O nie?
Zdzwonimy się ,czas Cie usłyszeć ? No ale wpierw to napisze ??Jak będziesz oczywiście chciała ?

O nie?
Zdzwonimy się ,czas Cie usłyszeć ? No ale wpierw to napisze ??Jak będziesz oczywiście chciała ?
Dziękuję Konwalia, testy trudne? Mam wiele pytań do Was, ale to już pewnie jutro bo dziś mam łeb jak dzban albo... kasztanka, jak to wdzięcznie Tina napisała :smiech2:
Jedni telefony grzeją i w kierunku Szwajcarii małymi krokami podążają, inni wylegują się na plantacjach, pozostali albo słuchają muzyki albo oglądają filmy, czy ktoś pracuje czy już paczki smaży??
U mnie dzisiaj też telefony, papiery i jeszcze wizyta w przychodni. Udałam się do koleżanki doktórki żeby zerknęła ba moje wyniki badań. No niestety, oprócz witamin będę musiała zabrać ze sobą jeszcze tabletki. Długo się przed nimi broniłam ale cóż, muß to mus. Cholesterol, ten niedobry, sporo jego za dużo ☹. Nie wiem skąd on się bierze.
Prawie jak Bosacka "Wiem co jem "?,dużo się ruszam, pozostałe wyniki prawie idealne tylko ten perniczony LDL :-(. Trzeba się z tym pogodzić i łykać tabsy.
Kasztanka wcale nie miała dużej głowy-była bardzo zgrabna, jak podają żródła :-)
To ta od Marszałka Pilsudzkiego? :-)
Jest szansa , że po lekach się unormuje i będziesz mogła odstawic. Potem wystrzegaj się półproduktów, bez przesady z ciastami, tłuszczami itp. No i tarczycę trzeba mieć na oku i wątrobę. Może tam leży przyczyna, jesli w rodzinie nie masz krązeniowców, bo przecież szczupła jesteś.
I na to liczę. Przebadałam się u endokrynologa, usg tarczycy,tu wszystko w porządku. Próby wątrobowe, trójglicerydy, HDL-wszystkie parametry książkowe. Wiem, że tego złego cholesterolu nie dostarczam swojemu organizmowi za dużo z jedzenia (słodycze prawie wyeliminowałam),lekarka mi wytłumaczyła, że najprawdopodobniej moja wątroba produkuje go w nadmiarze. Podobno niektórzy tak mają i to tylko leki mogą zredukować. Na początek przepisała mi Atrox 20mg,po 3 miesiącach mam sprawdzić czy zadziałał.
Jeśli reszta lipidogramu w normie, to pewnie ten LDL aż tak mocno nie jest powyżej jej . Wątroba nie produkuje cholesterolu, tylko do przerabia bądz nie. Może to faktycznie fizjologiczne u Ciebie. Z wiekiem przemiana materii spowalnia i nawet to co tam przekąsisz- ufam w niewielkim kawałeczku :lol2: nie jest calkowicie rozkładane przez enzymy. Dobrze , że zaczęłas cwiczyć-to podkręca metabolizm. Pewnie tabletki zadziałają i aktywność fizyczna, ale juz musisz się badac regularnie.
My już po zakupach .,spokojnie autkiem z synową.
Ze spaceru dziś nici bo paskudnie, więc pod kocyk i film może... Zrobię podejście do ,,Udreczonych "będę miała czas do nocy by dojść do siebie ?Jakieś odjazdowe mam tu sny od samego początku dziś krew na lewej dłoni, rana do szycia i co najlepsze mąż mi ją szył, ledwo się na bok obrucilam to już blizna była , cudotwórca normalnie ,?niech idzie na medycynę chirurgia plastyczna ?
Ktoś bliski pomoże Ci w jakimś kłopocie albo problemie...:aniolki:
To ta od Marszałka Pilsudzkiego? :-)
Ktoś bliski pomoże Ci w jakimś kłopocie albo problemie...:aniolki: