Powitajki przy kawie 64

28 lutego 2021 08:09 / 7 osobom podoba się ten post
Witaski  Jak sie ciesze,ze to juz koniec lutego i marzec idzie i blizej do domu zatem 
Zycze milej niedzieli 
28 lutego 2021 08:43 / 8 osobom podoba się ten post
I ja cieszę się , że mamy za sobą  ten miesiąc oraz wszystkie pozostałe  zimowe. Dziś moja  przedostatnia niedziela,  wczoraj byłam już taka wyczerpana  wszystkim,  że gdy się położyłam  to już nie miałam  siły się ruszyć  , nic-  ani książki  ani filmu  ani nic. Zrobiłam wczoraj rundkę  na rowerze,  zakupy  w wypełnionym Kauflandzie z koleżanką mnie już  dobiły dokumentnie  hahaha.
28 lutego 2021 09:08 / 9 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Pogoda się spsuła - taka jesienna się zrobiła, więc dziś pewnie maraton telewizyjny sobie zapodam. Obiadek wstępnie przygotowany - zupka pomidorowa, "schaboszczaki" z karkówki, kiszona kapustka i ziemniaczki z wody zapodam.
Ciacho w lodówce dochodzi - ptasie mleczko z borówkami w galaretce na wierzchu
Trzeba sobie i mężowi trochę podogadzać.
A wieczorem
Miłej niedzieli wszystkim
28 lutego 2021 09:14 / 10 osobom podoba się ten post
Lubie na tym zleceniu niedziele bo mam 2x po 45 min spokoju a dla zainteresowanych coby babke,dziadka w fotel wcisnąć  i noz widelec nastapi uzdrowienie telepatyczne przez tv( kaspirowski  byl w tym niezly)
 To podaje 

1 wcisniecie w fotel: **********

9.30- ZDF HD Katholischer Gottesdienst

2. Wcisniecie w fotel:***********

10.15.- BR HD Evangelischer Gottesdienst

Do potem
P.s. a mozee by tak nagrac i puszczac w tygodniu dowoliii?
Poza tym tv totalnie babke nie interesuje tylko to obejrzy.
28 lutego 2021 11:23 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

Lubie na tym zleceniu niedziele bo mam 2x po 45 min spokoju a dla zainteresowanych coby babke,dziadka w fotel wcisnąć  i noz widelec nastapi uzdrowienie telepatyczne przez tv( kaspirowski  byl w tym niezly)
 To podaje:prosze o cisze: 

1 wcisniecie w fotel: **********

9.30- ZDF HD Katholischer Gottesdienst

2. Wcisniecie w fotel:***********

10.15.- BR HD Evangelischer Gottesdienst

:gwizdanie::aniolki:
 Do potem
P.s. a mozee:eureka: by tak nagrac i puszczac w tygodniu dowoliii?:hihi:
Poza tym tv totalnie babke nie interesuje tylko to obejrzy.:bezradny:

Polecam w tym temacie bibel.tv i br
28 lutego 2021 11:24 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo pozdrawiam z ławki nad Unterbacher See , tylko się trochę ochlodzilo
28 lutego 2021 11:56 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Polecam w tym temacie bibel.tv i br:chaplin:

Fajne pogadanki wsam raz dla babki,tylko nie umiem tu na tel to włączac i nie wiem czy obsluguje ten tv jej.Zapytam syna.heh. 

28 lutego 2021 12:08 / 6 osobom podoba się ten post
A teraz cos na wesolo  mozecie sie na ziemi pokladac nie bede sie sama turlac
jakos tak wole sie smiac niz stresowac a wiec wczoraj od godz 18 do 20.30 babka stala przy kuchence i nie dalo sie jej wygonic z kuchni zamknac z nienacka kuchnie czy cos...mianowicie gotowala 2 azzz zupy( syn mowil,ze normalnie to nie lubiala gotowac;,teraz to jej hobby ) dwa garnki a w nich..woda,..wrzucone pomidory,ser zolty w kostke pokroila do tego chlebki i pokroila w drobno sciereczke  do zlewu i tak sobie w garkach 2,5 h mieszala
Oczywiscie caly czas kontrolowalam( biegalam ciagle na dol patrzec) zeby nie włączala kuchenki.A ona stala mieszala i mowila ze czeka az sie zagotuje.
O 20.30  oznajmila mi ze koniec na dzis i  ze jesli chce moge zjesc dzis ale bedzie tez na jutro I zrobila specjalnie dwie! Zupy

