Powitajki przy kawie 72

12 grudnia 2022 21:34 / 6 osobom podoba się ten post
Jeździłem na sankach i na łyżwach. Pierwsze łyżwy takie zapinane czy zamykane na kluczyk?Jeszcze z kolegami w hokeju graliśmy. Kij kupili mi na urodziny rodzice
12 grudnia 2022 22:32 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Jeździłem na sankach i na łyżwach. Pierwsze łyżwy takie zapinane czy zamykane na kluczyk?Jeszcze z kolegami w hokeju graliśmy. Kij kupili mi na urodziny rodzice:smiech2:

Na płaścinki miałeś czy na żabki??
Ja miałam pierwsze na żabki, a następne to białe figurówki po starszej kuzynce, 3 numery za duże 
Jak dwie pary skarpet założyłam to były "akurat "
13 grudnia 2022 05:21 / 10 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo Opiekunkowo.Własciwie to jestem wyspana ,kawa już też pachnie.Seniorka dzisiaj do przedszkola,ale ja muszę najpierw porobić zakupy a potem trochę poprasowac to nieszczęsne prasowanie.Kto chętny, mogę odrobić wiosną w ogródku???No,to spadam,nie budzę Was,pa.
13 grudnia 2022 05:32 / 11 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.  Też już nie śpię. Widzę jak wiatr trzęsie gałęziami a jeśli do tego śnieg sypie to znowu czeka mnie dziś spacer z łopatą przynajmniej tyle żeby wyjść do drogi i do garażu po drzewo i węgiel, którego mam już coraz mniej . Zapisano jesteśmy ale niestety węgla brak.  Co z tego że kasa jest , dziękować Bogu jak kupić nie można węgla. 
Wczoraj sąsiad mnie podrzucił do sklepu , zrobiłam jakieś tam zakupy pierwszej potrzeby i teraz już siedzę w domu. 
Dziś polatam trochę na mopie i szmacie  takie tam babskie roboty.  
Spokojnego dnia ludziska . Trzymta się. 
13 grudnia 2022 07:07 / 9 osobom podoba się ten post
Witaski opiekunkowo miłego dnia 
13 grudnia 2022 07:26 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ? o zmroku 
13 grudnia 2022 07:26 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ? o zmroku 
13 grudnia 2022 07:40 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w dobry wtorek , taki musi być .Fajna pogoda dla tych co tylko za okno patrzą, bo dostać się gdzieś to makabra .Spokojnego dnia 
13 grudnia 2022 07:43 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
13 grudnia 2022 07:49 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam i pozdrawiam serdecznie trzymajmy się ciepło 
13 grudnia 2022 07:56 / 7 osobom podoba się ten post
Luke

Jeździłem na sankach i na łyżwach. Pierwsze łyżwy takie zapinane czy zamykane na kluczyk?Jeszcze z kolegami w hokeju graliśmy. Kij kupili mi na urodziny rodzice:smiech2:

A ja miałam jedna łyżwę bo na drugiej siostra  jeździła .przez wieś płynął strumień to było gdzie pojeździć od mostku do mostku .Ślizgawki wypolerowane jak lustro a kto miał buty z zelowka na gwoździki nie miał prawa ślizgać się bo rysował ślizgawkę .

Nie mogłam wpisać słowa zelowka , bo mnie tel.poprawial .Wypadło z użycia tak jak ślizgawki ..
13 grudnia 2022 08:22 / 9 osobom podoba się ten post
Gusi odpowiem. Miałem do hokeja miałem łyżwy na żabki  A łyżwy na lodowisko nowe 

Mój podopieczny o 8 wyjechał do Tagespflege. Z tabletkami i pieluchomajtkami w razie "W".
Pojechał bez kąpieli, bez mycia zębów.
Woda zimną, chociaż jest gorąca, wszystko tradycyjny Falsch. Pieluchomajtki mokre, chociaż suche świeże założone. Uroki ciężkiej choroby. Uff, odetchnę sobie trochę. 
13 grudnia 2022 09:02 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?
Witam Wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia 
, aż mnie korci żeby na ogrodzie bałwana ulepić

13 grudnia 2022 09:29 / 7 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry ?
Witam Wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia :najlepszego3:
:piekna_zima:, aż mnie korci żeby na ogrodzie bałwana ulepić :-)

Z pozdrowieniami z Düsseldorfu ? tylko więcej śniegu nie mam 
13 grudnia 2022 09:47 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Gusi odpowiem. Miałem do hokeja miałem łyżwy na żabki :-) A łyżwy na lodowisko nowe :-)

Mój podopieczny o 8 wyjechał do Tagespflege. Z tabletkami i pieluchomajtkami w razie "W".
Pojechał bez kąpieli, bez mycia zębów.
Woda zimną, chociaż jest gorąca, wszystko tradycyjny Falsch. Pieluchomajtki mokre, chociaż suche świeże założone. Uroki ciężkiej choroby. Uff, odetchnę sobie trochę. 

Coś ma w psychice że tak wszystko wydaje mu się fałszywe .Może jakiś silny stres spowodowany źle podjęta decyzja ? My w zasadzie nic nie wiemy o swoich podopiecznych a nieraz przeżywają dramat .Ciężko jest Tobie i jemu pewnie też jest ciężko .On wyraźnie nie może się z czymś pogodzić .