Clio jedzie do kraju zobaczymy :-)
Clio jedzie do kraju zobaczymy :-)
Tylko pracownicy przygraniczni. Z tego co zamieściła Clio moznaby wnioskowac, że wszyscy co w granicach UE przekraczają granice, ale jednak nie. Tu szczegóły
https://radioszczecin.pl/1,405073,rzad-znosi-obowiazkowa-kwarantanne-dla-pracownik
A ,to kumata ja, dobrze zrozumiałam :-)
Już się martwić zaczęłam, że nie słucham że zrozumieniem :-)
A ,to kumata ja, dobrze zrozumiałam :-)
Już się martwić zaczęłam, że nie słucham że zrozumieniem :-)
Przykro mi, ale w tym jednym, konkretnym przypadku bardziej bym się ucieszyła, gdybyś się nie okazała kumata:-):-):-)
Ale też tak sądzę- że tylko ci, co w strefie przygranicznej...
Mateusz Morawiecki
19 godz. temu
?Mam bardzo dobre informacje dla wszystkich pracowników i uczniów, którzy pracują lub uczą się u naszych sąsiadów, czyli w Niemczech, na Litwie, na Słowacji i w Republice Czeskiej.
?Od dnia 4️⃣ maja będą mogli wrócić do pracy i nauki. Nie będą musieli przechodzić obowiązkowej, 14-dniowej kwarantanny. Po analizach epidemiologicznych i we współpracy z rządami wspomnianych krajów oraz po konsultacjach z samorządami podjęliśmy wspólnie tę ważną decyzję, na którą czekali pracownicy
...takie buty???? Co nic nie gadacie.... Czyżby kuniec kwarantanny? Z de do pl dla pracujących?
Piszcie co wiecie?!
Ja 5 wyjeżdżam do pl:lol3:
Czyżby mnie kwarantanna ominie?
Moim zdaniem dotyczy to uczniów i pracowników, którzy codziennie przekraczają granice. Mogę się mylić :-)
Już przebieram nogami czekając na Twoje informacje :oklaski1:bo jak to nie klapnie to nie wracam do kraju
W odliczajkach było wspomnianie. Ale w sumie ja nie wiem, czy to dotyczy osób pracujących przy granicy, czy ogólnie pracujących w tych krajach. No i Tina chyba wspomniała, że pracowników medycznych nie dotyczy. Ja w umowie mam "pomoc domowa", ale ciekawe, jak to zinterpretują- bo umowa z polską firmą, ale miejsce wykonywania- DE. I czy raczą podciągnąć takie umowy zlecenia do tych przepisów. Sama jestem bardzo ciekawa.
Ty będziesz na pierwszej lini frontu i najpierwsza z nas się przekonasz- to nasz poinformujesz, jak to w praktyce wygląda:-)
No ok. Już na spokojnie bo w biegu tak znalazłam. Bo od rana trochę pracy....... I mianowicie....
Ponieważ w związku z tym że zrobione to zostało dla pracowników transgranicznych którzy 24 kwietnia w piątek strajkowali i osiągnęli co chcieli....to oni mogą 2 x dziennie min przez granicę łazic a ja raz na 6 tyg nie?!! Czy 2,3 mce
Przecież on wniesie wiecej korony i zarazków jak ja co 6 tyg więc protestuje
. To my gorsze?!....:gwizdanie::yeah: ... My też wyjatkowa grupa :gwizdanie: zatem....
Ogłaszam Strajk i rozpoczynam zapisy....
Termin strajki do uzgodnienia.....
Rozpoczynam zapisy.
Wystarczy zalajkowac sprawdzę i zapisze
Werska. Jasne.
Tak czy siak dam znać choć znając mnie na granicy jak co gotowam wyprzeć się zawodu mego obecnego i przysiądź pod światłem i w blasku kamer że ja np. z innego fachu wracam.... Ze ja po tej granicy ciągle latam w te i spowrotem :wysmiewa::lol1: i co oooo? :wystawia jezyk:
Juz widze opadające szczęki niebieskookich wladz:smiech2:
Lubie gdy ich tak obezwładniam i czują się zamotani . :lol3: