Jak minął dzień 12

23 lutego 2022 20:49 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

O, rany, a zawsze mi Piotr mówi, że jestem gaduła i wszystko wypaple :radosc1:

No niestety-słowo się rzekło, kasztanka u płotu 
23 lutego 2022 20:51 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

No niestety-słowo się rzekło, kasztanka u płotu :-)

Coś mi się wydaje, że była... kobylka u płotu, ale niech Ci będzie. Kasztanka brzmi szlachetniej 
23 lutego 2022 20:54 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Coś mi się wydaje, że była... kobylka u płotu, ale niech Ci będzie. Kasztanka brzmi szlachetniej :smiech2:

Jasne, że tak, bo Kasztanka to juz nie kobyłka, ale wielka Kobyła 
23 lutego 2022 20:56 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jasne, że tak, bo Kasztanka to juz nie kobyłka, ale wielka Kobyła :lol3:

23 lutego 2022 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

:yahoo:

No i czego rży? 
23 lutego 2022 21:15 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

No i czego rży? :aniolki::lol1:

Ot, tak sobie, a co? Cisza nocna już? 
23 lutego 2022 21:19 / 7 osobom podoba się ten post
Jedni telefony grzeją i w kierunku Szwajcarii małymi krokami podążają, inni wylegują się na plantacjach, pozostali albo słuchają muzyki albo oglądają filmy, czy ktoś pracuje czy już paczki smaży??
U mnie dzisiaj też telefony, papiery i jeszcze wizyta w przychodni. Udałam się do koleżanki doktórki żeby zerknęła ba moje wyniki badań. No niestety, oprócz witamin będę musiała zabrać ze sobą jeszcze tabletki. Długo się przed nimi broniłam ale cóż, muß to mus. Cholesterol, ten niedobry, sporo jego za dużo ☹. Nie wiem skąd on się bierze. 
Prawie jak Bosacka "Wiem co jem "?,dużo się ruszam, pozostałe wyniki prawie idealne tylko ten perniczony LDL . Trzeba się z tym pogodzić i łykać tabsy.
23 lutego 2022 21:28 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Alea iacta est-kości zostały rzucone. Firma szwajcarska zafuniala, krótka rozmowa, trochę weryfikacja języka, pytania o szczepienie, doświadczenie i referencje. Rozmowa kwalifikacyjna w Toruniu, trza podszkolić gramatykę. Ciśnienie miałam w górnych granicach normy, ale już spuściłam parę. Spróbować można, bo inaczej byłoby mi wstyd, że nie próbowałam. Więc, Szwajcario, czekam 

Mnie przez telefon z niemca nie odpytywano ale na miejscu już, luźna rozmowa .Pani w biurze pięknym niemieckim się posługiwała więc spokojnie i nie trwało to długo . Potem 2 testy z demencjii i dluga rozmowa o opiece,doświadczeniu,przypadkach jakie miałam  o tym jak oni działają co proponują. Referencje oczywiście do wglądu bo wcześniej wysyłałam je na WA.wraz z CV po niemiecku i formularzem rekrutacyjnym (ten akurat w oryginale zatrzymała).Tak jest w Katowicach. 
Działaj trzymam kciuki 
23 lutego 2022 21:31 / 4 osobom podoba się ten post
A ja mam pieska na 2 godz .Malutki kochany ,biedny ? bał a teraz ze mną leży ?
23 lutego 2022 21:32 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Mnie przez telefon z niemca nie odpytywano ale na miejscu już, luźna rozmowa .Pani w biurze pięknym niemieckim się posługiwała więc spokojnie i nie trwało to długo . Potem 2 testy z demencjii i dluga rozmowa o opiece,doświadczeniu,przypadkach jakie miałam  o tym jak oni działają co proponują. Referencje oczywiście do wglądu bo wcześniej wysyłałam je na WA.wraz z CV po niemiecku i formularzem rekrutacyjnym (ten akurat w oryginale zatrzymała).Tak jest w Katowicach. 
Działaj trzymam kciuki :aniolki:

Dziękuję Konwalia, testy trudne? Mam wiele pytań do Was, ale to już pewnie jutro bo dziś mam łeb jak dzban albo... kasztanka, jak to wdzięcznie Tina napisała 
23 lutego 2022 21:36 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Dziękuję Konwalia, testy trudne? Mam wiele pytań do Was, ale to już pewnie jutro bo dziś mam łeb jak dzban albo... kasztanka, jak to wdzięcznie Tina napisała :smiech2:

Łatwe ?
Dasz radę .?Masz pewnie większe doświadczenie niż ja a język też znasz bo pamiętam że z lektorką tu się uczyłaś, ja mam może dłuższy ?i zwijam w trąbke?
23 lutego 2022 21:40 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Łatwe ?
Dasz radę .?Masz pewnie większe doświadczenie niż ja a język też znasz bo pamiętam że z lektorką tu się uczyłaś, ja mam może dłuższy ?i zwijam w trąbke?

Ok, tam, oj tam. Człowiek całe życie się uczy a ja dodatkowo to taki okaz, że lubię języki obce 
23 lutego 2022 21:43 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Ok, tam, oj tam. Człowiek całe życie się uczy a ja dodatkowo to taki okaz, że lubię języki obce :balans:

No i dobrze taka wiedza procentuje ?
23 lutego 2022 21:50 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No i dobrze taka wiedza procentuje ?

Konwalia, możemy jutro popisać? kbeatka445malpainteria.pl?
23 lutego 2022 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Konwalia, możemy jutro popisać? kbeatka445malpainteria.pl?

O nie?
Zdzwonimy się ,czas Cie usłyszeć ? No ale wpierw to napisze ??Jak będziesz oczywiście chciała ?