałem w pamięci... I szukałem aż znalazłem. Ktoś tu pamiętam lubial jazz, a to facet z klasą i o zabarwieniu jazzowym ?
26 maja 2022 06:23 / 1 osobie podoba się ten post
mariakoc

https://youtu.be/OoLxniHgDac

Najpiękniejsza, zaiste najpiękniejsza ?
26 maja 2022 07:50
Długo nie zaglądałam do muzycznego i miła niespodziankę zrobił Tajen i Mariakoc.

Marii Samuelsen bardzo lubię własnie ze względu nie tylko na super techniczny warsztat, ale i emocje, jakie potrafi przekazać. Gra całą sobą. 
Pisałam kiedyś o Trio Tangario- grupie polskiej grywającej w Baden w sezonie wiosenno letnim. Młodzi muzycy filharmonijni. Dziewczyna skrzypce, dwóch młodych męzczyzn -wiolonczela i akordeon. Ludzie na starcie kariery a jaką publiczność i oklaski zbierali za każdym razem jak się pojawili. I ja mam ich płytę , bo są dobrzy i jeśli nie będą zasypywac gruszek w popiele to i występy w światowych filharmoniach mogą ich czekać, tak jak doświadczonych muzyków, którzy tę samą drogę przeszli. 
26 maja 2022 07:57
Tajen

Szukałem w pamięci... I szukałem aż znalazłem. Ktoś tu pamiętam lubial jazz, a to facet z klasą i o zabarwieniu jazzowym ?

Wykonawcy nie znam, pierwszy raz na oczy widzę . Ufam, że się w koncu gdzieś dopatrzy tego, co zobaczyć chce, bo RZS to nic przyjemnego, ziąb tylko pogarsza sprawę ( sorry musiałam, tak mi się choregografia skojarzyła ) .
Zbyt mroczne klimaty jak dla mnie , zdecydowanie zlokalizowane w ludzkiej psychice-niełatwe do strawienia. Obiektywnie oceniając muzyka ok.
Wolę zdecydowanie , a nawet bardzo lubię Pat Metheny Group i własnie w tym celu jedziemy z mężem do Sopotu. 
27 maja 2022 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
28 maja 2022 11:15
Dziś trafiłem na ( nie ze pierwszy raz to słyszę) Radiohead ?
28 maja 2022 11:25 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Wykonawcy nie znam, pierwszy raz na oczy widzę . Ufam, że się w koncu gdzieś dopatrzy tego, co zobaczyć chce, bo RZS to nic przyjemnego, ziąb tylko pogarsza sprawę ( sorry musiałam, tak mi się choregografia skojarzyła ) .
Zbyt mroczne klimaty jak dla mnie , zdecydowanie zlokalizowane w ludzkiej psychice-niełatwe do strawienia. Obiektywnie oceniając muzyka ok.
Wolę zdecydowanie , a nawet bardzo lubię Pat Metheny Group i własnie w tym celu jedziemy z mężem do Sopotu. 

Tak, zdecydowanie Pat - multiinstrumentalista ?- jest pozytywniejszy, i lubię go posłuchać czasami... Ja lubię trochę mroku w muzyce - nie takiego psychodelicznego jak onegdaj The Doors ? choć słynny kawałek z filmu Czas Apokalipsy na trwałe wpisał się w mój umysł. Proszę więc troszkę Pata - tak w ogóle. Lubię jak  Muzycy - wszelakich gatunkow- sięgają po folklor czy to tematycznie czy wokalnie ?
28 maja 2022 15:14 / 1 osobie podoba się ten post
Tajen

Tak, zdecydowanie Pat - multiinstrumentalista ?- jest pozytywniejszy, i lubię go posłuchać czasami... Ja lubię trochę mroku w muzyce - nie takiego psychodelicznego jak onegdaj The Doors ? choć słynny kawałek z filmu Czas Apokalipsy na trwałe wpisał się w mój umysł. Proszę więc troszkę Pata - tak w ogóle. Lubię jak  Muzycy - wszelakich gatunkow- sięgają po folklor czy to tematycznie czy wokalnie ?

Doorsi nie jawią mi się jako szczegolnie psychodeliczni. Tytuł to The End, że przypomnę  
Lepiej sie przyznaj kogo chcesz przytopić  ( Radiohead -lubię ). 
To teraz coś z polskiej mrocznej muzyki 
29 maja 2022 10:19
tina 100%

Doorsi nie jawią mi się jako szczegolnie psychodeliczni. Tytuł to The End, że przypomnę :-) 
Lepiej sie przyznaj kogo chcesz przytopić :lol1: ( Radiohead -lubię ). 
To teraz coś z polskiej mrocznej muzyki 

Pamiętam ?choć ulokowała mi się ta muzyka wówczas troszeczkę inaczej... Niekoniecznie mroczno- on czy Republika, czy Brygada Kryzys z tamtych czasów ulokowali mi się jako pieśniarze buntu.
Mrok poznałem i polubiłem  jak zacząłem - i do dziś uwielbiam - słuchać Death Can Dance, nie wrzucę niczego byś nie uciekła.
Ale wrzucę coś innego - mocno zelektryzuje moje zmysly (bajka też fajna?)

29 maja 2022 12:41
Tajen

Pamiętam ?choć ulokowała mi się ta muzyka wówczas troszeczkę inaczej... Niekoniecznie mroczno- on czy Republika, czy Brygada Kryzys z tamtych czasów ulokowali mi się jako pieśniarze buntu.
Mrok poznałem i polubiłem  jak zacząłem - i do dziś uwielbiam - słuchać Death Can Dance, nie wrzucę niczego byś nie uciekła.
Ale wrzucę coś innego - mocno zelektryzuje moje zmysly (bajka też fajna?)

Masz całkowitą rację. Z wiadomych względów polska muzyka własnie taka była, ale polityka miała wiele ciemnych stron. Teraz zresztą też. 
Piosenką, którą wstawiłeś, rozbawiłeś mnie nieco :) Wrzuciłabym "Śmierć w bikini" Republiki, ale się obawiam, że możesz mieć słabe serce