Powitajki przy kawie 66

13 września 2021 13:24 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Luke, byłeś już u lekarza?

Witaj Dziś byłem, ale jeszcze rtg muszę zrobić i z powrotem do niego przyjść. Ale to już nie dziś. Woda w kolanie. 
13 września 2021 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
creyzy

Dusia ja wczoraj miałam migrenę  odpocznij  i myśl pozytywnie:aniolki:

14 września 2021 06:46 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego wtorku. 
14 września 2021 07:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie czas szykować śniadanie i kawę zapowiada się jeszcze bardzo ciepły i pogodny dzień ,Wam również życzę takiego i zero stresu 
14 września 2021 07:43 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
Pogodny dzień przed nami. 
Życzę Wam duuużo słoneczka dzisiaj. Miłego dnia 
14 września 2021 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Spokojnego dnia życzę 
14 września 2021 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
14 września 2021 09:00 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
U mnie pogodnie i słonecznie. 
Spokojnego dnia życzę 
14 września 2021 09:13 / 6 osobom podoba się ten post
Dzien  dobry z bussssssa dokładnie z granicznej pauzy Kierunek De na miejscu podobno o 17- ej Oby tylko szczęśliwie. Milego dnia 
14 września 2021 09:14 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzien  dobry z bussssssa dokładnie z granicznej pauzy :-)Kierunek De na miejscu podobno o 17- ej Oby tylko szczęśliwie. Milego dnia :-):kwiatek dla ciebie2:

Bezpiecznej podróży 
Dokąd tym razem?
14 września 2021 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Bezpiecznej podróży :-)
Dokąd tym razem?

Pod Frankfurt  na 21 dnidziekuje
14 września 2021 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Dzien  dobry z bussssssa dokładnie z granicznej pauzy :-)Kierunek De na miejscu podobno o 17- ej Oby tylko szczęśliwie. Milego dnia :-):kwiatek dla ciebie2:

?❤?
14 września 2021 09:51 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Pod Frankfurt  na 21 dni:-)dziekuje:randka2:

O,fajnie że taki krótki wyjazd. 
Ja też powoli muszę się zbierać, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, też nie na długo, coś ok 5 tygodni. Nowe miejsce, jeszcze idą negocjacje płacowe, więc nie zdecydowałam gdzie. 
Może ktoś napisze, jak to jest, gdy w domu oprócz pdp jest "czynny zawodowo mąż ". Zawsze miałam tylko 1 osobę, mieszkającą samotnie. 
14 września 2021 10:03 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O,fajnie że taki krótki wyjazd. 
Ja też powoli muszę się zbierać, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, też nie na długo, coś ok 5 tygodni. Nowe miejsce, jeszcze idą negocjacje płacowe, więc nie zdecydowałam gdzie. 
Może ktoś napisze, jak to jest, gdy w domu oprócz pdp jest "czynny zawodowo mąż ". Zawsze miałam tylko 1 osobę, mieszkającą samotnie. 

Drugą sprawna osobę można postrzegać jako wsparcie . Pewnie będzie dotrzymywał towarzystwa żonie , jak pdp mobilna wspólne wyjścia . Oglądanie TV. W moich przypadkach raczej na plus i nie byli to mężowie czynni zawodowo . Ale generalnie bardzo jeszcze aktywni towarzysko , sportowo  czy hobbistycznie. 
Jedynym minusem była do pewnego czasu kuchnia , ale to oni do tej pory gotowali . Osobliwości
I oszczędność planowa
14 września 2021 10:24 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Drugą sprawna osobę można postrzegać jako wsparcie . Pewnie będzie dotrzymywał towarzystwa żonie , jak pdp mobilna wspólne wyjścia . Oglądanie TV. W moich przypadkach raczej na plus i nie byli to mężowie czynni zawodowo . Ale generalnie bardzo jeszcze aktywni towarzysko , sportowo  czy hobbistycznie. 
Jedynym minusem była do pewnego czasu kuchnia , ale to oni do tej pory gotowali . Osobliwości:chaplin:
I oszczędność planowa:gotowanie:

Dzięki, Dorotee 
Tam gdzie pracujący mąż ,pdp ma problemy z chodzeniem, powikłania po boleriozie . Byłabym tam pierwszą opiekunką, Pani jeszcze dość młoda, bo krótko po 70-ce. Ale nie wiadomo jak duże sa te problemy, bo jeszcze kilka dni zostało jej w klinice rehabilitacyjnej. 
Na plus miejsce, Kolonia, więc bezpośredni lot i prawie "W domu ".
Drugie to z kolei piękne,duże  miasto, które zawsze chciałam odwiedzić. 
Od lotniska w Dortmundzie ok 60 km, też do ogarnięcia. Miałam już dalej od lotniska i z przesiadkami. Niemiecka stolica rowerów . No i pani "na chodzie ",mieszka sama. Zobaczymy ile zechcą zapłacić, to chyba zadecyduje o moim wyborze. Chociaż niekoniecznie,czasami trochę mniej wychodzi lepiej. Nie znam jeszcze szczegółów dot warunków i innych detali. Wiem, ze chcą minie i tu i tu