Zupa pomidorowa .Takie jest życzenie mojego PDP. Nasze menu jest ograniczone bo są problemy z przełykaniem:bezradny:
Zupa pomidorowa .Takie jest życzenie mojego PDP. Nasze menu jest ograniczone bo są problemy z przełykaniem:bezradny:
To masz większą trudność w przygotowaniu posiłów. Pewnie najczęsciej zupy robisz?
Dziś pdp jajka sadzone z puree i sałatką (sałata lodowa w roli głównej), a dla mnie reszta wczorajszej pomidorówki.Qrcze, dawno tak świetnej pomidorówki nie zrobiłem. Zawsze wychodzi ok, ale ta była wyjątkowo dobra. Może to za sprawą tłustego rosołu z podudzi, ugotowanego w niedzielę? Nie wiem.
Jutro po schabowym, a w czwartek gotowe klopsiki, wystarczy dla nas trzech. Pdp dużo je i ok. Jest kasa, to jest i jedzenie ?
A niektórzy ,nawet jak kasę mają, dużo nie jedzą, tylko tyle, żeby głodnym nie być, bo zdrowiej podobno ?
Tak, niestety odpadają gulasz,steki itp.i i makarony ,które PDP uwielbia. Ziemniaki puree, jajeczko..:bezradny:
A ja sobie dziś zapodalam placuszki bananowe a dla Seniorów Reibekuchen z musem jabłkowym i rodzynkami.Na deser pudding czekoladowy.