Jak minął dzień 13

18 kwietnia 2022 06:55 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Fajnie, że miło spędziłyście czas.
Też byłem na dłuższym spacerze, a jutro rowerkiem, bo... mam wolne już po obiedzie, do 18. Druga córka mamę zaprasza, hurra. Babcia zmęczona, troszkę zjadła i pojechała liftem do góry. Ja jej tylko skarpety i pończochy uciskowe zdjąłem i założyłem białe na noc. Tyle roboty przy babci.
Dwie fotki...
Pierwsza to wieża, z której ostrzegano przez nadmiernym wezbraniem wody w Łabie, z zamontowaną syreną (tak jak straż ma). Miejscowości nad Łabą strzegą wysokie wały (bynajmniej z mojej strony). Podobnie jest w Holandii.

A druga fotka... Nie wiem, co to za drzewo ?

Luke to magnolia. Jeszcze dwa-trzy trzy dni i cała w rozkwicie będzie. 
18 kwietnia 2022 07:24 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

O ...A kto tu taki uśmiechnięty stoi :slodki krolik:

,,Żyj z całych sił i uśmiechaj  się  do ludzi,bo nie jesteś  sam...." śpiewał  śp. Rysiek
18 kwietnia 2022 07:27 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Fajnie, że miło spędziłyście czas.
Też byłem na dłuższym spacerze, a jutro rowerkiem, bo... mam wolne już po obiedzie, do 18. Druga córka mamę zaprasza, hurra. Babcia zmęczona, troszkę zjadła i pojechała liftem do góry. Ja jej tylko skarpety i pończochy uciskowe zdjąłem i założyłem białe na noc. Tyle roboty przy babci.
Dwie fotki...
Pierwsza to wieża, z której ostrzegano przez nadmiernym wezbraniem wody w Łabie, z zamontowaną syreną (tak jak straż ma). Miejscowości nad Łabą strzegą wysokie wały (bynajmniej z mojej strony). Podobnie jest w Holandii.

A druga fotka... Nie wiem, co to za drzewo ?

Magnola...kwiaty  Szczecina,najwięcej  w Europie.
18 kwietnia 2022 07:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dziękuję dziewczyny 
Pomyśleć, że kiedyś znałem wszystkie najpopularniejsze gatunki drzew i ptaków, a teraz zapomniałem... 
18 kwietnia 2022 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Magnolia?

Tak,ba pewno ?
18 kwietnia 2022 07:42 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dziękuję dziewczyny :aniolki:
Pomyśleć, że kiedyś znałem wszystkie najpopularniejsze gatunki drzew i ptaków, a teraz zapomniałem... :-)

Cóż, kto z kim przestaje...?
Za długo w towarzystwie demencji 
18 kwietnia 2022 07:47 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Fajnie, chyba nie byłaś sama na tym pikniku??
U mnie dzień zaczęty po Bożemu ?
Muszę przyznać, że cieszę się z tego, że uczestniczyłam w wielkanocnym nabożeństwie. Po kościele odpoczęłyśmy chwilę i poszłyśmy na śniadanie do córki podopiecznej. Powiem tak, inaczej niż u nas,ale jak na Niemców to było bardzo świątecznie, byłam pozytywnie zaskoczona.

Od 12-tej do 14:30 pauza minęła na telefonach z rodziną i koleżanką forumową ?
A teraz niedawno wrociłyśmy od drugiej córki. Kawa i pyszne ciasto domowe przy pięknie nakrytym stole. A potem fajnie drinki i przekąski w ogrodzie. Cały dzień "na suchym ",z przyjemnością zjadłyśmy więc zupę szparagową, która została nam od wczoraj. Zauważam, że nic nie robienie potrafi zmęczyć. 
Jutro czeka nas jeszcze kawa u syna podopiecznej. Nie mogę nie iść ,już mi powiedziano że moja obecność obowiązkowa, a najchętniej zostałabym w domu ?. Przeżyję jakoś, to już ostatnia wizyta w tym turnusie :lol2:
Pochwalę się, że od zajączka dostałam piękny bukiet tulipanów, panny zajączkówny, czyli córki seniorki wiedzą, że bardzo je lubię ?

Młoda  koleżanka przyjechała  do mnie  jak zwykle  ze swoją  PDP. Dzisiaj  też  przybędą Tak sobie  radzimy z nudą,ciągle  coś  wymyślamy. Dzisiaj  spacer  po okolicy i kawa u nas na tarasie  .
18 kwietnia 2022 07:53 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Młoda  koleżanka przyjechała  do mnie  jak zwykle  ze swoją  PDP. Dzisiaj  też  przybędą :ferrari:Tak sobie  radzimy z nudą,ciągle  coś  wymyślamy. :-)Dzisiaj  spacer  po okolicy i kawa u nas na tarasie  .

Fajnie, że się tak dopasowałyście ?
Mnie jakoś nie po drodze z tymi opiekunkami, które tutaj poznałam. 
Ale nie narzekam, mam dużo czasu dla kogoś, kogo dobrze znam i dobrze się czuję w jego towarzystwie. O sobie mówię, oczywiście 
18 kwietnia 2022 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Spokojnie ,jutro wyjazd do rodziny synowej a potem pakuje kofer?Środa rano start do domu :flaga Polski:.W odliczajkach cicho, jasne ,nikomu się nie chce ??

O,to tak jak ja, też w środę rano wyjazd, tylko tydzień później ?
18 kwietnia 2022 07:59 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ale nie narzekam, mam dużo czasu dla kogoś, kogo dobrze znam i dobrze się czuję w jego towarzystwie. O sobie mówię, oczywiście :lol2:

Dzieli  nas 20  lat.A  że  ciekawa  osobowość  to jeszcze się  uczę  nowych  rzeczy
18 kwietnia 2022 08:42 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzieli  nas 20  lat.A  że  ciekawa  osobowość  to jeszcze się  uczę  nowych  rzeczy:-):-):-)

Moja koleżanka z Bonn jest ode mnie 22 lata młodsza. Uczyłyśmy się od siebie nawzajem. Zaczynała jako młodziutka dziewczyna w opiece. Skończyła studia w Bonn, została tam, od 3 lat ma własne studio. Fitness i rehabilitacja. Do dzisiaj jesteśmy w kontakcie. 
18 kwietnia 2022 08:53 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

,,Żyj z całych sił i uśmiechaj  się  do ludzi,bo nie jesteś  sam...." śpiewał  śp. Rysiek:-)

A z czego jak myślisz mam te zmarszczki śmieszki ? 
18 kwietnia 2022 08:56 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A z czego jak myślisz mam te zmarszczki śmieszki ? :radosc1:

18 kwietnia 2022 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ale nie narzekam, mam dużo czasu dla kogoś, kogo dobrze znam i dobrze się czuję w jego towarzystwie. O sobie mówię, oczywiście :lol2:

Też nie mam tu nikogo ,miałam rok temu fajną dziewczynę, starszą ode mnie,ale super babeczka ,różnica wieku to żaden problem. 
18 kwietnia 2022 08:58 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziękuję dziewczyny :aniolki:
Pomyśleć, że kiedyś znałem wszystkie najpopularniejsze gatunki drzew i ptaków, a teraz zapomniałem... :-)

Demenclandia na nas wpływa ?