Jak minął dzień 13

13 kwietnia 2022 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Wytarzałam się w mleczach, taka symbioza z naturą. Pięknie  było,7 godzin  w drodze.:-)

Jak z symbioza to na goło ?
14 kwietnia 2022 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak z symbioza to na goło ?

No tak...mogłam się rozebrać 
14 kwietnia 2022 10:19 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj był bardzo pracowity ale fajny dzień. Korzystając z pięknej pogody zmieniłam babci pościel, pranie, rozwieszanie na "szpinie "w ogrodzie ,obiad i wyjazd do Rheine. Fajne miasteczko, 10 minut jazdy pociągiem z Emsdetten. Najpierw pomyślałam że szkoda, że wcześniej się tam nie wybrałam, ale może i dobrze, bo więcej kasy zostało w portfelu ?. A jest tam gdzie ją wydać ?
Najpierw pospacerowałam nad rzeką Ems, galeria nad sama rzeką a obok, przy brzegu, fajna restauracja. Posiedziałam sobie na tarasie przy kawie i udałam się na wędrówkę po sklepach. TK  Max ogromny, za mało czasu żeby wszystko  dokładnie obejrzeć. Ponad 50 euro udało mi się jednak w nim zostawić. Szukałam letnich rzeczy. W maju wybieramy się z przyjaciółkami na urlop. Jak co roku wspólne 5-7 dni. W ubiegłym roku byłam akurat w pracy, w tym roku szukałyśmy terminu, w którym wszystkie cztery będziemy dysponowały czasem. Myślałysmy o Turcji, bo tania, ale tam pełno Rosjan. Niekoniecznie chcemy przebywać z nimi w tym samym hotelu. 
Padło tym razem na Hiszpanię, Wybrzeże światła. Costa de la Luz. 
Jak wszystko dobrze pójdzie to polecimy 9 maja na tydzień. Nowy kostium kąpielowy, plażowa sukienka i spódnica bardzo się przydadzą. Kostiumu nie znalazłam takiego, żebym koniecznie chciała mieć, ale fajną koszulkę nocną. Sukienkę i spódnicę długaśną też ?
Czas szybko leciał i trzeba było wracać do domu. Pranie pięknie wyschło, zdjęłam je ze sznurków,poskładałam,a po kolacji jeszcze poprasowałam to,co prasowania wymaga. Zmęczona ale zadowolona spałam bardzo dobrze. Nie zamknęłam wieczorem okna i,niestety,gołębie urządziły mi już o 5-tej pobudkę ?.
A teraz po zakupy i obiad na zielono przygotować trzeba. 
14 kwietnia 2022 10:22 / 4 osobom podoba się ten post
Kilka fotek z Rheine w pośpiechu pstrykniętych 
14 kwietnia 2022 17:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj już bardziej na luzie. Żadnych większych prac domowych, jedynie zakupy. W sobotę dokupię tylko świeżą zieleninę. Wróciłysmy przed chwilą ze spaceru. Wczoraj podobno nie bardzo była babcia  w formie, 20 minut z córką i chciała wracać do domu. Dzisiaj całą godzinę dreptałyśmy. Poszłyśmy zobaczyć, czy wiśnie japońskie rozkwitły. Już piękne, ale potrzebują 2-3 ciepłych dni, żeby błyszczeć w pełnej krasie 
14 kwietnia 2022 18:00 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie spokojnie. Dziś babcia była w klubie seniora, zadowolona. Potem przyszła jej siostra, lekarz, pani z apteki ze strzykawkami, Pflege... A i kurier z pampersami... Ja dziś jako odźwierny pracowałem 
A tak święta za pasem, córka wypłaciła mi bonus świąteczny (150, to co agencje płacą, ale w tym przypadku umowy niemieckiej zawsze rodzina, tak jak za podróż). Z dziadkiem tak, jak było. Czyli niewesoło. Zrobię mu zaraz budyń. A jutro też zupkę.
Pogoda możliwa, jutro więc spacer nad Łabę. 
14 kwietnia 2022 18:33 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie też spokojnie . Zakupy są , jutro śledź z ziemniakami w mundurkach. Post . 
Zamówiłam na sobotę torcik marzepanowy. 
14 kwietnia 2022 18:45 / 5 osobom podoba się ten post
Moje wnuki jeszcze ciężko pracują, uczestnicząc w świątecznych przygotowaniach ?
14 kwietnia 2022 18:48 / 3 osobom podoba się ten post
Przydaliby mi się tacy pomocnicy
14 kwietnia 2022 18:51 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Moje wnuki jeszcze ciężko pracują, uczestnicząc w świątecznych przygotowaniach ?

Nasza Helena też  ostro działa 
14 kwietnia 2022 18:52 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

:brawo1:Nasza Helena też  ostro działa :-)

14 kwietnia 2022 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
A gdzie to wszystkich wywiało?
Czyżby rozważaniom wielkoczwartkowym się oddawali?
14 kwietnia 2022 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
Może jeszcze ?
14 kwietnia 2022 21:22 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Może jeszcze :wlk6:?
:-)

Jeszcze dziś chcesz jajka malować?To duże ryzyko  ?Zmęczony jesteś trudno pędzelek utrzymać. 
14 kwietnia 2022 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jeszcze dziś chcesz jajka malować?:zaskoczenie1:To duże ryzyko  ?Zmęczony jesteś trudno pędzelek utrzymać. 

???