Powitajki przy kawie 60

01 maja 2020 11:40 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bo to jest taka kombinowana funkcja Haushalthilfe für Pflegebedürftige Personen.
Dalej pomoc domowa, ale mogąca zajmować się osobą potrzebującą opieki. Sprytny myk aby wszystko objąć, niekoniecznie podwyższając zarobki.

A wiesz mnie sie tez włącza taka kombinowana funkcja,dzięki której pracuje zdecydowanie wybiórczo,a moja zdolność przekonywania pozwala wybrnąć z dziwnych zachcianek PDP
01 maja 2020 11:42 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

A wiesz mnie sie tez włącza taka kombinowana funkcja,dzięki której pracuje zdecydowanie wybiórczo,a moja zdolność przekonywania pozwala wybrnąć z dziwnych zachcianek PDP:super1:

A to już jest inna sprawa  Szkoła przetrwania 
01 maja 2020 11:45 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

A to już jest inna sprawa :lol2: Szkoła przetrwania :-)

Konieczna .Wedle zasady że że PDP była zadowolona to opiekunka tym bardziej.Tego się trzymam albo jest to baaardzo krótkie zlecenie
01 maja 2020 11:46 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

A wiesz mnie sie tez włącza taka kombinowana funkcja,dzięki której pracuje zdecydowanie wybiórczo,a moja zdolność przekonywania pozwala wybrnąć z dziwnych zachcianek PDP:super1:

01 maja 2020 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Konieczna .Wedle zasady że że PDP była zadowolona to opiekunka tym bardziej.Tego się trzymam albo jest to baaardzo krótkie zlecenie

01 maja 2020 12:31 / 6 osobom podoba się ten post
Mateusz Morawiecki
19 godz. temu
?Mam bardzo dobre informacje dla wszystkich pracowników i uczniów, którzy pracują lub uczą się u naszych sąsiadów, czyli w Niemczech, na Litwie, na Słowacji i w Republice Czeskiej.
?Od dnia 4️⃣ maja będą mogli wrócić do pracy i nauki. Nie będą musieli przechodzić obowiązkowej, 14-dniowej kwarantanny. Po analizach epidemiologicznych i we współpracy z rządami wspomnianych krajów oraz po konsultacjach z samorządami podjęliśmy wspólnie tę ważną decyzję, na którą czekali pracownicy

...takie buty???? Co nic nie gadacie.... Czyżby kuniec kwarantanny? Z de do pl dla pracujących? 
Piszcie co wiecie?! 
Ja 5 wyjeżdżam do pl
Czyżby mnie kwarantanna ominie? 

01 maja 2020 12:40 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

Mateusz Morawiecki
19 godz. temu
?Mam bardzo dobre informacje dla wszystkich pracowników i uczniów, którzy pracują lub uczą się u naszych sąsiadów, czyli w Niemczech, na Litwie, na Słowacji i w Republice Czeskiej.
?Od dnia 4️⃣ maja będą mogli wrócić do pracy i nauki. Nie będą musieli przechodzić obowiązkowej, 14-dniowej kwarantanny. Po analizach epidemiologicznych i we współpracy z rządami wspomnianych krajów oraz po konsultacjach z samorządami podjęliśmy wspólnie tę ważną decyzję, na którą czekali pracownicy

...takie buty???? Co nic nie gadacie.... Czyżby kuniec kwarantanny? Z de do pl dla pracujących? 
Piszcie co wiecie?! 
Ja 5 wyjeżdżam do pl:lol3:

W odliczajkach było wspomnianie. Ale w sumie ja nie wiem, czy to dotyczy osób pracujących przy granicy, czy ogólnie pracujących w tych krajach. No i Tina chyba wspomniała, że pracowników medycznych nie dotyczy. Ja w umowie mam "pomoc domowa", ale ciekawe, jak to zinterpretują- bo umowa z polską firmą, ale miejsce wykonywania- DE. I czy raczą podciągnąć takie umowy zlecenia do tych przepisów. Sama jestem bardzo ciekawa.
Ty będziesz na pierwszej lini frontu i najpierwsza z nas się przekonasz- to nasz poinformujesz, jak to w praktyce wygląda
01 maja 2020 12:51 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

Mateusz Morawiecki
19 godz. temu

Piszcie co wiecie?! 

Moim zdaniem dotyczy to uczniów i pracowników, którzy codziennie przekraczają granice. Mogę się mylić 
01 maja 2020 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

Mateusz Morawiecki
19 godz. temu

Piszcie co wiecie?! 

Tam napisane jest też,  że tuż  za granicą  i co to znaczy  to nie wiadomo. Musimy poczekać  na oficjalne  zarządzenie . Siwy dym  to wszystko. 
01 maja 2020 12:55 / 7 osobom podoba się ten post
Clio

Mateusz Morawiecki
19 godz. temu

Piszcie co wiecie?! 

Też takie info słyszałam od koleżanek, to wtedy bym zjechała kofer przepakować 
01 maja 2020 12:57 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

Mateusz Morawiecki
19 godz. temu

Piszcie co wiecie?! 

Już przebieram nogami czekając na Twoje informacje bo jak to nie klapnie to nie wracam do kraju
01 maja 2020 13:00 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Też takie info słyszałam od koleżanek, to wtedy bym zjechała kofer przepakować :oklaski:

No  coś chyba nie kumata ja, bo zrozumiałam, że to dla tych w strefie przygranicznej, co dojeżdżają do szkół, na studia czy do pracy?
01 maja 2020 13:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

No  coś chyba nie kumata ja, bo zrozumiałam, że to dla tych w strefie przygranicznej, co dojeżdżają do szkół, na studia czy do pracy?

Clio jedzie do kraju zobaczymy 
01 maja 2020 13:04 / 8 osobom podoba się ten post
Witajcie mili moi 
Tłok, gwar i wesołość u Was od rana, a ja nawet nie przeczytałam jeszcze wszystkiego, nie mówię już o pisaniu-no zarobiona normalnie jestem, czasu nie ma ,a podobno na urlopie jestem zagranicznym 
Miłego dnia i nie zaprzątajcie sobie głów pierdołami 
01 maja 2020 13:06 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

A i jeszcze lecę przyczesac włosy:smiech3: bo tu częste odwiedziny są.:radosc1:Pozdrowionka dla WSZYSTKICH:oklaski:

Tak?i mnie to umknęło?