Powitajki przy kawie 61

24 czerwca 2020 09:27 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.Upalnie będzie. Może wyskoczę gdzieś rowerem. Lody będę jednak omijac z daleka, bo już nie muszę memłać "miętkiego" . No i nie jestem w nastroju 
24 czerwca 2020 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, witam gorąco, bo gorąco za oknem już od rana, po nocnym deszczu. 
Dopijam kawę, kończę pakowanie, jeszcze dopieścić mieszkanie i trzeba będzie ruszać nach Deutschland. 
Nie chce mi się . Nie, że do pracy mi się nie chce ,tylko ta podróż okropnie długa :-(
Może trafi się wesoły autobus i będzie całkiem dobrze. Mam co czytać, jeść i pić ,towarzystwo w podróży nie jest dla mnie niezbędne. Może posłucham autobusowych opowieści innych opiekunek, o których często wspominacie? W samolotach nigdy żadna się nie ujawniła :-)
Pięknego dnia Wam życzę no i przytulam na odległość w tym dniu przytulania 
:najlepszego3:

I mnie te tasiemcowe podróże umęczyły. Kiedyś jeździłam busami, ale to chyba z wygodnictwa. Jeszcze pracując tylko w DE zdecydowałam się na pociąg lub samolot. Tylko musiałam nauczyć się streszczać z pakowaniem 
Opiekunki w samolocie i ja nie spotkałam. Teraz może dlatego , że częsciej korzystałam ze Swissów, niż z Lotu, a tam raczej międzynarodowe towarzystwo.
Szczęsliwej i szybkiej podróży .
24 czerwca 2020 10:31 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pozdrawiam urlopowo
24 czerwca 2020 10:33 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo słońce nadal w pełni
24 czerwca 2020 11:12 / 7 osobom podoba się ten post
Ludek urlopujacy pozdrawia ekipę pracujacai tych co do góry brzuchem leżą w kraju też oczywiście .Pogoda u mnie masakryczna ,wczoraj jeden dzień ładny to do lasu uciekłam i na jagody natrafiłam  Nie pojechaliśmy w góry no bo jak przy takiej pogodzie lazikowac  a my z tych łażących jesteśmy .Miałam wyjechać za tydzień ale odmówiłam bo cos mi zasmierdzialo a nos mam wrażliwy, więc profil poleciał do nowej rodziny, jak klapnie to pierwszy tydzień lipca wyjazd do De.Gusia szczęśliwej podróży i Werska, Dusia pakować manatki i jazda do domu, co Wy tam jeszcze robicie!  Krzaczory też pozdrawiam bo ja z tych dobrze wychowanych Miłej środy 
24 czerwca 2020 11:19 / 6 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ludek urlopujacy pozdrawia ekipę pracujaca:oklaski:i tych co do góry brzuchem leżą w kraju też oczywiście .Pogoda u mnie masakryczna ,wczoraj jeden dzień ładny to do lasu uciekłam i na jagody natrafiłam :mniam: Nie pojechaliśmy w góry no bo jak przy takiej pogodzie lazikowac  a my z tych łażących jesteśmy .Miałam wyjechać za tydzień ale odmówiłam bo cos mi zasmierdzialo :hihi:a nos mam wrażliwy, więc profil poleciał do nowej rodziny, jak klapnie to pierwszy tydzień lipca wyjazd do De.Gusia szczęśliwej podróży i Werska, Dusia pakować manatki i jazda do domu, co Wy tam jeszcze robicie!:oklaski1:  Krzaczory też pozdrawiam bo ja z tych dobrze wychowanych :smiech2:Miłej środy :krol:

