Jak minął dzień 13

15 kwietnia 2022 13:50 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Babcia jak babcia, wiadomo, że nie nasza, tylko czyjaś:-)

No to chyba podopieczna...
Myślę  że  wiesz o co mi chodzi.
15 kwietnia 2022 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

No to chyba podopieczna...
Myślę  że  wiesz o co mi chodzi.:-)

Tak
15 kwietnia 2022 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
Co taka cisza?
Zapracowani przed świętami?
Czy nudy na pudy, jak u mnie i nie ma o czym pisać??
Pauzę przespałam, później ponad godzinę przesiedziałam na telefonie. Jedyną rozrywka to spacer z podopieczną. A teraz ten nudny dzień dobiega już końca. Jakiś film, lulu i będzie jutro ?
Przyjemnego wieczoru 
15 kwietnia 2022 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
Chwila wytchnienia duchowego . Oglądam drogę krzyżową z Rzymu.
16 kwietnia 2022 17:23 / 5 osobom podoba się ten post
Przyjechała młoda koleżanka  z PDP.Spacer, zakupy i kawa u nasZa chwilkę  kolacja  i koniec  dnia.Jedzcze dwa  dni przeżyć, najgorsze..Dam radę, choć ciężko  na duszy. 
16 kwietnia 2022 17:50 / 6 osobom podoba się ten post
A u mnie cisza i spokój. Babcia zajmuje się sobą, ja niedługo kolację przygotuję. Zjem matjasy, które sam tu zrobiłem w słoiku z cebulką, musztardą itd. Myślę, że babcia też zje. Żurek też zrobiłem, a jutro z lodówki wyciągnąć i gut. Jajka w łupinkach ugotowane. Teraz za dużo nudy będę mieć, haha.
Pogrzeb jest w piątek po południu, a ja będę czekać na zmiennika albo już tylko na zmienniczkę. Facet już tu niepotrzebny. Ale córki nic nie mówiły o płci opiekuna/ki. Trochę sytuacja się zagmatwała, bo ta stała opiekunką - myśląc, że dziadek będzie tylko leżący (a ona nie lubi podopiecznego leżącego), nie wzięła pod uwagę faktu, że dziadka może już nie być - załatwiła sobie już inną sztelę. Tak więc agencje będą szukać mi zmiennika.Mogę wracać ewentualnie dwa dni poźniej. Mam jednak nadzieję, że pojadę planowo w sobotę.
Jutro i w poniedziałek takie małe, lekkie porządki z córką porobimy. Ciuchy, leki itp. Łóżko oraz lift, który nie był używany, zwrócą do Sanitaetshaus.
I tak to jest
17 kwietnia 2022 17:50 / 5 osobom podoba się ten post
Piknik Wielkanocny
17 kwietnia 2022 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Piknik Wielkanocny:wielkanoc3:

Fajnie, chyba nie byłaś sama na tym pikniku??
U mnie dzień zaczęty po Bożemu ?
Muszę przyznać, że cieszę się z tego, że uczestniczyłam w wielkanocnym nabożeństwie. Po kościele odpoczęłyśmy chwilę i poszłyśmy na śniadanie do córki podopiecznej. Powiem tak, inaczej niż u nas,ale jak na Niemców to było bardzo świątecznie, byłam pozytywnie zaskoczona.

Od 12-tej do 14:30 pauza minęła na telefonach z rodziną i koleżanką forumową ?
A teraz niedawno wrociłyśmy od drugiej córki. Kawa i pyszne ciasto domowe przy pięknie nakrytym stole. A potem fajnie drinki i przekąski w ogrodzie. Cały dzień "na suchym ",z przyjemnością zjadłyśmy więc zupę szparagową, która została nam od wczoraj. Zauważam, że nic nie robienie potrafi zmęczyć. 
Jutro czeka nas jeszcze kawa u syna podopiecznej. Nie mogę nie iść ,już mi powiedziano że moja obecność obowiązkowa, a najchętniej zostałabym w domu ?. Przeżyję jakoś, to już ostatnia wizyta w tym turnusie 
Pochwalę się, że od zajączka dostałam piękny bukiet tulipanów, panny zajączkówny, czyli córki seniorki wiedzą, że bardzo je lubię ?

17 kwietnia 2022 19:51 / 5 osobom podoba się ten post
Pomyliło mi się, tam gdzie tulipany wstawiłam, miało być śniadanie a "tulpy "na końcu wpisu ?
17 kwietnia 2022 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pomyliło mi się, tam gdzie tulipany wstawiłam, miało być śniadanie a "tulpy "na końcu wpisu ?

No serio na bogato ,może oni korzenie inne mają ?
17 kwietnia 2022 20:54 / 5 osobom podoba się ten post
Spokojnie ,jutro wyjazd do rodziny synowej a potem pakuje kofer?Środa rano start do domu .W odliczajkach cicho, jasne ,nikomu się nie chce ??
17 kwietnia 2022 20:55 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Piknik Wielkanocny:wielkanoc3:

O ...A kto tu taki uśmiechnięty stoi 
17 kwietnia 2022 21:06 / 6 osobom podoba się ten post
Fajnie, że miło spędziłyście czas.
Też byłem na dłuższym spacerze, a jutro rowerkiem, bo... mam wolne już po obiedzie, do 18. Druga córka mamę zaprasza, hurra. Babcia zmęczona, troszkę zjadła i pojechała liftem do góry. Ja jej tylko skarpety i pończochy uciskowe zdjąłem i założyłem białe na noc. Tyle roboty przy babci.
Dwie fotki...
Pierwsza to wieża, z której ostrzegano przez nadmiernym wezbraniem wody w Łabie, z zamontowaną syreną (tak jak straż ma). Miejscowości nad Łabą strzegą wysokie wały (bynajmniej z mojej strony). Podobnie jest w Holandii.

A druga fotka... Nie wiem, co to za drzewo ?

17 kwietnia 2022 21:47 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Też byłem na dłuższym spacerze, a jutro rowerkiem, bo... mam wolne już po obiedzie, do 18. Druga córka mamę zaprasza, hurra. Babcia zmęczona, troszkę zjadła i pojechała liftem do góry. Ja jej tylko skarpety i pończochy uciskowe zdjąłem i założyłem białe na noc. Tyle roboty przy babci.
Dwie fotki...
Pierwsza to wieża, z której ostrzegano przez nadmiernym wezbraniem wody w Łabie, z zamontowaną syreną (tak jak straż ma). Miejscowości nad Łabą strzegą wysokie wały (bynajmniej z mojej strony). Podobnie jest w Holandii.

Magnolia?
17 kwietnia 2022 21:49 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dwie fotki...

Magnolia?