Powitajki przy kawie 72

11 grudnia 2022 08:17 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Moje koty :serce:

Tak myślałam
11 grudnia 2022 08:24 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Ja wróciłam pod kołderkę:-)Pani ze Spitex powiedziała  że  na dworze minus 6 st.:piekna_zima2:Pierwszy taki zimny dzień  tutaj.

Ja już byłam się dotlenić ?,powietrze pyszne, tak coś ok zera st. Babcia w nocy buszowała po mieszkaniu więc dopiero teraz wstała. Dzień jak codzień się zaczyna ? 
11 grudnia 2022 08:54 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja już byłam się dotlenić ?,powietrze pyszne, tak coś ok zera st. Babcia w nocy buszowała po mieszkaniu więc dopiero teraz wstała. Dzień jak codzień się zaczyna ? 

U mnie tak zimno, że tylko wysunęłam rękę po gazetę 
11 grudnia 2022 09:00 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też mrozek,-3Stopnie  spokojnej, pięknej niedzieli życzę wszystkim 
11 grudnia 2022 09:15 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

U mnie tak zimno, że tylko wysunęłam rękę po gazetę :hejka:

Już sprawdziłam, -2 u mnie na termometrze 
11 grudnia 2022 09:47 / 9 osobom podoba się ten post
Witaski opiekunkowo miłej i spokojnej niedzieli wszystkim 
11 grudnia 2022 10:54 / 7 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak myślałam:-)

Mam kota  na tle kotów . Figurki kotów .naszyjnik z kotem, koszulki z kiciusiami . Jeśli jestem z wizytą u kogoś kto ma kota ( prawdziwego ) to po chwili mam go na kolanach .Moje domowe koty rozmawiają ze mną w kocim języku i sąsiedzi  o tym wiedza .Często dochodzi do śmiesznych sytuacji .
Ogólnie jestem zwierzeco-lubna .

11 grudnia 2022 11:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam niedzielne i urlopowo z zaśnieżonej lubelszczyzny. Sypało całą noc i dalej sypie  i zawiewa. Byłam sobie podrzucić drzewa do kotłowni to w moich krótkich do kostek gumowcach zapadłam się ??? i musiałam wskoczyć w gumowce mojego faceta ❤️. Pies uradowany bo uwielbia się w tym śniegu tarzać. Widzę, że już w kojcu siedzi , jedzonko ma , ciepłe posłanie też to zaraz zamknę kojec. W domu napalone , chlebek się piecze , potem obiadek sobie zrobię i będę czytać zaległa książkę ? . Jutro jak.mi przyprowadza auto to wyjadę do sklepu , zakupy zrobię żeby cały tydzień siedzieć bo ma sypać cały tydzień więc będę uziemiona do piątku . W piątek moje kochanie ❤️ już będzie swoim terenowym autem to już później będzie lepiej. 
Na ten tydzień mam zaplanowane uszka, pierogi i krokiety więc będę się wykazywać kulinarnie. ? Może i pierniki upiekę żebym miała gotowe. 
Życzę Wam spokojnej niedzieli 
11 grudnia 2022 13:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam niedzielne i urlopowo z zaśnieżonej lubelszczyzny. Sypało całą noc i dalej sypie :piekna_zima2: i zawiewa. Byłam sobie podrzucić drzewa do kotłowni to w moich krótkich do kostek gumowcach zapadłam się ??? i musiałam wskoczyć w gumowce mojego faceta ❤️. Pies uradowany bo uwielbia się w tym śniegu tarzać. Widzę, że już w kojcu siedzi , jedzonko ma , ciepłe posłanie też to zaraz zamknę kojec. W domu napalone , chlebek się piecze , potem obiadek sobie zrobię i będę czytać zaległa książkę ? . Jutro jak.mi przyprowadza auto to wyjadę do sklepu , zakupy zrobię żeby cały tydzień siedzieć bo ma sypać cały tydzień więc będę uziemiona do piątku . W piątek moje kochanie ❤️ już będzie swoim terenowym autem to już później będzie lepiej. 
Na ten tydzień mam zaplanowane uszka, pierogi i krokiety więc będę się wykazywać kulinarnie. ? Może i pierniki upiekę żebym miała gotowe. :piecze ciasteczka:
Życzę Wam spokojnej niedzieli 

Dusiu, ale masz fajnie, prawdziwe oczekiwanie na święta. Kiedy tak sobie wyobrażam Ciebie na tym odludziu, w pięknej zimowej scenerii, to masz tam  prawie jak w filmach o świętach 
Zazdroszczę ?
11 grudnia 2022 14:11 / 7 osobom podoba się ten post
Wyszlam na krótki  spacer, tak dla zdrowotność 
11 grudnia 2022 14:17 / 7 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, ale masz fajnie, prawdziwe oczekiwanie na święta. Kiedy tak sobie wyobrażam Ciebie na tym odludziu, w pięknej zimowej scenerii, to masz tam  prawie jak w filmach o świętach :-)
Zazdroszczę ?

Pięknie jest ale właśnie sąsiad traktorem mnie okdkopywal bo nie mogłam nawet po drzewo dojść ? a w kotłowni niewiele. Ma wsi bez pomocy sąsiada lub własnego sprzętu to człowiek ginie. My traktor mamy ale ja nawet nie próbuje go uruchamiać . Teraz już odśnieżone ale nadal  ale drewna narzucalam do kotłowni plus węgiel i jakoś na dwa dni spokój będzie. ? światło też zaczyna znikać bo pewnie linie obciążone.  ? Takie to uroki zimy na wsi. 
11 grudnia 2022 14:22 / 8 osobom podoba się ten post
11 grudnia 2022 19:19 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór ?
Pół tytki prażonych migdałów zeżarłam i jeszcze mi malo? 
11 grudnia 2022 19:20 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Wyszlam na krótki  spacer, tak dla zdrowotność :-)

Ładnie tam masz?
12 grudnia 2022 05:34 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek poniedzialkowo już przy aromatycznej kawie.Dzisiaj Seniorka jedzie na wizytę kontrolną z najstarszą Córką,ciekawe ile Im zejdzie.Obiad już mam,więc chyba wezmę się za to nieszczęsne prasowanie.To na razie tyle,raz jeszcze miłego całego tygodnia