Dziś ogarniam trochę pokój bo masakra co w nim jest.. Dobrze, że babka tu nie wchodzi bo by szybko uciekała. Dziś jej się pomyliło , że muszę wysprzatac mieszkanie bo jutro jadę. No niestety wyprowadzilam ja z błędu że pojutrze ale jak co to mogę i jutro jechac. A ona na to , że nowej nie ma . A to już nie mój problem.  Wredna jestem wiem ale ona też nie jest mi krewna . 
24 czerwca 2020 14:55 / 4 osobom podoba się ten post
Witam z pokładu Sindbada 
Nie wiedziałam, że autokar czy tam autobus ma pokład 
No niekumata ja, za mało jeżdżę, a właśnie na pokładzie powitała pasażerów asystentka (?),a może stewardessa albo kelnerka, bo też zamówienia na napoje i gorące kubki przyjmuje i roznosi. 
Ludzie, szacun wielki dla tych co tylko busami czy autokarami jeżdżą! Dopiero godzinę w drodze, a gdzie jeszcze 19 godzin? Narazie siedzę sama, w Ostródzie dołączyli kolejni podróżujący, ale póki co, nikogo na szczęście, obok mnie nie posadzono. 
Dziękuję wszystkim za życzenia szczęśliwej podróży. Tyle życzeń, więc nie ma innej opcji, musi być dobrze. 
Maseczkę mam pod brodą, bo nikogo w założonej nie widzę, chociaż to obowiązkowe. 
24 czerwca 2020 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia, da się przeżyć taką jazdę. Choć namawiacie do innych sposobów podróżowania i to kusi. Tylko, jak Tina napiała, wtedy z bagażami trzeba rozsądniej postępować Tutaj to za dużo przesiadek, przez to czasu za wiele się nie zyska. Ale jak będę miała lepsze połączenia kiedyś, gdzieś- to się chyba skuszę...
24 czerwca 2020 15:30 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Gusia, da się przeżyć taką jazdę. Choć namawiacie do innych sposobów podróżowania i to kusi. Tylko, jak Tina napiała, wtedy z bagażami trzeba rozsądniej postępować:-) Tutaj to za dużo przesiadek, przez to czasu za wiele się nie zyska. Ale jak będę miała lepsze połączenia kiedyś, gdzieś- to się chyba skuszę...

Wersja , jak raz się skusisz to już nigdy dobrowolnie do busa , autobusu nie wsiądziesz
 Ja teraz wracam że względu na wirusa busem . Więc  poszłam z bagażem . Koniec lipca już pędzę na pociąg . 
24 czerwca 2020 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

Gusia, da się przeżyć taką jazdę. Choć namawiacie do innych sposobów podróżowania i to kusi. Tylko, jak Tina napiała, wtedy z bagażami trzeba rozsądniej postępować:-) Tutaj to za dużo przesiadek, przez to czasu za wiele się nie zyska. Ale jak będę miała lepsze połączenia kiedyś, gdzieś- to się chyba skuszę...

A choć się skusimy, i  nie do Dojczlandu i nie do pracy, może gdzieś razem pofruniemy?
Fajnie byłoby spotkać się "na lajfie "
Jakieś ładne miejsce, Ty byś malowała czy rysowała, a ja przyglądałabym się widokom i Tobie przy pracy 
A,jeszcze koktajle jakieś orzeźwiające, niekoniecznie 0,0 % mogłabym donosić 
24 czerwca 2020 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A choć się skusimy, i  nie do Dojczlandu i nie do pracy, może gdzieś razem pofruniemy?
Fajnie byłoby spotkać się "na lajfie ":-)
Jakieś ładne miejsce, Ty byś malowała czy rysowała, a ja przyglądałabym się widokom i Tobie przy pracy :-)
A,jeszcze koktajle jakieś orzeźwiające, niekoniecznie 0,0 % mogłabym donosić :radosc:

Pomysł mi się podoba! A bez latania i % to się możemy w drugiej połowie sierpnia się umawiać!
24 czerwca 2020 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

Pomysł mi się podoba! A bez latania i % to się możemy w drugiej połowie sierpnia się umawiać!

Ja zawsze otwarta i chętna  jestem na takie propozycje . Trzymajmy kciuki, żeby się nam udało. Tak do końca nie  wiem, do którego sierpnia będę. Do 26 na pewno 
24 czerwca 2020 17:23 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja zawsze otwarta i chętna  jestem na takie propozycje :-). Trzymajmy kciuki, żeby się nam udało. Tak do końca nie  wiem, do którego sierpnia będę. Do 26 na pewno :oczko2:

Z tego co wiem, to w autobusie tylko połowa miejsc możeo być zajęta, więc pilotka nie powinna nikogo Ci dookoptować obok. Dokąd jedziesz? 
24 czerwca 2020 18:01 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Z tego co wiem, to w autobusie tylko połowa miejsc możeo być zajęta, więc pilotka nie powinna nikogo Ci dookoptować obok. Dokąd jedziesz? 

Już chyba tego nie przestrzegają 
Siedzą ludzie obok siebie i nie tylko ci, którzy wspólnie podróżują. Ten autobus jedzie do Bonn, a ja do Mőnschengladbach. W Słubicach mam przesiadkę do drugiego autobusu, też od Sindbada (chyba?).
Po drodze dosiadali nowi ludzie ,dojeżdżamy do Bydgoszczy, też ktoś wsiądzie, a miejsc wolnych już tylko kilka .
24 czerwca 2020 18:53 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Luka  , zaświadczenie o prawie do głosowania , to trzeba jakiś formularz wypełnić ? Czy wniosek  odręczny?