Powitajki przy kawie 60

01 maja 2020 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Zalajkowalam bo się po części zgadzam. Nigdy nie wiadomo kto więcej i czy w ogóle jakieś zarazki wniesie, więc licytować się nie będę. Co do strajku to jakoś źle mi się kojarzy :oczko1:
Witaski kochana. Ty i  z kwarantanna dasz sobie radę :dwa piwa::aniolki:

Witaski. Zapisana. Możemy to nazwać inczaej. Jestem kompromisowa dość.
Moze to być  np "akcja dom bez granic"   zarazki i bakterie ma kazdy z nimi zyjemy
Milego dzionka. Zaraz idę kĄpanko robić babuni.. 9 16.30...cak  cak i jak nowa  Rollstuhla dopucuje i żyć i nie umierac 
01 maja 2020 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dokładnie o to tylko chodzi. Przygraniczni!!!!

Jeszcze jedno jest bardzo ważne, żeby oni mieli gdzie wracać i dokąd przechodzić  przez granice 
01 maja 2020 19:11 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Jeszcze jedno jest bardzo ważne, żeby oni mieli gdzie wracać i dokąd przechodzić  przez granice  :modlitwa:

Jedna lopiekunka dzwoni mi i mówi tak...mianowicie....
4 wraca z de do pl.... Jej mąż jest chory ogólnie...
Dzwoniła do sanepidu i jeszcze tam gdzieś gdzie może odbyć kwarantannę..
Powiedzieli jej gdzie w jakim ośrodku ale ale.....
. Okazało się że sama musi opłacić zarcie, nocleg...swoja droga jak to tam funkcjonuje i wogole w tych pozadomowych kwarantannach..
Za chińczyka bym nie polazła. 
Do domu nie chce wracać bo  "maz" chory. Takie buty. 
Jakie koszta nie wiem... Potem się dopytam... Za krótko gadałyśmy na chybcika 
01 maja 2020 23:50 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zosiu- tak skomplikowanej procedury, jak sprawdzenie takiego zaświadczenia nie przewidział do tej pory nikt :lol2:
Owszem, są jakieś wizje paszportów immunologicznych, ale to tej pory robi się apka na wzór koreanskiej. Czy u nas bedzie to miało sens? Niekoniecznie bo wciąz za mało testujemy z powodu deficytów w kadrze diagnostów laboratoryjnych.
Jednyna nadzieja to to, że niedługo sytuacja zacznie się poprawiać , jak w innych krajach, co zaczęły wcześniej od nas. Np. Austria , Szwajcaria- tam już w zasadzie sytuacja jest opanowana.

Tak, pani z sanepidu, z którą rozmawiałam niesamowicie zdziwiła się, że wszyscy w takiej placówce byli przetestowani, po drugie największym problemem jest to, że zaświadczenie będzie po niemiecku, a takiego urzędy polskie nie honorują, no i przecież w tzw. międzyczasie mogę się już upozytywnić.

Koszmar, koszmar z tym całym prześladowaniem zwykłych ludzi, którzy ciężko pracują, aby poradzić sobie w życiu, bez żenującego wsparcia państwa polskiego. Dzisiaj miałam ciąg dalszy handry związanej z transgranicznym uwięzieniem. Dałam nawet upust swojej frustracji w mailu wysłanym do ministerialnej jednostki odpowiedzialnej za działąnia przeciw epidemii. Akurat znalaząłm w sieci info, że można wysyłać petycje i uwagi na temat działań rządowych w tej sprawie do dzisiaj do godz. 12.00.  

01 maja 2020 23:54 / 4 osobom podoba się ten post
Marilyn

Czytalam właśnie, że  Morawiecki  na swoim fb napisał  o zniesieniu  kwarantanny  od 4 ale nie dla pracowników  medycznych.  Czy jako opiekunka  jestem pracownikiem  medycznym? Czeski  film.  W przyszłym  tygodniu  się dowiemy.

