We Włoszech 40 tysięcy osób, które nie przestrzegały kwarantanny ma być ukaranych:wiezienie:
We Włoszech 40 tysięcy osób, które nie przestrzegały kwarantanny ma być ukaranych:wiezienie:
Oskar minister od kwarantanny :-) bo nikogo
do domu nie chce wpuśc :-)

Taki u mnie skutek uboczny koronorawirusa. Mam problem od lat, lekki z gardłem- jak za sucho, to kaszlę. I jak chleb z chrupiącą skórką jem, to często pokasłuję. I teraz bardzo się pilnuję, żeby dobrze przeżuwać- bo lepiej nie kaszleć z jakichkolwiek przyczyn teraz.....
Kuzynka lubi szyć. Teraz siedzi w domu z trójką dzieci. No i zabrała się za maseczki (są do kupienia, duża firma zaczęła szyć- za 10 szt 149zł...- może i wielokrotnego użytku, ale....). To teraz cała rodzina przeszukuje szuflady w poszukiwaniu gumek. Syna też poprosiłam o wyciągnięcie tego, co jest i przesłanie jej zdjęcia. Bo nie pamiętam, jakie są. To przynajmniej rodzinę zaopatrzy. Kurczę, z majtek będziemy wyciągać:-):-)
Mówią że teraz lepiej bączka puścić niż zakaszleć:hihi:
Paradoksalnie dzisiaj więzienia są jak narazie bezpieczne. Dzięki totalnej izolacji .
Żeby się tylko nie przeliczyc :ubikacja2:
Trzeba znać swoje możliwości chociaż z wiekiem faktycznie nie warto ryzykować :-)