Koronawirus

21 marca 2020 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

We Włoszech 40 tysięcy  osób, które nie przestrzegały kwarantanny ma być ukaranych:wiezienie:

Paradoksalnie dzisiaj więzienia są jak narazie bezpieczne. Dzięki totalnej izolacji .
21 marca 2020 11:37 / 5 osobom podoba się ten post
Taki u mnie skutek uboczny koronorawirusa. Mam problem od lat, lekki z gardłem- jak za sucho, to kaszlę. I jak chleb z chrupiącą skórką jem, to często pokasłuję. I teraz bardzo się pilnuję, żeby dobrze przeżuwać- bo lepiej nie kaszleć z jakichkolwiek przyczyn teraz.....
21 marca 2020 11:46 / 8 osobom podoba się ten post
Teraz jak wyszłam i przeszłam się po ogrodzie to zdałam sobie sprawę, że ta epidemia i związane z tym ograniczenia są dla mnie olbrzymią lekcja pokory 
Zaczynam rozumieć osoby, które są w więzieniach. Zwykły spacer, wyjście choć na chwilę poza więzienny budynek może dać  niewyobrażalne szczęście. Nikt kto nie ma ograniczeń nie jest w stanie tego zrozumieć. 
Wieści z mojego ogrodu są cudowne. Magnolia zaczyna pokazywać cudne fioletowe barwy i  kwiaty tulipanów zaczynają wyglądać na świat 
21 marca 2020 13:36 / 6 osobom podoba się ten post
Właśnie przeczytałam  że Niemcy nawet o funkcjonowanie domów publicznych się martwią 
21 marca 2020 13:43 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Oskar minister od kwarantanny  :-) bo nikogo 
do domu nie chce wpuśc :-)

Oskar dla przypomnienia mój post z wczoraj 
21 marca 2020 14:43 / 7 osobom podoba się ten post
Kuzynka lubi szyć. Teraz siedzi w domu z trójką dzieci. No i zabrała się za maseczki (są do kupienia, duża firma zaczęła szyć- za 10 szt 149zł...- może i wielokrotnego użytku, ale....). To teraz cała rodzina przeszukuje szuflady w poszukiwaniu gumek. Syna też poprosiłam o wyciągnięcie tego, co jest i przesłanie jej zdjęcia. Bo nie pamiętam, jakie są. To przynajmniej rodzinę zaopatrzy. Kurczę, z majtek będziemy wyciągać
21 marca 2020 15:45 / 7 osobom podoba się ten post
Siedze i myśle jak dobrze było kiedyś  mogłam iść w odwiedziny a i ktoś mnie mogł odwiedzić . Mogłam połazić w mieście iść do biblioteki na lody czy na kawę . A teraz ......
21 marca 2020 18:25 / 6 osobom podoba się ten post
Werska

Taki u mnie skutek uboczny koronorawirusa. Mam problem od lat, lekki z gardłem- jak za sucho, to kaszlę. I jak chleb z chrupiącą skórką jem, to często pokasłuję. I teraz bardzo się pilnuję, żeby dobrze przeżuwać- bo lepiej nie kaszleć z jakichkolwiek przyczyn teraz.....

Mówią że teraz lepiej bączka puścić niż zakaszleć
21 marca 2020 18:28 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Kuzynka lubi szyć. Teraz siedzi w domu z trójką dzieci. No i zabrała się za maseczki (są do kupienia, duża firma zaczęła szyć- za 10 szt 149zł...- może i wielokrotnego użytku, ale....). To teraz cała rodzina przeszukuje szuflady w poszukiwaniu gumek. Syna też poprosiłam o wyciągnięcie tego, co jest i przesłanie jej zdjęcia. Bo nie pamiętam, jakie są. To przynajmniej rodzinę zaopatrzy. Kurczę, z majtek będziemy wyciągać:-):-)

Z bokserek można fajna maskę zrobić i jednocześnie nakrycie głowy ale bokserki koniecznie świeże albo nowe
21 marca 2020 18:31 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Mówią że teraz lepiej bączka puścić niż zakaszleć:hihi:

Żeby się tylko  nie przeliczyc 
21 marca 2020 18:33 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Paradoksalnie dzisiaj więzienia są jak narazie bezpieczne. Dzięki totalnej izolacji .

Do czasu aż zamkną pierwszego delikwenta za nieprzestrzeganie kwarantanny .
21 marca 2020 18:34 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Żeby się tylko  nie przeliczyc :ubikacja2:

Trzeba znać swoje możliwości chociaż z wiekiem faktycznie nie warto ryzykować 
21 marca 2020 18:35 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Trzeba znać swoje możliwości chociaż z wiekiem faktycznie nie warto ryzykować :-)

Wiek można sobie darować . Ciśnienie juz nie 
22 marca 2020 07:52 / 5 osobom podoba się ten post
Od wczoraj już wszyscy domownicy nie pracuja. Chłopak mojej córki musiał iść na przymusowy urlop 
Mówię do córki, że może to i lepiej i żeby on już nigdzie nie chodził a córka odpowiada mamo a gdzie on ma chodzić?