No właśnie, a ja należę do grupy z tej jego czarnej listy  i to mnie dzisiaj komletnie rozwaliło.
02 maja 2020 00:03 / 6 osobom podoba się ten post
Anka1

A wiesz mnie sie tez włącza taka kombinowana funkcja,dzięki której pracuje zdecydowanie wybiórczo,a moja zdolność przekonywania pozwala wybrnąć z dziwnych zachcianek PDP:super1:

Niestety z polskim Sanepidem nie da się kombinować. Tam to mur, beton i kraty wiezienne. Reżim , jak w Korei Północnej.
02 maja 2020 06:11 / 11 osobom podoba się ten post
Dzien doberek, nygustwa ciąg dalszy, bo seniorka wraca dopiero w poniedziałek, a daj Boże we wtorek. Ale na pewno szybko ją wypchną z uwagi na koronawirusa. Na razie mam w perspektywie wypicie kawy, bo wczoraj do późna oglądałam film-tym razem melodramat, cudny był, aż buczalam. No to allelujja i do przodu Opiekunowo
02 maja 2020 06:56 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo.  Witam sobotnio. Po nocnych ulewach teraz sloneczko wygląda więc mam nadzieję na piękny dzień.  Ale i tak.mi nic po nim bo jestem uwięziona w domu.  Dziś dzień flagi  ale dla mnie przy tym rezimowskim ucisku nie jest to szczególnie ważne. I najgorsze jest to kiedy to się skończy i czy w ogóle się skończy. ? Wam życzę spokojnego dnia na zleceniach. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na kawkę. 
02 maja 2020 07:01 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

. Okazało się że sama musi opłacić zarcie, nocleg...swoja droga jak to tam funkcjonuje i wogole w tych pozadomowych kwarantannach..

To trzeba sprawdzić z tymi opłatami za żarcie w ośrodkach.... Posiadam wiedzę, z której wynika, że pobyt i jedzenie jest darmowe. Całość opłaca Skarb Państwa. 
02 maja 2020 07:05 / 10 osobom podoba się ten post
Witam i serdecznie pozdrawiam 
Zaczynam kolejny dzień na szteli. Pochmurno, ale przyjemnie, póki co, nie pada.
Miłego dnia Opiekunkowo

I jeszcze coś... 
https://www.propertynews.pl/hotele/kwarantanna-w-hotelu-za-pobyt-zaplaci-nfz,81230.html
02 maja 2020 07:29 / 10 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio.
Wczoraj jak przystało na prawdziwego wędkarza otwarłam sezon szczupakowy. Niestety te, które skusiły się na moją przynętę były zbyt małe i wróciły do wody, aby do przyszłego sezony trochę podrosnąć. Dziś spróbuję zapolować na nie inną metodą, a jak nie będą chciały współpracować, to pobawię się płotkami i leszczykami.
Miłego Święta Flagi U mnie na maszcie wisi i powiewa. 
02 maja 2020 07:46 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam Wszystkich serdecznie i życzę miłego spędzenia sobotniego dzionka 
Za oknem u mnie pochmurno i deszczowo ale  nawet mnie to cieszy bo trochę ogród odżyje po tym deszczu 
Ja już po domowej  a teraz się z Wami napiję 
02 maja 2020 07:46 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  pochmurno, nie pada, ptaszki od rana rozmawiają - chyba o tej ciszy dookoła i o tym że niebo do latania mają tylko dla siebie  miłego dnia kochani 
02 maja 2020 07:51 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy kawie.
Aż zwrócłam uwagę na to, co za oknem po wcześniejszym wpisie- u mnie ptaszki się nie "drą", choć o tej porze dnia przeważnie nieźle je było słychać... Na razie słońce przez chmury się lekko przebija, ale muszę sprawdzić- bo w planach mam dłuższą rowerową wyprawę, ale zmoknąć nie chcę!
02 maja 2020 07:58 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Clio chodziło mi bardziej o to, żeby te osoby miały gdzie wracać do pracy. Żeby ich przyjęli do pracy i żeby zakłady pracy nadal funkcjonowały 
Z kwarantanna też niektórzy mogą mieć problem szczególnie Ci co z pracującą rodzina mieszkają