Powitajki przy kawie 67

16 listopada 2021 08:35 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :kwiatek dla ciebie2:
Pogodny poranek, ptaki śpiewają, podopieczny śpi. Dziś mam w planie :jazda na rowerze: o 15ej, bo tak przyjdzie Seema, a do południa - Po śniadaniu - tylko :gotuje::pranie::odkurzanie:
Wkurza mnie to marudzenie po przegranym meczu... Jeśli chce się jechać na mundial, to w barażach trzeba z każdym wygrać, a nie liczyć na rozstawienie, byle łatwiejszego przeciwnika wylosować i mecze rozgrywać u siebie, a na mundialu  odpaść już w pierwszej rundzie, ech... Nawet i na wyjeździe niektórzy potrafią wygrywać, jak ostatnio Serbowie z Portugalią na ich terenie. Jak dobrze, że wyleczyłem się dawno już z tego stresującego przeżywania meczów reprezentacji. 
Życzę Wam miłego :kawa1::buziaczki:

Jak jesteś na topie to jesteś boginią/m a jak coś nie wyjdzie a przecież może kurcze to jadą jak po łysej kobyle .Już mi się nawet tych komentarzy czytać nie chce.
16 listopada 2021 08:42 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak jesteś na topie to jesteś boginią/m a jak coś nie wyjdzie a przecież może kurcze to jadą jak po łysej kobyle .Już mi się nawet tych komentarzy czytać nie chce.

Dobrze że nie oglądałam. Lubię piłkę nożną i zawsze bardzo przeżywam mecze reprezentacji. W moim wieku już ciśnienia trzeba pilnować, bo rozbrykane czasami i podskoczyć potrafi. Komentarzy nie czytam bo powiedzieć że  mnie wkurzają, to nic nie powiedzieć ?
16 listopada 2021 08:47 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  Kurde przywitam się i ja 
16 listopada 2021 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam wtorkowo:chaplin:
Dziś nie mam planów, może :odkurzanie:?
Miłego dnia :angel1:

Nie szalej tak na tym odkurzaczu, bo choroba lokomocyjna czai się za rogiem 
16 listopada 2021 08:57 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim bardzo 
Witam popijając spokojnie kawkę, jeszcze w stroju nocno-porannym☺️
Nadal szaro za oknem, zaraz włączę sobie jakąś muzyczkę, która umili poranną krzątaninę. 
W planie spacer przed południem, kupię ciasto do kawy, bo w końcu, ok 14-tej poznam podopieczną. 
Wczoraj rozmawiałyśmy przez telefon. Głos sympatyczny i ciepły. Odetchnęła z ulgą kiedy przekonała się, że bez problemów może że mną rozmawiać po niemiecku. Zestresowana trochę, bo dla niej to nowa sytuacja. Wiecie jak to jest. Jeśli gdzieś,jakaś z opiekunek się nie sprawdzi, czasem coś łyknie, czasem chlapnie, a nie daj Boże, jeśli coś z domu zginie (chociaż często  seniorzy z demencją sami schowają),to wieść szybko się roznosi jak wieś długa i szeroka. Jak jest opiekunka dobra, to siedzą cicho ,obawiając się żeby im jej ktoś nie ukradł ?
Miłego, pogodnego dnia 
16 listopada 2021 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

A w co grali? ?????

16 listopada 2021 09:07 / 4 osobom podoba się ten post
JanOp1979

A w co grali? ?????
:stres:
:super1:

A zgadnij,a nie na łatwiznę lecisz  ?
16 listopada 2021 09:21 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A zgadnij,a nie na łatwiznę lecisz  ?

Słabo dziś u mnie z myśleniem.
Pogoda typowa dla szesnastego dnia listopada, następstwa niehigienicznego trybu życia i ciężkiej pracy, co nie powoduje nazbyt sylwestrowego entuzjazmu???????

16 listopada 2021 09:27 / 4 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Słabo dziś u mnie z myśleniem.
Pogoda typowa dla szesnastego dnia listopada, następstwa niehigienicznego trybu życia i ciężkiej pracy, co nie powoduje nazbyt sylwestrowego entuzjazmu???????

Wiem, myśli Twoje pewien Ambasador dzisiaj Ci zaprząta ?
16 listopada 2021 09:35 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wiem, myśli Twoje pewien Ambasador dzisiaj Ci zaprząta ?

16 listopada 2021 09:38 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry wszystkim bardzo :-)
Witam popijając spokojnie kawkę, jeszcze w stroju nocno-porannym☺️
Nadal szaro za oknem, zaraz włączę sobie jakąś muzyczkę, która umili poranną krzątaninę. 
W planie spacer przed południem, kupię ciasto do kawy, bo w końcu, ok 14-tej poznam podopieczną. 
Wczoraj rozmawiałyśmy przez telefon. Głos sympatyczny i ciepły. Odetchnęła z ulgą kiedy przekonała się, że bez problemów może że mną rozmawiać po niemiecku. Zestresowana trochę, bo dla niej to nowa sytuacja. Wiecie jak to jest. Jeśli gdzieś,jakaś z opiekunek się nie sprawdzi, czasem coś łyknie, czasem chlapnie, a nie daj Boże, jeśli coś z domu zginie (chociaż często  seniorzy z demencją sami schowają),to wieść szybko się roznosi jak wieś długa i szeroka. Jak jest opiekunka dobra, to siedzą cicho ,obawiając się żeby im jej ktoś nie ukradł ?
Miłego, pogodnego dnia :jesien:

Gusiu, to może  być  sztella  marzenie..otwierasz , zarzadzisz  itd.Atutem jest Twoja znajomość  języka . Będzie  super miejscówka, zobaczysz
16 listopada 2021 09:48 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Gusiu, to może  być  sztella  marzenie..otwierasz , zarzadzisz  itd.Atutem jest Twoja znajomość  języka . Będzie  super miejscówka, zobaczysz:-)

Jak ja Ciebie Ajlowju, dzisiaj trzeba mi tak kadzić 
16 listopada 2021 09:59 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak ja Ciebie Ajlowju, dzisiaj trzeba mi tak kadzić :serce:

Najlepiej ustal z pedepcią zakres Twoich obowiązków i czasu wolnego.
Oni najczęściej wiedzą, ale udają, że nie rozumieją - jak wspominamy o wolnym dniu, czy pauzie.
16 listopada 2021 10:05 / 8 osobom podoba się ten post
dzien doberek wszystkim z domku
milego dnia wszystkim 
16 listopada 2021 10:05 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak ja Ciebie Ajlowju, dzisiaj trzeba mi tak kadzić :serce:

Nie kadzę  , ja to poprostu wiemIntuicja