Powitajki przy kawie 67

01 listopada 2021 15:48 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Wrotycz znam , nawet wsadziłam  w rogu ogrodu i rośnie  sobie :-)My już  go kochamy  ale dzisiaj  narozrabiał  u nas w sypialni :nie wolno:

Damessa
wiedz że koty nie pamiętają że narozrabiały, czasem tylko chcą na siebie zwrócić uwagę 
01 listopada 2021 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Od 3 tygodni  mamy  kotka - dzikuska  w domu. Przygarnęliśmy  z ulicy...mąż będzie  miał  towarzystwo :-)Na razie  trwa proces integracji....ciężko  idzie, trzeba czasu.Jeszcze nie nie dał  się  pogłaskać :kotek:

Kotki są nieufne, czasem może to trwać tydzień a czasem miesiąc, nic na siłę bo się zrazi. 
A kiedy minie czas "integracji" nie opędzisz się od kociego mruczenia, myślę że piórko na sznureczku przyspieszy proces aklimatyzacji ? ?? 
01 listopada 2021 16:01 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

U nas jest podwórkowy kocur. Bywa raz u nas, raz u sąsiadów, ale wyczai kiedy przyjeżdżam i muszę też dla niego michę szykować, za co odwdzięcza się cudnym mruczeniem. Kotke też mamy, jest bardziej mężowska niż moja. Nerwowa , ale boi się do mnie wystawić pazurów, a raczej robi się potulna jak widzi , że ma dostać jakiś smakołyk. Chyba wyznaje zasadę "sorry Winnetou , biznes , to biznes", po czym  styrana psychicznie własną postawą ,  idzie do męża się na mnie poskarżyć :lol1:

... I niczym nie przekupisz ? to mądre stworzenia ? 
Mam 2 kotki, jeden lgnie do mnie jak mucha a druga (bo to ona) przychodzi tylko po posiłki i żeby było śmieszniej da się pogłaskać... tudzież podrapać za uszkiem i mówi wzrokiem "naciesz się matka" bo drugiej okazji nie będzie  
01 listopada 2021 16:03 / 4 osobom podoba się ten post
creyzy

i ja się z Wami witam w ten dzień zadumy spokojnego popołudnia:aniolki:

Dziękuję i wzajemnie  
01 listopada 2021 16:30 / 4 osobom podoba się ten post
Engel

... Taka różnica że koty nie dają mi spać?, zaliczony spacerek nad moim kochanym morzem i obiadek z dziećmi ?
... Odpoczywam :aniolki:

A gdzie tak pięknie?
01 listopada 2021 16:33 / 7 osobom podoba się ten post
Engel

Mam 2 kotki, jeden lgnie do mnie jak mucha a druga (bo to ona) przychodzi tylko po posiłki i żeby było śmieszniej da się pogłaskać... tudzież podrapać za uszkiem i mówi wzrokiem "naciesz się matka" bo drugiej okazji nie będzie :kotek: :terefere:

Podobnie mam ja w domu. Kocur potrafi spać na mnie pół nocy, a kotka tylko boczkiem się przytuli, jak zalegnę na "jej" kanapie i najwyżej się da chwilkę pogłaskać.
01 listopada 2021 16:52 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Podobnie mam ja w domu. Kocur potrafi spać na mnie pół nocy, a kotka tylko boczkiem się przytuli, jak zalegnę na "jej" kanapie i najwyżej się da chwilkę pogłaskać. :kotek:

Wytrzymasz tyle? Moje kociska to miziu-miziu i na swój drapak mają iść. Goldas też nie ma w tym względzie szczególnych przywilejów. Nie lubię rozpychać się ze zwierzakami w lóżku-może oprócz jednego, ale to inny gatunek 
01 listopada 2021 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Engel

Mam 2 kotki, jeden lgnie do mnie jak mucha a druga (bo to ona) przychodzi tylko po posiłki i żeby było śmieszniej da się pogłaskać... tudzież podrapać za uszkiem i mówi wzrokiem "naciesz się matka" bo drugiej okazji nie będzie :kotek: :terefere:

Tylko tak mówi :) Zgłodnieje i jest znowu.U mnie jeszcze pójdzie pokonsumować do miski Goldasa.
Nie bardzo mi się to podoba , bo się uzależnia. Instynkt łowiecki zanika, a tak całkiem nie powinien.
01 listopada 2021 16:57 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wytrzymasz tyle? Moje kociska to miziu-miziu i na swój drapak mają iść. Goldas też nie ma w tym względzie szczególnych przywilejów. Nie lubię rozpychać się ze zwierzakami w lóżku-może oprócz jednego, ale to inny gatunek :lol3:

Jak mi przeszkadza to delikatnie go zsuwam, ale najczęściej sam wcześniej zmienia pozycję.
01 listopada 2021 17:10 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Jak mi przeszkadza to delikatnie go zsuwam, ale najczęściej sam wcześniej zmienia pozycję.

Takie względy miał nasz kocur staruszek- nie żyje już . Te są młode , wejdą wszędzie- a jak chce się film obejrzec, to sie ulokuje na linii TV -kanapa i go drap, bo on chce :) A sio :) 
Koty da się przyzwyczaić do pewnego porządku,tylko trzeba wcześnie zacząc. Taką kocią nauczycielką była moja bernardynka. Kot nie smiał przy niej wskoczyć tam gdzie mu nie było wolno. Poza tym był pod jej opieką. Ale tylko on. Na zewnątrz, jak widziała obce koty to musiałam szybko ściągać smycz. Goldas jest inny-pobawi się ,pozwoli się najeśc z własnej miski, a resztę ma w głebokim poważaniu 
01 listopada 2021 17:30 / 4 osobom podoba się ten post
Engel

Takie "znajdy" są najwdzięczniejsze, wiedzą że to Ty " dałaś im drugie życie... lepsze życie :buziaki2:

My wspólnie ale ona wybrała munża jako Haupt Person i b.dobrze ?tak sobie razem spokojnie żyją ona mu mruczy a On jej chrapie nocą ??
01 listopada 2021 17:31 / 7 osobom podoba się ten post
Witam ponownie, jest 17,20 i już robi się ciemno teraz będą długie wieczory,nawet do sklepu się nie wyskoczy,bo nie lubię po ciemku jeździć.Oglądam z pdp ZOO na NDR potem kolacja ok 18,00 i pomału do mycia się zbierać trzeba a o 2015 po ta Tageschau pdp idzie spać i wtedy już mam całkowite wolne na szczęście nie muszę wstawać w nocy.
01 listopada 2021 17:32 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wytrzymasz tyle? Moje kociska to miziu-miziu i na swój drapak mają iść. Goldas też nie ma w tym względzie szczególnych przywilejów. Nie lubię rozpychać się ze zwierzakami w lóżku-może oprócz jednego, ale to inny gatunek :lol3:

....rozpychać się... ??
01 listopada 2021 17:34 / 5 osobom podoba się ten post
nincia

Witam ponownie, jest 17,20 i już robi się ciemno teraz będą długie wieczory,nawet do sklepu się nie wyskoczy,bo nie lubię po ciemku jeździć.Oglądam z pdp ZOO na NDR potem kolacja ok 18,00 i pomału do mycia się zbierać trzeba a o 2015 po ta Tageschau pdp idzie spać i wtedy już mam całkowite wolne na szczęście nie muszę wstawać w nocy.

O i u Ciebie zwierzyniec ??dziś tu fajny temat,, Pupile "?
01 listopada 2021 17:36 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

....rozpychać się... ??

A co proponujesz? Najpierw flirt, czy przekomarzanie się, aby pojęły gdzie są ich legowiska ? 

Ewentualnie mogę kusząco nogę spod kołdry wystawić, ale tylko w niedzielę :)