Jak minął dzień 11

09 listopada 2021 17:31 / 4 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Bo będę pisał "żuna" ?☝️????

Jeśli żuna pozwoli, to czemu nie??
09 listopada 2021 17:46 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Byłam u babci której ból dokuczał okropnie .Ona już 20 lat po operacji biodra,ale od 5 lat bardzo znów cierpi Leki p.bolowe juz mało co pomagają a po żołądku rąbią ,ale ma 2 lekarzy w domu wiec ....A my po spacerku z dziadkiem fotki zrobione ,dotlenieni  ja podwójnie bo i rower byl i oby tak dalej .Mój dziadek tez o 21 do łóżka gna latem o 21.30.

Tutaj z tym biodrem było w miarę ok tylko w we wrześniu upadła i coś chyba się przestawilo  nie znam się na tym. Wiem tylko tyle, że jak chodzi to słyszę jak trzeszczy jej tam w biodrze, że aż mnie kuli bo to takie nieprzyjemne dźwięki. No zobaczymy co w czwartek powie lekarz. Ona ma świadomość, że albo leki musi brać mocne i też umrze albo narkozy nie przetrzyma i też umrze a że jest wiekowa 87 prawie 88 lat więc na dwoje babka wróżyła. Pożyjemy zobaczymy co to będzie dalej. 
09 listopada 2021 18:10 / 6 osobom podoba się ten post
We wtorki i w czwartki mam pauzę 2,5 godzinną od 15.30 (bo Seema pracuje do 14). I już dłuższa przejażdżka rowerem odpada, bo mamy listopad. Niemniej w pobliżu żaden problem, przy okazji zakupy zrobię. Zakupy albo na rowerze albo 5 minut piechotką z takim fajnym wózkiem na dwóch kółkach, praktyczny. Zakupy robimy w czasie przerwy, trudno. (ewentualnie robię rano, ale ciii... ) Hrabia ze względu na stan zdrowia musi być cały czas pod opieką. Powiem tak, czy mam spać na pauzie, czy siedzieć na ławce w parku, czy zrobić zakupy w tym czasie, to mi to nie przeszkadza. Widocznie nie wszędzie tak można zrobić z pauzami, i jeszcze z pół dniem wolnym. Ale i tak dobrze, że rodzina zatrudnia w tygodniu dwie opiekunki. Ciekawi mnie też, dlaczego Ursule jest tu dwie godziny, a, ta Indyjka 2,5. Ale zbyt dociekliwy nigdy nie byłem. Podoba mi się tutaj, więc nie narzekam.
09 listopada 2021 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
Wyciszający i niezwykle relaksujący spacer kończy dobry, kolejny dany dzień.
Noc zapadła błyskawicznie pomimo rozgwieżdżonego i pogodnego nieba.
Tylko brat-księżyc rozjaśniał mroki lasu.
Doskonale ??❤

09 listopada 2021 18:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dla skołatanej duszy było, to musi być również coś dla ciała. Połowę oddam ?❤?????

09 listopada 2021 19:27 / 5 osobom podoba się ten post
Co zacznę coś pisać to telefon dzwoni,albo mi gdzieś znika caly post i zaczynam od nowa. A teraz już mi się nie chce, bo zauważyłam że dzisiaj ostra cenzura tutaj ?
A to o jakieś deklinacje, koniugacje i inne odmiany Cenzor się  czepia ,poprawnej pisowni naszej mowy pięknej pilnować trzeba ,no nie ,za dużo  stresu przed nocą żeby wymaganiom sprostać, a ja wieczorem lubię się zrelaksować a nie gramatyką czy ortografią głowę sobie zaprzątać ?
Więc (wiem, nie zaczyna się zdania od więc bo dwója bęc) odezwę się jutro. 
Do poczytania Sloneczka moje ?(?)
09 listopada 2021 19:31 / 4 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Wyciszający i niezwykle relaksujący spacer kończy dobry, kolejny dany dzień.
Noc zapadła błyskawicznie pomimo rozgwieżdżonego i pogodnego nieba.
Tylko brat-księżyc rozjaśniał mroki lasu.
Doskonale ??❤

Ja o zmroku nie wychodzę boję się baboków ???
09 listopada 2021 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Co zacznę coś pisać to telefon dzwoni,albo mi gdzieś znika caly post i zaczynam od nowa. A teraz już mi się nie chce, bo zauważyłam że dzisiaj ostra cenzura tutaj ?
A to o jakieś deklinacje, koniugacje i inne odmiany Cenzor się  czepia ,poprawnej pisowni naszej mowy pięknej pilnować trzeba ,no nie ,za dużo  stresu przed nocą żeby wymaganiom sprostać, a ja wieczorem lubię się zrelaksować a nie gramatyką czy ortografią głowę sobie zaprzątać ?
Więc (wiem, nie zaczyna się zdania od więc bo dwója bęc) odezwę się jutro. 
Do poczytania Sloneczka moje ?(?)

Jeszcze mu się na starsze lata zmieni dajmy mu czas ?
09 listopada 2021 19:36 / 5 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Dla skołatanej duszy było, to musi być również coś dla ciała. Połowę oddam ?❤?????

Nie wiem dlaczego  , ale nie opuszcza mnie wrażenie  że gotowanie to  Twój  zawód  ....opieka reczej nie konieczne. P.s zrobiłam  byka ?
09 listopada 2021 19:37 / 3 osobom podoba się ten post
A mnie tak takie słabości ogarnęły po tym dzisiejszym spacerze że chyba się zdrzemnęłam na fotelu chrapanie dziadka mnie obudziło ?On też ma dziś dość i chyba spanko będzie wcześniej niż zwykle ?
09 listopada 2021 19:39 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A mnie tak takie słabości ogarnęły po tym dzisiejszym spacerze że chyba się zdrzemnęłam na fotelu chrapanie dziadka mnie obudziło ?On też ma dziś dość i chyba spanko będzie wcześniej niż zwykle ?

Siedzę  na czatach...PDP przed telewizorem...za chwilę  usłyszę  ciche  tup, tup.. I koniec dnia.
09 listopada 2021 19:40 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Nie wiem dlaczego  , ale nie opuszcza mnie wrażenie  że gotowanie to  Twój  zawód  ....opieka reczej nie konieczne. :-)P.s zrobiłam  byka ?:smiech3:

Sprawdzę w słowniku 

żadnego błędu nie zrobiłaś, a literówki pomijamy

09 listopada 2021 19:42 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Sprawdzę w słowniku :pisanie na forum:

:yo: żadnego błędu nie zrobiłaś, a literówki pomijamy

:smiech3:

Uff....jaka ulga 
09 listopada 2021 19:43 / 4 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Jajeczka odpuszczę na noc nie jem, rzodkiewkę wezmę i szyneczkę 2 plasterki .Czy to porcja dla Ciebie ???
09 listopada 2021 19:50 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Siedzę  na czatach...PDP przed telewizorem...za chwilę  usłyszę  ciche  tup, tup..:-) I koniec dnia.

Dziadek tu ma łaskę z którą mógłby spać gdyby mógł  na początku chciał ją zabierać na spacer jadąc wózkiem .Ale przecież nie korzysta z niej na spacerze juz od dawna tylko w domu .Dał się przekonać powiedziałam że to dodatkowe obciążenie dla mnie ? albo bierzemy łaskę albo plecaczek z łakociami ☺