Maluda
Napiszę jeszcze "wejściówkę". Raczej na humor. Bywa ???☝️⏳
☆Takie sytuacje☆
●Toaleta
Naturalnym powinno być po podróży umycie rączek. Bywa.
Wchodzę do "mojej" przyszłej samotni, zaciągam się zapachem i wszelkie pytania rozpieszchają się. Oczu czasem już nie muszę otwierać ale jestem ostrożny.
●Kuchnia
Wysłuchawszy powitalnych elokwęcji, z umytymi rączkami, wchodzę i słyszę jak kroczy moje obuwie wydając charasterystyczne lepko-szeleszczące dźwięki, lub nie. Bywa i tak.
Otwieram lodówkę chłonąc nozdrzami powiew świeżości. A wzrokiem błądzę już gdzie indziej. Mimo, że trzewia mam puste po podróży.
Do napoczętych opakowań już nie zaglądam. Oj bywa... .
Czasem, gdy mam do czynienia z "oszczędną" postacią opieki, grzecznie pytam: co z zawartością szafy chłodniczej?
Jeśli usłyszę, że wszystko świeże i "wyrzucić szkoda" to równie grzecznie proponuję zabrać ze sobą do Polski.
Wyczekuję cierpliwie słów-kluczy, mianowicie, że " wszystko jest świeże i nadaje się do zjedzenia", które jak mantra zawsze padają.
Bingo!
Ujmuję w wątłą mą dłoń półkubeczek już śmietany, stawiam przed opuszczajacym dziś lokum głęboką, solidną misę i zaczyna się jazda:
wytrząsam opakowanie(nierzadko pomagam wyjść zawartości sztućcem) z żupanem szczepionek do naczynia, biorę ze stoickim spokojem kolejne, np ser w plastrach, postępuję jak z poprzednim, kolejno, ostentacyjnie już dolewam zupy z półpuszki z urośniętą wkładką(poprzestanę, bo długo by wymieniał),
kładę następnie przy tym łychę i życzę:
smacznego.
Rozumiejąc mimiczne zdziwienie, że nie jest to ciepłe, doprawione i tudzież wymieszane, zakładam gumi, wkładam w tą breję łapę, rozdrabniam i zachęcam oczkami i brwiczkiem do spożycia, skoro takie świeże.
Reakcje zawsze były jednakowe. Tipi-topi. Bywa
Są jeszcze:
●Pokój opiekuna
●Pralnia, itd.
Ale tego już może oszczędzę z poniedziałku ??
Muszę przyznać , że jak zwykle tęsknię i to przeokropnie ?,ale to wcale nie oznacza , że nie mogę mieć dobrego humoru i być miła o serdeczna dla innych ??♥️
Pora na ,no kto zgadnie na co?
Na podwieczorek