Powitajki przy kawie 67

16 listopada 2021 10:14 / 5 osobom podoba się ten post
Fiore

dzien doberek wszystkim z domku:odpoczynek_kominek:
milego dnia wszystkim :przytula::bravo:

Cześć ?za nadbagaż zaplaciłeś???
16 listopada 2021 10:22 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo szarości za oknem
16 listopada 2021 10:57 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Cześć ?za nadbagaż zaplaciłeś???

nie musialem , nie maialem go za wiele 
16 listopada 2021 11:19 / 1 osobie podoba się ten post
16 listopada 2021 11:43 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Najlepiej ustal z pedepcią zakres Twoich obowiązków i czasu wolnego. :randka3:
Oni najczęściej wiedzą, ale udają, że nie rozumieją - jak wspominamy o wolnym dniu, czy pauzie.:bezradny:

Córki wiedzą że należy się opiekunce 2 godz pauza +jeden dzień z dłuższą. Powiedziały otwarcie, że jeszcze nie wiedzą jak to zorganizują, to wszystko zależy też od tego, jak długo seniorka może zostać sama w domu. W tym tygodniu wykorzystałam już limit-2,5 dnia wolnego?,to pewnie zaliczą jeden dzień na poczet przyszłego tygodnia ?
Wszystkie pozostałe sprawy ustalę z podopieczną, 86 lat ale umysł sprawny, żadnej demencji. 
Na wszystko przyjdzie czas, niech najpierw wróci do domu i się na nowo w nim odnajdzie po 2,5 miesięcznej nieobecności. 
Dziękuję Malgi, każda podpowiedź czy rada są ważne ?
16 listopada 2021 11:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe od wczoraj popołudniu nie miałam WiFi i byłam zła  ale dziś powiadomiłam rodzinę i internet jest napewno zapłacili do 15 tego  i potem wyłączyli ale udało się jestem szczęśliwa bo na moim długo by się nie dało a tu jeszcze dwa tygodnie do końca .Miłego dnia wszystkim bez niespodzianek niemiłych.
16 listopada 2021 12:17 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Nie kadzę  , ja to poprostu wiem:-):-)Intuicja :taniec2:

Też coś mi tak mówi ☺️
Nic nie dzieje się bez powodu. Pierwsza Stella-2 godz przed przybyciem sama się zamknęła, babcia wylądowała w szpitalu. Druga,szybko znaleziona-dziadek się rozmyslił, dalej sam chce się żoną opiekować. Trafiam do szefowej na tydzień, taka Stella pomostowa ?
I dobrze. Warunki świetne, pracy mało ale mam okazję przyjrzeć się z bliska jak działa agencja. Po obu stronach, i polskiej i niemieckiej. Baaardzo ciekawe obserwacje. Już za tydzień czeka na mnie babcia w sąsiedniej miejscowości, a tu obecna opiekunka decyduje się zostać do świąt. Upierałby się ktoś z Was, że nie, że musi jechać do domu, że teraz ja? Ja nie, od razu odpuściłam,na dzień dobry wszczynać jakieś nieporozumienia czy pretensje rościć? 
I pojawia się nowe miejsce, ktoś potrzebuje opiekunki od zaraz. I to ja jestem w pobliżu i "od zaraz "dostępna.
Co innego mogę pomyśleć niż to, że tamte miejsca nie były dla mnie? Że ja czekałam na tę właśnie ofertę?. 
Oby Twoja, Damesso, intuicja i moje przypuszczenia się sprawdziły. 
Jeśli będzie dobrze,  to wrócę. Ale na moich warunkach, tzn sama sobie znajdę środek transportu i dojadę lub dolecę na miejsce. I to będzie problem dla agencji, czegoś takiego nie praktykują i już. Dlaczego? Ano dlatego co ja już wiem, a o czym pisać nie warto. Jeśli seniorka i córki zechcą żebym wróciła, a przede  wszystkim ja, to taki warunek postawię. 
Nazwy firmy nie podaję, bo nie poleciłabym. Co nie znaczy że jest tragicznie. Pracuje z nią bardzo wiele opiekunek, niektóre od lat, jeżdżą tzn że są zadowolone. Mnie wiele spraw się po prostu nie podoba, chociaż mnie  nie dotyczą. Pracować trzeba wszędzie, a tutaj dostałam naprawdę dobre pieniądze. A właściwie to dostanę, za tydzień, bo tak płacą-tygodniowka, albo na konto, albo do kieszeni. Jak komu pasuje. To też dla mnie nowość!
16 listopada 2021 19:34 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Córki wiedzą że należy się opiekunce 2 godz pauza +jeden dzień z dłuższą. Powiedziały otwarcie, że jeszcze nie wiedzą jak to zorganizują, to wszystko zależy też od tego, jak długo seniorka może zostać sama w domu. W tym tygodniu wykorzystałam już limit-2,5 dnia wolnego?,to pewnie zaliczą jeden dzień na poczet przyszłego tygodnia ?
Wszystkie pozostałe sprawy ustalę z podopieczną, 86 lat ale umysł sprawny, żadnej demencji. 
Na wszystko przyjdzie czas, niech najpierw wróci do domu i się na nowo w nim odnajdzie po 2,5 miesięcznej nieobecności. 
Dziękuję Malgi, każda podpowiedź czy rada są ważne ?

Ja też tutaj teoretycznie nie miałam dnia wolnego, chociaż pracy tutaj mam naprawdę niewiele...
I mimo, że byłam już trzecią opiekunką to wprowadziłam pewne ułatwienia.
Na szczęście pedepcia ma głowę w porządku i po rzeczowej rozmowie ustaliłyśmy obopólnie, że będę mieć weekendy (soboty i niedziele) od obiadu do późnego wieczora wolne.
Pedepcia na szczęście kawy nie pija, a lody i kolację sama sobie przygotowuje
17 listopada 2021 04:38 / 8 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzień zginie
Mój czwarty na adresie
Miłego dnia
17 listopada 2021 07:00 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Środa przeleci.... to wiadomo.  Za oknem jeszcze ciemno więc ja póki co  bo nie muszę. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia i zostawiam kawkę dla Was. 
17 listopada 2021 07:07 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, na dworze jeszcze szaro i pewnie i zimno.Miłego i spokojnego dnia życzę  Lecę robić herbatkę  dla was też zrobię jedna herbatka a druga to kawa 
17 listopada 2021 07:29 / 7 osobom podoba się ten post
Poczęstuję się kawą od Dusi, bo swoją już wypiłem na tarasie
Witam, serdecznie pozdrawiam w ten środowy poranek i życzę Wam spokojnego, dobrego dnia, a Gusi spokojnej szteli

17 listopada 2021 08:03 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kawą od sympatycznej koleżanki się częstuje wszystkim życzę spokojnego dnia 
17 listopada 2021 08:10 / 6 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo I życzę miłego dnia Ma być  słonecznie  więc  wycieczka  po okolicznych wioseczkach wzdłuż  rzeki Thur
17 listopada 2021 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry milusinscy?
Zaczęłam oglądać film wczoraj  ale padłam ,dziś koniecznie dokończę bo b.ciekawy  ,,Split"moze ktoś już z Was obejrzał?
Dobra ...startuje a jutro u mnie półmetek 
Miłego  dnia ?