Chce ktos dokladny przepis?  
28 lutego 2021 13:28 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wam, dzielna i pracowita dziatwo Miłego .... wam życzę.
28 lutego 2021 13:34 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

A teraz cos na wesolo  mozecie sie na ziemi pokladac nie bede sie sama turlac :smiech2:
jakos tak wole sie smiac niz stresowac :hihi: a wiec wczoraj od godz 18 do 20.30 babka stala przy kuchence i nie dalo sie jej wygonic z kuchni zamknac z nienacka kuchnie czy cos...mianowicie gotowala 2 azzz zupy( syn mowil,ze normalnie to nie lubiala gotowac;,teraz to jej hobby :hihi:) dwa garnki a w nich..woda,..wrzucone pomidory,ser zolty w kostke pokroila do tego chlebki i pokroila w drobno sciereczke  do zlewu i tak sobie w garkach 2,5 h mieszala:bezradny:
Oczywiscie caly czas kontrolowalam( biegalam ciagle na dol patrzec) zeby nie włączala kuchenki.A ona stala mieszala i mowila ze czeka az sie zagotuje.
O 20.30  oznajmila mi ze koniec na dzis i  ze jesli chce moge zjesc dzis ale bedzie tez na jutro I zrobila specjalnie dwie! Zupy:bezradny:

Chce ktos dokladny przepis?:super1: :-) 

Trudno ci dać plusa bo za co ??   No chyba nie za przepis. Ale jednak dam 
28 lutego 2021 13:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Trudno ci dać plusa bo za co ??  :lol3: No chyba nie za przepis. Ale jednak dam :smiech2:

Jak mowia gdzie kucharki dwie tam nie ma zarcia
28 lutego 2021 14:51 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

A teraz cos na wesolo  mozecie sie na ziemi pokladac nie bede sie sama turlac :smiech2:
jakos tak wole sie smiac niz stresowac :hihi: a wiec wczoraj od godz 18 do 20.30 babka stala przy kuchence i nie dalo sie jej wygonic z kuchni zamknac z nienacka kuchnie czy cos...mianowicie gotowala 2 azzz zupy( syn mowil,ze normalnie to nie lubiala gotowac;,teraz to jej hobby :hihi:) dwa garnki a w nich..woda,..wrzucone pomidory,ser zolty w kostke pokroila do tego chlebki i pokroila w drobno sciereczke  do zlewu i tak sobie w garkach 2,5 h mieszala:bezradny:
O 20.30  oznajmila mi ze koniec na dzis i  ze jesli chce moge zjesc dzis ale bedzie tez na jutro I zrobila specjalnie dwie! Zupy:bezradny:

Chce ktos dokladny przepis?:super1: :-) 

Ja chcę!!! To masz tam wesoło!
28 lutego 2021 15:15 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Ja chcę!!! To masz tam wesoło!

A ja chcę, żeby moją babcię zainteresowało coś w telewizji, choćby i transmisja mszy . Katoliczka, udzielała się w jakimś kółku biblijnym, a mszy oglądać nie chce 
Jedynie wiadomości zalicza. Zalicza, bo i tak nie wie o co chodzi, ale obejrzeć muß  
28 lutego 2021 20:46 / 5 osobom podoba się ten post
Ludzie, napiszcie coś, bo się boję, że niedługo tov Wy będziecie się bali tutaj zajrzeć. Co wejdę, to tylko Gusia i Gusia. Tyle mnie tutaj, że zaraz będę lepsza od pewnej pani perfekcyjnej, która  pokazuje mi się za każdym razem, kiedy wchodzę do internetu w telefonie 
28 lutego 2021 21:48 / 3 osobom podoba się ten post
Zmarł w sobotę nagle na zawał  podopieczny mojej koleżanki Joli. Mnie też smutno, bo był  prawdziwie serdeczny i wesoły. Taki dusza człowiek. Polubiłam go. No cóż-w tym roku juz nie będziemy smieszkować na jego urodzinach. Jola jeszcze zostanie tu tydzień i przejeżdza na nowe miejsce do Berna. Udało się nawiązać kontakt z rodziną stamtąd, która szukała opiekunki.
Spokojnego wieczoru.